söndag


oj, idag är jag verkligen opepp på att blogga... men det vore ju dumt att lägga av nu när jag kommit in i det så bra. jag har snart 1månadsjubileum här på min blogg :' ) eller nej, för jag har ju haft den längre, men nu har jag ju skrivit regelbundet, nästan varje dag, i en månad snart. spännande att se hur länge det håller i sig.


idag har varit en ganska typisk söndag, dock har jag inte känt mig så söndasdeprimerad som jag brukar. jag, mamma och pappa köpte 14 dvd-filmer (:O) på uthyrningsbutiken på bäckby som ska lägga ner, 20kr/film! satteee jag har lite att jobba med idag/den närmsta veckan. skönt att jag har gjort klart filosofin nu också så jag kan titta med gott samvete. fast jag tror många av dom filmerna är bajs också.. iallafall enligt mitt tycke. pappa valde dom flesta och efter år av erfarenhet har jag kommit fram till att vi inte har samma filmsmak...

nu ska jag nog överlämna datorn åt felix snart och välja en film i högen att krypa upp i soffan till. ååååh vad mysigt! det som är värsta höstvädret idag också :))

17.11


phew, nu har jag gjort mer än hälften av filosofin. kanske sparar lite till imrogon också, det är ju så roligt! :' )
alltså, fy fabian vad vår dator är irriterande! den surrar jämt nuförtiden och jag vill bara slå den..! det var ju kanske inte så intressant för er att veta men.. ja..

för övrigt kan jag bara få passa på att hissa (som dom gör på rix morronzoo), och då vill jag hissa bibliotek! vilken bautabra uppfinning! jag och mina kära vänner har på senare tid haft lite svårt att hyra filmer pga pengabrist, men så kom vi på/blev påminda om den briljanta idén att bibblan inte bara lånar ut böcker, utan också dvd-filmer! riktiga dvdfilmer, med extramaterial! nya dvdfilmer som är bra och som man faktiskt vill se! (dessutom kan man hyra typ 1000 julkalendrar där också, och jag älskar julkalendrar :' ))
så igår hyrde vi billy elliot, denna fanatiska lilla dansfilm med en otroligt söt liten pojke som pratar otroligt fin engelska som jag kanske får lära mig en vacker dag. kan det bli bättre? jag ska sannerligen utnyttja detta mer!


image51
billy!
jag såg btw några nya bilder på honom, shit vad stor han blivit?!


ps. klara, det förra pset var svar till svantes kommentar på ett tidigare inlägg ds.

uppsala & stökighet


igår bestämde vi oss på cirkus tio minuter för att åka till uppsala och eriks avskedsfest! så vi tog vårat pick och pack och satte oss i bilen snygga som få. hehehhehe. på maxi i u-sala väntade vi in faluningarna och sen bar det av.
det var som vanligt jättekul och mysigt och trevligt och underbart och allt på samma gång att åka iväg och träffa alla godingar igen och slutsatsen av kvällen var att vi var mycket glada att vi tog våra förnuft till fånga och åkte trots lite fikastrul.


         


nu hoppas vi bara att erik får det grymt på hawaii! och vi är inte alls avundsjuka för att han kommer vara brun 24/7 i ett halvår och får lära sig surfa, nehejdå!

image49
erik och en utböling till, qim, som jag också hoppas får det bra nu i barcelona!




idag har jag mycket tråkigt att göra
. fast ikväll kommer mina alldeles egna angora-harar hit och dansar, kollar på film och wallar, det är en tröst :' )
jag måste ta mig i kragen snart och duscha, sen ska jag städa mitt rum - egentligen borde jag ta en bild på det och lägga in så ni får se hur fantastiskt stökigt det är där inne! det har gått så långt att varje morgon när jag ska sätta på mig kläder så får jag rota i högarna på golvet för att hitta något anständigt. min garderob är nämligen för tillfället mitt golv. plus att mitt lakan ligger ihopkorvat i mitten av sängen = obekvämt men jag har aldrig orkat göra något åt det om kvällarna. nej det ska ordnas!
sen har jag massa filosofi att ta itu med också... men det ska nog gå bra bara jag börjar någon gång.


nej, nu måste jag nog gå ner och säga till felix att han inte får gå ut med hasse (som om han skulle?), för idag ska det ske!          (...föhoppningsvis)



ps. ja, det var vi som kallade christoffer spattis på unite! han är och förblir en spattis, det är något med ögonen.. :' ) ds.


 


sova sova säng


jag borde verkligen sova nu, jag försover mig varje dag?! helt sjukt.. tack gud för att det är helg imorgon! :))

ska bara se på idol först... hehehehhe

fanatiskt


tänk så underbart ibland med så tråkiga saker som två timmars högskoleinfo! annars hade kornelia och emilie fått ligga och masa sig i sängen till klockan två och det hade inte alls varit roligt för mig som suttit på spanska prick 9.45 och sen haft hål i en cirkus 4-5 timmar helt ensam. (jag har inga andra kompisar i min klass, jag är oförmögen att prata och socialisera mig med andra människor) så när jag tänker efter gjorde det inget alls att vi hade den där schemabrytnigen.

när jag kom till mitt skåp när vi slutat halv fem (våran italienskafröken var inte så haggig som jag trott. lektionen var tom uthållbar!) såg jag att min fader abraham hade ringt. raskt ringde jag upp och får reda på att han bara ville tala om att H&M hade 60års jubileum här i stan och att det skulle vara lite koola priser, så om jag hittade något jag ville ha kunde han bidra med en slant. haaaaaaw har man en gullefar eller vad? :' ) han är en sån snällis som förstår att allt som betyder något i den hormonsspäckade tonårsvärlden är materiella ting såsom leopardklänningar och silvertights :' )
nej sanningen att säga så är han faktiskt inte så naiv, min far, bara underbar. (rimm!!)



nu ska jag gå ner och käka lite fläskfilé tror jag. sen ska jag inte plugga fram till idol 20.00 - underbaaaaaaaaaaaaart!


stracks idol


snart är det idol, wihoooow! det är så fantastiskt underbart att sjunka ner i soffan framför idol ett tag och skita i italienska, filosofi och allt vad det är.
dessutom är det killarna idag och dom är grimma, heja christoffer & mattias! :))



17.50 onsdag


idag har varit en ganska ointressant dag. men jag slutade oförskämt tidigt - tjugo över ett. jag var helt säker på att jag slutade tjugo över två, så när jag kom till stationen och såg att det var två-bussen, och inte tre-bussen, jag skulle åka med blev jag fett förvånad.

sen satte jag mig här och gjorde mina dagliga sysslor (jag gör dom tom alltid i samma ordning!). italienskan till imorron är fortfarande inte gjord, shame on me! att jag aldrig lär mig? inte ens efter min lilla panikattack i förrgår till psykologin...? jaja, jag har ju hela kvällen på mig, dessutom har jag ett långt, skönt hål imorron mitt på dagen då jag kan trycka in lite till :J


dessutom kollade jag på lite gamla kort
för en stund sen. jag fullkomligt älskar att kolla på gamla kort, jag har säkert kollat på alla våra tysen gånger. nej kanske inte riktigt, men nästan :) jag blir så nostalgisk och tänker tillbaka på min lyckliga barndom i hålan finja utanför hässleholm med en liten tår i ögat :' )
fast ibland kan kort från bara några år tillbaka också få mig att bli allmänt gråtmild! det beror på, är dom från alla födelsedagar kl 07.00 på morgonen är dom inte lika roliga. jag har en liten thing för att se ut som en tallrik fil med två stora russin i vid den tiden på morgonen? (mina mörkringade ögon)


          


1. emo-mimmi, haha har jag ens sett ut sådär? 2. haaaw farmor! midsommar för nått år sen med grannysarna 3. kycklingarna josefin&carro den sista luciakonserten 4. favorit i repris :' ) haha varför har jag ens en eminem-affish på väggen?! 5. mäd&krnl när vi hade våran modelldag hehehhehehe



min dröm


inatt drömde jag en härlig och hemsk dröm. jag drömde att jag hade en liten vit, alldeles egen häst i vårat skjul på gården. men, jag hade typ glömt bort den/inte orkat sköta den. sen en vacker dag blev jag ridsugen och då kom jag ihåg min lilla vita häst som stod alldeles olycklig i förrådet och hade gjort det helt ensam i flera månader :O!
jag tog genast ut den och lät den beta lite i trädgården (hur hade den ens överlevt?) medan jag städade undan massa gamla grejer i dens box, grejer som vi bara slängt in undre tidens förlopp.

det var verkligen skitmycket grejer! och torvet min lilla häst stod på var helt ihoptrampat och eftersom jag inte hade mockat så var det helt ihoptryckt av allt bajs och kiss som samlats där. jag gick genast ut och började gräva upp massa rent och fint nytt torv (som fanns i vår trädgård?), jag mockade rent och lade sen in allt det nya.
sen började jag rensa bland matgrejerna. en häst äter ju även saker som havre, betfor osv.. min häst åt tydligen även någon sorts flytande föda som stod i flaskor på hyllor. när jag kollade igenom dom så hade bäst före-datumet tillochmed gått ut! :O skithemskt ju! jag kände mig så himla elak! jag har typ aldrig i hela mitt 18åriga liv haft så otroligt dåligt samvete. hur kunde jag ha lämnat min fina fina häst sådär utan någon kärlek?!

tillslut var det iallafall fint i min lilla vita hästs box i skjulet och det fanns ny mat. äntligen kunde jag rida i solnedgången och gallopera över ängarna på min vita springare :' ) lycka! fast... jag hann vakna innan dess.... skit också!


image37




sen har jag faktiskt för mig att bert ljung hade något att göra med det hela också. typ att han sprang runt i trädgården i dom där strumporna han dansar i i introt.. :S stört.


image38




pizzasallad


alltså, jag fattar inte grejen med pizzasallad? när jag kom hem idag stod en stor skål pizzasallad i kylskåpet som mamma hade gjort. en hel skål! och alla i skolan har i alla tider älskat pizzasallad.


när jag var liten och gick i mellanstadiet, så kommer jag ihåg att alla mina kompisar jämt tog pizzasallad till maten, det fanns nämligen alltid. och alla tyckte tydligen att det var gott.
då tänkte jag att, eftersom alla tar det så måste det vara gott, det är tydligen så att man ska ta pizzasallad till maten! det är liksom nya grejen. så jag gjorde det, varje dag. fast jag inte tyckte det var gott alls.


sen en vacker dag kom jag på mig själv och undrade varför i hela friden jag alltid tog pizzasalld, det är ju inte gott? så då slutade jag och sen dess har jag behållit mitt förnuft och slutat ta det i skolan trots att folk fortsätter tjata om hur fantastiskt gott det är (senast idag faktiskt).


tänk vad liten och förvirrad man var i sin ungdomsdager.. :' )


förvirrande = confundido/confundo/conwhat?!


shit jag är helt förvirrad! fett jobbigt att försöka chatta på spanska med en spanjor som rättar fel, samtidigt som man ska chatta på svenska och skriva här! simultankapaciteten testas hårt. jag tänker alltid att jag är rätt bra på spanska, jag kan ju liksom ta mig fram om jag behöver. men så kommer dom där stunderna då man inte själv får välja exakt vad man vill säga (=det man faktiskt kan säga) utan man måste hålla ett riktigt samtal.. och DÅ blir det knivigt..
shit jag frågar vad hon menar hela tiden! nu pratar hon om sin pojkvän som typ gillar sverige? haha helt sjukt, jag fattar verkligen inte!


fast ärligt, nu fattar jag faktiskt typ allt hon säger... det går i vågor det här..! haha!


hej!



äntligen är provet gjort, vilken befrielse! jag älskar känslan efter proven. 
något som är desto sorgligare är att jag inte har något på hjärtat att tala om för er, inte för tillfället iallafall. därför tänkte gå ner och baka en banankladdkaka istället!


hillsongpics


nu är frågan om jag ska göra ett nytt, sista pluggförsök, eller om jag helt enkelt ska skita i det och gå och sova istället. här händer ändå inget, men jag vet inte om jag orkar ta tag i pluggandet igen.

bläh


image36


       

ni får roa er med några hillsong-bilder så länge :)


spanien


ååh jag blev så sugen på spanien, spanska och mina små spanjorer nu! klara håller på och diskuterar spanska med mig på msn, jag hjälpte henne med en grej i helgen, plus att Pol sa hej till mig på msn igår - för första gången på månader :' ) :' )
dom är så underbara! min uppfattning jag hade om spanjorer, att alla skulle vara sliskiga och dryga har verkligen ändrats efter mina spanienresor dom senaste åren. visst finns den sorten också - som i alla länder, men jag har verkligen lärt känna ett gäng guldkorn där nere som jag ibland saknar massor. har sällan stött på så osjälviska människor som dom var när vi var där. jag har tjatat om det här många gånger, men ibland bara hugger det till lite i mig och då måste jag på tjata ur mig lite igen :' ) jag ser framemot den dagen då jag kan spanska flytande!

image27



       

godingar!



soy un imbécil


 fy vad underbart ändå! 
--  idag är det måndag, fast dagen är snart slut. 
--  imorgon är det tisdag och jag slutar tidigt, dessutom kanske jag har sovmorgon? hähähääh alltså; tisdagen kommer gå fort, dessutom behöver jag inte plugga så mycket imorron, wihoooow!
--  sen kommer onsdag, redan då är det ju praktiskt taget helg! softiloft i skolan, jag slutar tidigt då med och har dessutom ett fett hål i mitten av dagen som jag kan ägna åt något roligt (men antagligen blir det projektarbete...)
--  torsdag: nu kan man ju faktiskt nästan säga att det är helg på riktigt! men den här dagen suger, jag har en lektion spanska, sen fyra timmars hål och efter det två timmars italienska... rena döden. 
-- fredag: heeeeeeeeeeelg! kort skoldag (har vi ens någon svenska? :O jo det har vi säkert...)

sen får vi se vad som återstår att göra i helgen, jag har lite olika planer men vet inte om någon av dom kommer genomföras.

haha vad fantastiskt tråkigt för er att läsa? dessutom ser det fult ut, det tilltalar inte mitt estetiska sinne.
usch, om jag ens postar det här inlägget är jag un imbécil, som jag just kallade klara för.



jag hörde just av kornelia att hennes läsarantal på bloggen ökar stadigt! eftersom vi står i konkurrens måste jag börja skirva mer, så fler blir intresserade av mitt lilla liv, kanske slutligen beroende och inte ens kan sluta! då skulle jag få massor av läsare tillslut :' ) min enda slutsats av allt det här är att jag nog måste posta det här stackars inlägget iallafall. ja, så får det bli!

nu vankas det soppa i köket, hejpa! (VARFÖR KAN JAG INTE CENTRERA TEXTEN?!)
 


haaw


haha jag får typ moderskänslor! jag gick nyss in på min statistik och kollade, och när jag såg att diverse olika datorer hade varit här och kollat fick jag dåligt samvete för att jag inte skrivit något idag :' ) 

tyvärr känner jag inte att det här är en bra inspirationsdag, jag är helt trött i hjärnan. det är nämligen så att jag har psykologiprov imorgon, och jag tror inte att jag överhuvudtaget kan det så bra som jag borde. och ikväll är det idol som jag måste se på dessutom, där försvinner en timme.... men jag orkar faktiskt inte sitta timme efter timme och nöta in det!

kornelia föreslog nyss mord på vår psykologilärare som lösning. det låter kanske lite väl drastiskt, men jag skulle ju slippa. hehehehhehehe. nej gott folk, var inte rädda! jag är ingen kallblodig mördare! faktum är att jag inte ens mördar spindlar, för jag vågar inte ta i dom ens med papper (det är så vidrigt att känna deras lilla sprattelkropp igenom!). dom enda djur jag regelbundet mördar är fästingarna mina hundar bär.

nu ska jag nog fortsätta på min dagliga internet-runda.
so long, långkalsong


godnatt


nu tror jag att jag ska gå och sova. jag har inte pluggat så mycket psykologi som jag borde ha gjort, men jag kommer å andra sidan knappast sätta mig och göra det nu..
jag får ta den paniken imorron.

puss & sov gott mina söta




ska bara...


jag är bara tvungen att visa hur jag kommer se ut som gammal också! ifall några av er skulle missat.
det får mig att bli ännu mer taggad på min stundande ålderdom vid havet!

image24


sådärja, tack och hej, leverpastej


helgens bravader


jag fattar inte grejen? dom senaste gångerna jag skulle infoga kort här så sätter dom sig ovanför hela "nytt inlägg-rutan", typ ovanför alla blogg, skapa, arkiv, design och inställningar-flikar?! vad ska dom där att göra? då måste jag ta bort hela inlägget som jag naturligtvis i all hast glömmer att spara!  så himla irriterande!



image22
ÄNTLIGEN
två små godingar

image23
pose it sistah


sådär, nu är det färdiglekt. måste ta tag i psykologin igen...



döda djur gör mig inte längre sur


uäääää, det här är verkligen astråkigt!

apropå astråkigt, jag kommer ihåg den tiden då jag föraktade alla som satte "as" framför olika ord, som just astråkigt, eller askul osv. jag kunde inte för mitt liv förstå varför man skulle vilja sätta ditt ett dött djur framför?
"shit vad döttdjurkul jag haft idag!". nuförtiden använder jag det själv, men fortfarande sitter det där föraktet i lite, för varje gång jag säger det tänker jag lite på hur dumt det låter. dessutom känns det som ett uttryck som passar bäst i kretsar bland 10åriga småpojkar.
men efter att kornelia börjat säga det, kunda jag ju bara inte motstå att haka på! så nu går vi där tillsammans och pratar om döda djur dagarna i ändå :')


åter till det socialpsykologiska perspektivet


försumma, försummade, försummat


åhnej! jag var den enda av mig, kornelia och klara som försummade mina kära läsare under helgen! förlåååååt! jag borde verkligen få ett kok stryk, men jag vet iallafall om det själv. ja så är det när man har en massa klaror och kornelior runt sig som hela tiden ska ha en massa uppmärksamhet, aldrig får man ro och vila för sig själv!
så alla som har läst klaras blogg vet ju antagligen om att jag totalförlorade vårat bloggbattle som inleddes och avslutades igår efter ett ynka inlägg från klaras sida. vi är skam och vanäror för bloggvärlden.


detta har varit en mycket slapp helg. klara hade ju FF och detta borde innebära att man bjuder över massa kompisar från olika städer runt om i moder svea, för att samlas för en helg och utbyta morgonfrisyrer och anderdräkter med varann :' )
tyvärr inträffade detta aldrig, då våra sk vänner var upptagna på olika håll - allihopa?! så det blev bara den vanliga starka trion som med gemensamma krafter lyckades göra något bra med även den här helgen.
vi hann med att planera alla tres fantastiska blivande kärleksliv till punkt och pricka, riktigt spännande att se hur det hela fortlöper... hehehehe. vi såg på idol och förundrades över att den där killen med en frisör till fru fortfarande ser ut som en golvmopp på huvudet? vi fick lasagne hos kornelia och såg alla underbara bilder ifrån hillsong i onsdags. vi funderade på att åka till kulturnatten för första gången på år och dar, men bestämde oss istället för att baka negerbollar och moffa framför svensson svensson och babben. sen rullade jag mig två varv i sängen, k:na gjorde mig sällskap, vi diskuterade "röda godissnören" och flöt till sist in i drömmarnas värld. ända tills pappa skickade sms imorse och sa att han kom och hämtade mig och krnl.
nu är klara lämmnad åt sitt öde och jag och krnl är lämnade åt en dag i pluggandets tecken...


usch det suger med plugg. skolan kan verkligen konsten att förstöra en helg som hade kunnat bli helt perfekt om jag bara hade fått stanna hos klara och softa en hel dag till. men hursomhaver har det varit ganska lyckat ändå.



nu måste jag ta mig i kragen... psykologin, matten och humanekologin väntar!


kräks



innan jag och mamma åkte hem idag så var vi på konsum. när man är med mamma på affären får man oftast ta en liten godisgrej om man vill. jag ville egentligen inte direkt, men blir man erbjuden så tar man ibland chansen ändå.
jag valde en sån där ask med mentos (den här varianten hade tom xylitol i sig och var bra för tänderna), för jag hade inte testat dom förut. exciting! den i pappersröret år ju skitgod.

dom här var också helt okej, men det var något med dom. jag började må illa - jättemycket! nu har jag hunnit komma hem, gå ut med hundarna, sitta här ett tag, och fortfarande mår jag illa. tänk om dom gett mig magsjuka..... jag som ska sova hos klara inatt, hähäh!

image19

den arabiska versionen av boven i dramat


18.26


som ni kanske märker,
så har jag inte så mycket att göra för tillfället. iallfall inget som jag har lust att göra. därför tänkte jag bjuda på några bilder från när kornelia och klara var här förra helgen!


   
                                     


klaras kamp att inte komma med på kort var förgäves :))))


ehehehe..



jag var bara tvungen att försäkra mig
om att ni inte tror jag är värsta deprimerad nu och låser in mig på mitt rum om kvällarna och hör på dyster musik med fördragna gardiner..? (omöjligt, jag har inga gardiner!)

så är icke fallet! jag är glad som en lärka!


tjoflöjt



bloggbajs


varför, varför, varför läser ingen min blogg?! är det för att jag skriver så fantastiskt ointressanta saker? har jag inga kompisar? skriver jag för sällan? är jag för ful? är ni bara avundsjuka på mitt liv och törs inte läsa för att ni får panik över ert eget? älskar ni mig så mycket att det gör ont bara att läsa? är mitt liv så patetiskt att det inte är värt att läsa om? är min fina bild här uppe för ful? :O

nej okej, självklart har jag några tappra läsare. antalet skiftar dock lite från dag till dag... jag bara undraaaaaar likzzom. jaja med tanke på att jag trivdes så bra med att skriva till min icke-existerande publik förut så borde jag ju vara glad!

jag skola icke misströsta



hillsong


åååh det var jättekul igår på hillsong! jag blev upphämtad i philips vrålåk efter lite förvirring, sen mötte vi klara & kornelia utanför västeråshallen och träffade på massa andra. på konserten wallade vi mest runt högst upp och var allmänt rastlösa (iallafall jag), på ett trevligt sätt. så konstigt att alla var där i den hallen där jag haft massa luciakonserter, där madde bröt armen och jag höll på och svimma :' )


slutsats: så himla roligt att så grymt många var där! jag visste i princip bara att philip, ed och linn skulle komma, så ser jag att typ hur många som helst är där, i min lilla stad västerås :' )
sånt här kan jag leva på länge!

men nu, kallar en italienskalektion i två timmar........................ jag som inte ens lärt mig alla kläder vi hade i läxa!

arrivederci (jag har fortfarande inte lärt mig hur man stavar det)


lärare (larixus utus bokus)



om cirkus 4timmar står jag redo i västeråshallen för hillsong!
det ska verkligen bli kul! roligt att få träffa lite människor man inte träffar sådär vanligtvis en vardag också.



image13

helin, inger, jenny & ingrid på våran spännande mentorstid


imorse när jag skulle lämna mitt bak till lärarna så blev dom glada. det blir dom alltid när vi små europaelever bakat åt dom. då samlas dom i små klungor i personalköket och utropar "åååh" & "mmmmm" & "nu försöker ni väl få oss tjocka, va? *girigt lärarskrock*". såna är dom, lärarna, som en flock djur!
men ni ska nu inte tro att jag inte gillar mina lärare, för det gör jag! iallafall vissa... här är några goingar;

- PG: den enda mänskliga ödlan! hans lilla halshud hänger ut från kragen och han är den sötaste på denna jord! om han bara vore 40 år yngre så skulle jag gifta mig direkt. hans specialiteter är att komma på sidospår (dvs prata till tidens slut), darra & säga små skämt som han sen själv skrattar åt :' ) åååh han är helt enkelt underbar! min dröm-man!
- Ullis: min svenskalärare, bara för att hon alltid har så mycket roliga historier att berätta! som hon sen berättar med värsta inlevelsen, skratt och utrop som "men guuuuud, vad säger jag det här för?!" haaw, vi vet typ allt om henne :' )
- Inger: hon är den bästa för hon är inte värsta torrisen som många andra lärare. hon kommer alltid fram och undrar hur man mår och om det går bra på alla lektioner osv. ååh, hon borde få en guldbagge!


ni ser! jag äääälskar mina lärare, dom får mig att haaaw:a mig igenom mina skoldagar som en annan uggla!


men nu mina vänner.... kallar psykologin.....................................

söstra mi


usch min stackars lilla storasyster fick ta blodprov i armen idag
! helt ensam uppe i norrlandsskogarna också. jag knappt skriva för jag måste sitta här och knipa ihop baguette-armarna så ingen kan komma och ta blodprov på mig också.
hon har tydligen pollenallergi, så hon fick göra saftiga tester. men, förr i tiden tog man väl bara små sticktest eller vad det hette? typ små, små stick på underarmen? det är iallafall vad jag kommer ihåg från gamla klasskompisar som vackra dagar kom med massa prickar inritade på armen...

image12

finja och storasyster som bor hemma = nostalgi :' )

 
nu är det snart idol, wihooooow! sista auditionen innan man för höra lite rejäl skönsång all night long.
nu måste jag ner och kolla till mina äppelmuffinsar som lärarna ska få!


(haha! insåg just hur fjäskigt det där lät, om jag har några kära läsare som inte vet vad vi europaelever håller på med...!)


datorn vs. mumthemaniac


image11



hemma lever jag lite i stenåldern
, vi har nämligen ingen skrivare. den åt vår hund moltas upp när han var en odräglig valp som tuggade på allt när han var ensam hemma. detta betyder att jag måste skriva av allting för hand varje gång jag vill ha ut något, tex ett recept, från datorn. eller skicka det till skolan, men ska man baka något på direkten känns det en aning onödigt.


detta leder varje gång till en tävling mellan mig själv och datorn,
vilken går ut på att försöka få in fler ord på varje rad än datorn lyckats med. det gäller att klämma och klämma så till den milda grad så man i slutet har färre rader än datorn. det är riktigt tillfredsställande att se att man ligger två eller tre ord före! och fyra rader senare kanske man utökat det till fem ord! efteråt kan jag bara inte låta bli att kontrollräkna rader, och se hur många fler ord jag lyckats klämma in på varje rad. det är nästan så man börjar hånle för sig själv.


idag skulle jag också skriva av ett recept,
fast från mina egna tidigare anteckningar. denna gång var tävlingen ännu roligare än vanligt! eftersom det är ganska svårt att vinna över datorn som oftast skriver mycket mindre och därmed kan klämma in mycket fler och prydligare ord så var det en befrielse att få tävla mot min egen utspretande handstil för en gång skull. att blocket jag skrev på denna gång var 2cm bredare är inget vi ska tala om. 
HA jag lyckades minska med två rader och klämde i genomsnitt in 9ord på varje rad istället för ynka 6!


tillfredsställelsen är enorm




meh?!



vi har tydligen en glädjedödare ibland oss
som vägrar låta andra vara med och leka!!
klara din tönt, du fattar väl att du måste ge dom andra en chans?! ååååh jag som ville locka till mig lite kommentarer, men där sket det sig.

tack!


by the way



ni kanske ser att jag och kornelia
idag har lyckats sätta en fabulös, avkapad liten bild här ovanför texten. det är den fagraste bilden på jorden.

den som lyckas gissa rätt vad det är vinner en spirello!


ps. kornelia får INTE vara med... ds.

ps2. åh jag såg namnet på bilden nu, underbart! :' ) ds2.



mitt framtidsyrke


 
haha va?!
som vi ju alla vet är jag i desperat behov av ett jobb (har ni ett litet jobb som ligger och dammar någonstans, känn er fria att ge det till mig!), så jag gick som vanligt in på platsbanken för att kolla runt lite efter något passande. där om någonstans borde det ju finnas seriösa och ordentliga jobb!

men när jag som bäst klickat mig förbi kriminalvårdare, servitris som behärskar kinesiska och kock, så får mitt lilla öga syn på rubriken:

" 'insmörjare' till SM i body building/Fitness"

HAHA VA?! seriöst?! söker dom en "insmörjare", det är så löjligt så inte ens dom själva kan komma på ett mindre töntigt ord! dom vill att man, med sina små stackars oskyldiga barnahänder, ska stå och smeka en massa äckliga mansmuskler med äcklig, hal olja?!

jag lär ju! inget krav på arbetsutbildning, 1000kr för en helg, dessutom får jag bekanta mig med Luke Ray (han man ska höra av sig till) och jamenar, vem har inte drömt om att få ha en egen Luke Ray.... :' )


image10

min framtida vardag


jag längtar!



kalla mig konstig, men jag har fetaste julkänslan. det är grått och regnigt ute (hade det varit tre månader framåt hade det kanske snöat :' ) ) och ni får säga vad ni vill, alla ni hösthatare, men jag tror att september är min favoritmånad! ena dagen är det soligt och lite halvkyligt, med massa gula och röda löv. andra dagen är det grått, blåsigt och regnigt. jag älskart!
nu börjar det bli så myisgt inne, så man får tända alla små lampor i fönstrena och mysa i raggsockor. vi tom eldade i vår kamin för första gången idag (den här hösten alltså)! jag vaknade imorse och kände den förljuvliga lukten av kamin-brasa :' )


åååh jag kan knappt bärga mig
tills jag får sätta upp adventsljusstakarna, kolla på julkalendern och börja äta juleskum!


how how





heh-hehheeeee


hehehhehehehhe klara sitter bakom mig och skriker på kornelia, som ligger i min säng och bajsar.

dåvetni :' )

effektivitetens dag



shit vad jag har varit effektiv idag.
jag dammsög hela huset och plockade undan på alla gamla hyllor och byråar, jag ställde iordning alla tusen skor vi äger. sen borstade jag molle för att han inte skulle fälla en massa hår på vårat nydammsugade golv (tog bort en stor ärt-fästing också).

jag blev trött som en 90åring men tog ändå tag i mig själv och tog undan alla kläder på golvet i mitt rum, och slängde lakanen och smutstvätten i tvätten. sen skulle pappa laga mat och jag erbjöd mig så vackert att skala potatisen fast jag skarpt ogillar att skala potatis. han belönade mig med två skumbullar eller vad det heter :' )

ååh, jag har varit så himla duktig idag! jag har tillochmed satt på mig riktiga kläder istället för mjukiskläder.



ps. plus att jag åt upp den sista biten kladdkaka och diskade rent formen för hand ds.



storstad i mitt hjääärtaaa


image9

give it to me baby



det var faktiskt väldigt kul igår på fasching! mys-kul liksom. vi träffade lite härliga stockholmare och såg en och annan fabulös göteborgare... riktigt bra band också!

det är detta som ska bli mitt nya liv sen! jag ska flytta till en storstad och ägna mina kvällar åt mysiga fik i höstregnet, rökiga jazzklubbar iklädd skönhetsprick och stora musikaler med stjärnor i rollerna. på dagarna ska jag gå till mitt hefftiga jobb, som alla avundas, och på eftermiddagarna ska jag gå hem till min exemplariskt snyggt inredda lägenhet där min/mina fina vänner jag bor med väntar. vi lagar världens godaste mat, för att sedan gå ut och göra allt det där andra :' )

åh jag riktigt hör hur stockholm och framförallt london ropar på mig...

godermorgon i denna sal



image8


grattis världens bästa pappa!


godmorgon alla glada harar!
idag har jag sovmorgon till halv tre, wihoooooo! fast eftersom min pappa fyller 47 (tror jag...) idag var jag tvungen att släpa mig upp klockan sju för att säga grattis. jag blundade nästan hela dom tjugo minuterna jag var uppe för att jag inte skulle bli pigg. sen gick jag och sov som en gris i tre timmar till.


nu har jag tittat på en repris skilda världar
, som jag flitigt tittade på en period i mitt fjortisliv, hähä (ungefär samma period som sunset beach var en viktig del av min vardag). det är så underbart att se hur magnifika dom är på att spela, och dom där fantastiska frys-bilderna i svartvitt på slutet sen! idag var det Nora som sa till Tom:
"grattis Tom, det verkar som att du ska bli pappa!" så frös bilden, lite dramatisk musik sattes på och tom såg helt oförstående men samtidigt skräckslagen ut. 

det mina vänner, är skådespeleri och ett manus som heter duga! 

djuuupa andetag



haha!  ...jag blir helt matt.

nu glömmer vi det här och återgår till att vara dom glada harar hoppandes på rosa moln som vi är menade att vara på den här bloggen!


piss, löv & underzztänding


OKEJ



I MIN KLASS GÅR DET 26 TJEJER!! OCH FYRA KILLAR!! TRE AMANDOR OCH TVÅ HANNOR, EN MODERAT OCH EN KOMMUNIST, TRE FD DANSELEVER OCH TRE FD MUSIKELEVER, EN SIMSON OCH EN MJELSTAD, EN SOM PRATAR TURKISKA OCH EN SOM PRATAR TJECKISKA, EN SOM HAR HÄSTAR OCH EN SOM HAR HUNDAR, EN SKITBLOND OCH EN SKITSVART!!


nu vet alla.

rättning!



eftersom det tydligen har skett ett missförstånd
och därför råder förvirring hos en av mina äldre läsare måste jag bara förtydliga en sak från föregående inlägg;

självklart menade jag inte att det går 26 till 27 tjejer i min klass. hur skulle det se ut om en gick där varannan vecka och varannan inte? jag menade att det går 26 eller 27 tjejer i min klass, dvs jag är inte säker på denna sak och skrev därför ett litet strek emellan då jag inte ville skriva en siffra och riskera att ljuga för mina kära läsare!
tänk vad ett litet streck kan betyda i denna stora värld! men ingen fara, jag är lättad att allt är utrett nu :' )


över och ut



studenten



i fredags fick min klass testa ut studentmössor.
i en klass med 26 -27 tjejer betyder det kaos och hysteri. alla var helt galna och slet i mössorna, och särskilt skulle alla slita i just dom storklekarna jag ville prova?!  dvs storlek 55 & 56. men hursomhelst så slutade det med att jag beställde ett alldels för dyrt paket innehållandes lite krimskrams och en mössa i storlek 55 där det kommer stå:


Mimmi ¤ Europa

så fagert :' ) men när jag tänker på allt det här får jag både en bubblande glädje och en stigande panik. det är ju egentligen för sjukt att jag tar studenten nu! det var ju en sån grej som aldrig skulle hända, och nu händer det! jag  kommer stå och skrika på ett flak, jag kommer gå runt i en löjlig utklädnadskostym :' ) (btw, varför är inte det ett sverigefenomen? det är ju det som är det roligaste med studenten!) och jag kommer springa ut på trappen!
sen kommer jag flyta runt som i ett vaakum och inte tillhöra något eller någon, för sen är det s-l-u-t...

VAD SKA JAG GÖRA?! tänk om jag inte får ett jobb? hujedamig! (jag har ju inte direkt haft värsta framgången inom det området än.. hehehehe)



men som jag så vackert skrev
i mitt föredrag: det fixar sig nog! eller, det gör det. något litet städföretag ska väl kunna offra sig för mig, och sen drar jag till england. så jag har mitt på det torra, saken är biff helt enkelt! (haha! jag skrev biffen är stekt först)


fader väl



silver sisters



apropå savann-ben
, vad har det blivit av hela den här silver sisters-grejen egentligen?! jag hoppas för bövelen att ingen tror att jag och klara är seriösa?! allt som hände var att vi blev lite till oss efter ett underbart besök i helsingborg med några lyckade rea-inköp = vi köpte exakt likadana saker.
sen vi gjorde en ytterst amatörmässig photosession (va? heter det så? photosession? photoshoot? fototagning? fotoVA?) och lade upp lite bilder på bilddagboken.


det låg inget allvar i våra uttalanden om att vi skulle regera världen som silver sisters!



jag förstår att det kanske är eran högsta dröm, men så är icke fallet. det var en liten händelse i våran unga och dumma ungdomsdager bara, ett spratt våra hormonsstinna tonårshjärnor spelade oss en fager eftermiddag i juli.



image6

silver sisters :' )






spetälska



jag tror att jag har fått spetälska
. det började några dagar innan vårat stockholms-besök för drygt två veckor sen med att jag flagnade bort min vackra bränna jag fått ryggen efter mallis. det var en pärs i sig, men det går ju över liksom och jag har varit med om detta hemska förr.
så gick jag till skolan efter helgen och tänkte inte mer på det. men, efter ett tag märker jag hur mina f.d lila strumpbyxor har kamoflerat sig till vitprickiga!! mina ben flagnar som aldrig förr?! UÄÄÄ!
sen igår så såg jag att min fd svarta tröja var vitprickig inuti i armarna!? UÄÄÄ! shit alltså, mina små baguette-armar ruttnar sakta men säkert av :' ( en vacker dag när jag ska ta av mig tröjan på kvällen kommer dom ligga som hoptorkade ölkorvar i tröjärmarna!




image5
mina spetälskiga savann-ben






nu ska jag tvätta bort alla mina spetälsk-bakterier
och börja smörja in mig med lite hudkräm, det hjälper, för det har salvkvinnan kornelia sagt!



 
 


moneybrother vs. dvärgen



alltså, jag kan inte höra låten
"stormy weather" med moneybrother utan att tänka på den där läspande dvärgen som sommarpratade i somras när jag åkte i bilen med bodil, hanna, klara och kornelia på öckerö!
för han spelade den i sitt program och då när jag satt där i bilen kom jag på att den låten fanns och att den är ganska bra. så jag lade liksom märke till den lite extra mycket.
och nu kan jag bara inte låta bli och tänka mig att det är dvärgen som står och sjunger med sin dvärgfru om att man ska guida hans familj, som haft det så svårt (för att dom är dvärgar), genom det stormiga vädret!

helt sjukt...

image4


den riktigta moneybrother, inte dvärgen





ps.
jag måste erkänna att jag skvallrade lite om att jag hade börjat skriva igen... ops ds.


hehehe-hej!

Åh vad roligt! jag har börjat få lite respons från mina kära numera existerande läsare :' )
välkommna in i värmen och solskenet! i världen där alla är glada och hoppar omkring som harar på små rosa moln!





jag har blivit lurad!
jag trodde verkligen att trean skulle bli underbar! lyssna på det här liksom:

- alla gamla tunga ämnen som samhäll, historia och geografi är borta
- massa nya flumämnen har kommit (inte så mycket plugg, mer tänk)
- inga naturämnen (jag går ju trots allt europa = samhällsbas)
- massa hål överallt, som jag har kommit att älska lite

ja det är ju underbart! men, där är bara någon slags lockelser som lärarna har kokat ihop. för i själva verket läser jag både samhäll och naturkunskap nu trean! dom har bara kamoflageat (hur i hela stavas det?!) namnen så det låter lite klatshigt och man ska tro att det är bautaintressant. så här kommer verkligheten för alla er som går europa eller ska läsa dessa ämnen:

humanekologi är i själva verket ett finare namn för naturkunskap
internationella relationer är i själva verket ett finare namn för samhälskunskap

så nu blir jag tvingad att sitta och läsa om övergödning, försurning och politik all over again



:' (




 


publik?


shit! jag skrev just ut min bloggadress i en illigt rosa färg på min bilddagbok..! det betyder att jag kanske kommer få en publik att skriva till i fortsättningen. det som kändes så tryggt att skriva till mina icke-exsisterande läsare :' ) jag kunde skriva vaaad jag ville! men dom tiderna är nu förbi..

farväl du svunna frihetstid!




mitt liv som fobisk



jag läste någon artikel
om fobi för blod, sprutor och sånt där nyss, det var inte så upplyftande. det stod att "som vuxen med den här fobin kan man inte leva ett normalt liv", VA?! det låter ju helt sjukt! dom menade att man som ungdom ska göra sig av med den så fort som möjligt. och det kan jag förstå men... men... jag vill inteeee! men nu insåg jag verkligen att jag kanske egentligen borde göra något åt det, för det var verkligen obehagligt att bara läsa den där texten som beskrev, jag fick tom knipa ihop mina små baguettearmar för att det inte skulle kännas som att någon tog blodprov på mig så jag skulle svimma.

men är det något i mitt lilla liv jag kan irritera mig sjukt på, så är det alla (ursäkta ordvalet) idioter till människor som inte fattar att det är en fobi det jag har, när jag mår dåligt bara folk pratar om sånt där. det finns faktiskt och det är inget jag har hittat på, okej?! det stod tom på den där sidan "det är förståeligt att blod- & sprutfobi innebär ett enormt lidande", och det är en läkare som skrivit, okeeeeeej?! 
puh, jag känner att det blev lite aggresivt där.. men det är bara det att det är liksom så accepterat att vara skiträdd för spindlar och höjder, men om man tycker det är obehagligt att gå till läkaren eller tandläkaren och fortfarande måste ha någon med sig, då är man bara en renodlad wimp, en mes. men förlåt då..!


haha?! jag såg nu att man kan ha "phallofobi - rädsla för en penis"..! shit det finns helt sjuka saker: 
paraskevidekatriafobi -rädsla för datumet fredagen den 13
logofobi - rädsla för ord
osfresiofobi - rädlsa för kroppslukter
hippopotomonstrosesquippedaliofobi - fobi för långa ord. haha? vad sjukt!

men oj, nu sitter jag ju här och skrattar åt andra. tänk om någon har hippopotomonstrosesquippedaliofobi. jag som just suttit och sprutat ur mig hur arg jag är på alla som inte fattar.
skärpning!

auf wiedersen






fingrarna sprätter



image3

min mallorca-inköpta-skräck-stephen king-bok


Tur alltså, att jag gav upp datorn igår efter mycket om och men! annars hade jag väl suttit där hela natten och gått ut och in på bilddagboken i hopp om att få se en liten uppdatering. för när jag nu gick in där för en liten, liten stund sen hade inget hänt fortfarande. vart är alla bilddagbokare likzzom!? dom ska ju vara här och underhålla mig på min rastlösa helg.

förövrigt sov jag gott trots att jag för typ första gången i mitt liv var asrädd för att drömma mardrömmar innan jag gick och la mig. jag läste nämligen klart min mallorca-inköpta-skräck-stephen king-bok. om jag säger såhär, den var inget att högläsa för småbarnen innan det är natti natti.


Oj vad jag blev blogg-pepp
nu helt plötsligt! Åh vad kul för er när ni äntligen upptäckar att jag bröjat igen och har en triljon inlägg att läsa :' ) (om det håller i sig....) för jag tänker inte säga något, det blir mer spännande för både mig och er då.. hähä!

mrs lonely?



hahah! det är så fantastiskt! jag har fortfarande inte gått på toa, sitter här med benen i kors fortfarande. plus att jag har kommit på mig själv med att gå in på bilddagboken cirkus 3ggr till (självklart inga uppdatering = ut igen efter max 5 minuter).


Jag kom på en sak! jag sitter ju faktiskt här och skriver till mig själv! och nu har jag skrivit ännu ett inlägg liksom. detta visar ju bara vilken patetisk människa jag är. vad kul det blir för den personen som först kommer in här (om cirkus 3 månader antagligen, när den gör ett litet ynka besök här för den kom på i förbifarten att jag fanns, och tänkte kolla bara för att liksom, men helt utan hopp) och som får läsa alla mina ynkliga små inlägg, riktade till en publik som inte finns. skrivna helt för mig själv.. :' (
haha jag skulle ju lika gärna kunna skriva i min dagbok?

Grattis du kära läsare!
hola bandola

än finns det hopp



SHIT! jag skriver i min blogg!

inte för att jag tror så många kollar in här längre.. jag tog en titt på min statistik he he.. men vaddå? jag har endast mig själv att skylla för att jag inte tog bättre hand om mina 3-4 trogna läsare!

men nu när jag sitter här i min ensamhet (eftersom alla jag känner är antingen i rävnäs och har kul, eller hemma och äter pinnekött, eller ute och super ner sig, eller i andra städer) kände jag inspirationen (shit vad svårt att skriva rätt?!) smög sig på. så för bövelen, jag gör ett försök!

idag har rastlösheten smygit sig på som en skugga en het sommardag i juli. man känner sig sådär slapp och sprallig på samma gång. man vill sticka ut och springa en mil, för man har tråkigt och är allmänt rastlööööhs! men samtidigt bara orkar man inte masa sig iväg, inte ens på en ynka liten prommis.. det slutar alltid med att jag kollar sms på min mobil var femte minut (aldrig några där), loggar in på bilddagboken var tionde (för att logga ut igen efter fem minuter) och springer ner och sprätter runt och klagar för mamma tiden däremellan.
Tänk! om jag skulle utnyttja den här rastlöshetens tid till att ta mig samman och faktiskt städa mitt rum som har ett täcke av hår på golvet, eller kanske sy lite i min t-shirtväst som jag så snillrikt uppfunnit, eller motionera lite. vad fantastiskt underbart och organiserat mitt liv skulle vara :' )
men, sån är ju inte jag...



image2

felix och jag visar hur man ska strika en pose på rätt sätt




nu ska jag ta mig i kragen och gå och slå en drill (eller vad det heter på sånt där karl-språk)! inte ens sånt klarar jag av en sån här dag. alldeles för krävande att masa sig ner för trappen.. och att knäppa upp byxorna sen!
auf wiedersen