Paris i Kista


I förrgår var jag och Ed i Kista. Vi hälsade på hans jobbarkompis Paris, hon hade bjudit oss på Etiopienmiddag. Paris är en av dom sötaste människor jag träffat. Hon hälsar alltid till mig, från den första dagen hon hörde att Ed fått en tjej, även om vi bara setts som hastigast en gång. Hon ger alltid fina komplimanger, om inte direkt till mig, så genom Ed. Hon är en såndär som man blir glad av att vara runt.

Förutom att hon är typ världens sötaste så lagade hon jättegod mat. Och jag gillar verkligen grejen med att äta med händerna. Plus att vi fick kaffe rostat, malt och sen tillagat på Afrikanskt vis i Afrikanska "kärl". Supermysigt.

Det borde verkligen finnas lite fler som är lika söta som hon.



Reseresumé



Somliga av er kanske redan sett de här bilderna och läst om vår resa på resdagboken. Men här kommer ändå en ultrasnabb resumé av Mimmi & Reine i Thailand:

Första veckan var Ed och jag själva så vi hyrde moppe och utforskade Koh Chang. Såg lite fisiga vattenfall och
hängde bokstavligt talat i lianer i djungeln.
Andra veckan kom Ellen, Calle och Robin och höll oss sällskap. De bodde t om grannar med oss ett tag. Vi chillade på stranden hela dagarna och hängde på mysiga barer och spelade massa biljard på kvällarna.
Tredje veckan hade Ellen & co åkt. Då kom Eds gamla klasskompis Martin och hans tjej Sandra till Koh Chang. Vi trivdes finfint med dom. En kväll åkte vi ut och fiskade. Det gick värdelöst dåligt. Allt vi fick var en squid och en aborrstor fisk. Grym besvikelse då vi pratat med en thaifamilj dagen innan som visade filmer när de varit ute och hur mycket stora fiskar de fått. Plus att mamman i familjen sa att vi skulle komma dit om vi fick något så skulle hon laga mat till oss. Men, men.
Det här är en fin bild. Jag ser galet glad ut, Martin vänder sig om och stelnar till i en supersnabb pose innan han vänder sig om igen för att "trösta" Sandra som sitter där bak och mår superduperilla (vilket verkligen syns), för båten gungade massor, och det var helt bäcksvart ute.
En morgon åkte vi moppe till en fiskeby som heter Bang Bao. Den ligger uppbyggd på bryggor i vattnet. Där finns flera olika hut-"resorts", massa affärer och restauranger som alla är ihopbundna med bryggor. Ganska flashigt!
En annan dag åkte vi ut och snorklade med en båt som anordnade såna turer. Vi stannade till på en paradisö för att bada. Ed kastade frisbee med en Thailändare som var sjukt kunglig. Kunde trix man inte ens visste man kunde göra med en frisbee.
Efter en månad på Koh Chang behövde vi förnya vårat thaivisum, så vi åkte till Kambodja. Martin och Sandra följde med oss dit, och vi åkte till kuststaden Sihanoukville. På stranden där kommer massa tiggare och små kvinnor och barn fram till en seriöst var 4:e minut och frågar om man vill ha massage/manikyr/pedikyr/hårborttagning/köpa armband/frukt/kräftor osv. Många av dom tar inte ett nej. Riktigt jobbigt. Obs! läs deras underbara engelska på skylten! :')
Så några dagar tog vi moppe till en (nästan) öde strand längre bort. Där fanns inte en enda försäljare (förutom en gång när det kom en ensam kvinna gående på den öde stranden från absolut ingenstans med en manikyrkorg på armen och frågade om vi ville ha manikyr. Ingen fattade var hon kom ifrån?!), och knappt några restauranger. Sanden var ännu vitare och vattnet ännu blåare.
När Ed fyllde 25 år lyxade vi till det med kräftor på stranden.
Ed fick välja mat på sin födelsedag. Han valde grillad kyckling med pommes och sviiingod pepparsås. Självklart med Liverpool-matchen på i bakgrunden.
Till slut åkte vi vidare till Kambodjas huvudstad Phnom Phen. Vi gick till en superduperstod inomhusmarknad där ALLT fanns. Här var matdelen. I Phnom Phen lämnade vi M & S också.
Jag och Ed flög in till Bangkok, tog bussen ner till Koh Tao och blev bestulna på våra jeans på vägen. Värt. Efter någon dag träffade vi Sara, Andy och Rebecca! Vi åkte och spelade old school bowling med en snubbe som satt och välte upp käglorna och rullade tillbaka kloten. Riktigt party!
Efter nån vecka åkte tjejerna vidare. Jag och Ed stannade kvar och firade Thailands nyår. Såå himla kul!
På nyårsnatten var det världens fest på stranden.
Koh Tao hade de finaste solnedgångarna av alla ställen vi var på.
Posing på trädgungan på stället där vi bodde.
Flera gånger i veckan gick vi till en av våra favoritrestauranger som hade världens största och godaste chicken burgers med ost. Bilden gör dem verkligen inte rättvisa.
Hejdå Koh Tao.
På vägen hem blev vi fast i Ukraina pga askmolnet. Ukraina verkar vara ett surbulle-land med livströtta människor som inte vet vad det är att vara trevlig.
Sen kom vi heeem! Det här var ju förståss bara ett litet urval av händelser/bilder, men ändå. Sjukt najs. Sjukt bra. Nu är vill jag bara åka iväg nånstans igen!

Ädelfiske

En tidig söndagmorgon åkte jag, mami, papi, Felix, Ed och Moltas till Kolbäck för att fiska finfisk. Det var regnigt, blåsigt och lite kallt, men ändå mysigt. Vi hade världens godaste mackor också. Och även om vi såg både stora och små, så fick vi inte en enda liten sketen fisk.. bara en gång nappade det och drog i spöet. Men jag gillart ändå!


Nyårsafton




Föressten! Såhär ser ett Thailändskt nyår ut. Dom kan fira om man säger så. På deras nyår (i början av april) har nämligen hela landet ett gigantiskt vattenkrig. ALLA är med. Gammal som ung. På 7/11 plastar de t om in kassorna för folk kastar verkligen överallt. In i bilar, i hus, på vem som helst som går förbi. Det är ju hur kul som helst. Och alla är glada och tycker det är lika kul.
På den här videon är det tyvärr mest turister, men vi satt och kollade på thaiarnas lastbilar som åkte förbi på andra ställen och dom var fullastade med superglada thaiare som stod och skrek av skratt och kastade vatten på alla som gick förbi. Kanske världens bästa grej.

Femton år igen

Min blogg är knäpp. Det går inte att fixa radbytena som jag vill.. Den kanske strejkar för att jag tar hand om den så dåligt.
Idag har jag och Ed åkt moppe in till stan. Vi hade matchande svarta hjälmar och adidaströjor med ränder på armarna. Jag kände mig som 15 igen ungefär, både underbart och lite hemskt. På kvällen kom Sarah hit och grillade fruktpaket i folie och spelade spel med oss + Felix. Jag förstår inte att jag inte kör Orangino oftare? Det är verkligen superkul!
Jag hoppas verkligen att det slutar regna tills imorron, för då ska vi upp ca 5:30 för att åka och fiska. Jag kommer antagligen vilja lägga mig och dö i en djup och mörk grav hellre än att gå upp när klockan ringer.

Planet Earth

Har precis sett första avsnittet av Planet Earth-serien som Ed fick i försenad 25års-present av mami och papi igår. Och, det är himla bra faktiskt! Visste ni t ex att det bara finns 40 snöleoparder kvar? Att pingviner går hela vintern med ett ägg på fötterna, under en fet skinnflik, för att värma det tills våren kommer? Eller att vildhundar är sjukt smarta och har värsta uträknade omringartaktiken när de jagar? Jag blir himla fascinerad! Djur är så coola.
Men nu är det dags att väcka Ed i soffan. Sofdags!

sa wat dee

Är det verkligen sant?! Det kan ju seriöst inte stämma att fyra hela små personer tittat in hit bara idag, trots att det var flera, flera månader sen jag skrev. Ett halvår nästan. Ni borde få något slags diplom!
Hur som haver. Jag blev lite sugen på att skriva igen, så here I am.


Update:
- Hemma från Thai/Kambodjaresan. Såå himla fint var det! Jag är redan taggad på att åka iväg någon annanstans. Typ.. Sydamerika kanske. Eller varför inte Afrika (dit jag förhoppningsvis ska inom en relativt snar framtid).
- Har fixat jobb på Subway igen. Peppar mig själv att det här nog kan bli en bra sommar, de ska ju fixa AC och allt har Mattias lovat! Och tänk om Klara får jobb där!
- I höst får vi se vad som händer. Förhoppningsvis Tanzania som sagt, vore verkligen superduper tror jag.
Får se när vi ses igen, om jag kan hålla gnistan uppe ett tag iallafall.
So long!
Fin Koh Tao solnedgång, fin Mimmi, fint discover scuba-papper, fin palm.