pixs


Ååh, jag är kissnödig! Men det är galet jobbigt att gå på toa. Ärligt, att behöva gå på toa när man sitter vid datorn är sämst, orka slita sig. Dessutom vet man aldrig vem som snor datorn om man försvinner några sekunder. Så här kommer istället tre bilder från när de smöriga Stockholmarna var här.

image218 image220image219 

Vi intog bowlingbanan som: dasdlasjkj, Corny, Money, Vanilla Ice & ksjdakj. Simon och Kalle hette störda saker jag omöjligt kan komma ihåg. Alla fick strike och spärr, det fanns slush i caféet, de första skorna jag testade var perfekta och vi fick spela klart vår andra serie utan att betala extra. Lyckan var gjord.
 
Hur som haver, dom är komiska dom dära och jag gillarom.


Mitt sista lov


 

Åkej, jag är sämst.

Det här är ett superbt (Shit, vem säger superbt nu för tiden? Känns inte det lite väl 2000 om man nu ska vara sån? Min gamla bästis pappa brukade säga det har jag för mig, och det var en evighet sen) lov! Jag har:

- Varit i Eskilstuna med två stränkare (förutom K&K då), det känns som tre år sen ungefär.
- Firat påsk med familjen.
- Haft besök av Simon och Kalle några dagar.
- Träffat Jossan. Vi besökte Ängsö kl tolv på natten, huuh..
- Haft besök av Johanna (och K&K) hemma hos mig på fotbollsafton. Tänka sig att jag hade en fotbollsafton! Men okej, det var bara för att jag hade trean..
- Letat jobb, utan vidare framgång.

Iallafall har det varit bra. Och med tanke på att det är mitt allra sista lov så är det perfekt.

 


mina brister

image217
Det finns två saker jag inte gillar och är bedrövlig på:

1. Att blanda sallad. Okej att skära bitarna och lägga ner dem i skålen, men sen kommer den delen då man ska blanda och jag är sämst på det! Jag fattar inte, men jag kan bara inte göra det utan att skvätta hälften över kanterna. hur lite det än är i skålen. Alltså blir mina sallader oftast oblandade.

2. Att klippa högerhandens naglar. Samma sak här: Okej att klippa vänsterhanden, det är inte svårt alls, men sen kommer den delen då man ska klippa högerhanden och jag är sämst på det! Jag kan inte göra det hur mycket jag än försöker. Jag trixar och testar olika tekniker, ingen fungerar. Dom bara böjer sig och det slutar alltid med att mamma får klippa min högerhand. Något min man kommer få göra åt mig när jag får en sån.


Nu ska jag äta god mat och fira mitt 10-dagarslov!
Bild: Klara


Ich möchte Fleish mit Nudeln


 

Är det inte trevligt när godiset på Lidl kostar 29kr/kg så säg? Och till på köpet är färskt, trots att det kommer från en tysk kedja! Fast jag gillar ju faktiskt allt som har med Tyskland tusen gånger mer nu än jag gjorde förr i tiden. Vem kan motstå ett land som böjer sina verb "darf, darfst, darf, dürfen, dürfts, dürfen", som kallar sina städerskor för Zimmermädchen (rumsflicka) och säger nachgebleiben (efterlämnad) när de pratar om utveclingsstörda :')

Vet ni förresten att jag har en kille som heter Lidl i min klass? Nästan iallafall, han heter Liebl, men det låtsas vi inte om.


Nu har jag chansat mig igenom ett 6-sidigt, dubbelkopierat häfte med spansk konjunktiv. Jag tror jag har åtta tiondelar fel och jag funderar allvarligt på att skaffa mig någon slags halssjukdom imorgon på något sätt, så jag slipper säga mina meningar på lektionen varje gång det blir min tur. Jag har inte börjat plugga till mitt judendomsprov som jag har imorron heller. Klockan är halv sju och jag har inte ens panik? Jag känner mig lugn som en filbunke.


Side two


image216Det är tydligen fler än jag som inte tål nya bilddagboken, för det är då inte många som uppdaterar.

Jag var förresten hos tandläkaren idag och slapp den förrädiska sprutan. Så otroligt skönt. Men en sak jag inte förstår är varför dom hackar sönder tänderna ännu mer genom att först borra upp ett gigantiskt hål stort nog att suga spaghetti genom, innan dom fyller igen. Varför inte bara fylla igen skiten på en gång? Något bra är iallafall att Beata Audi trots allt är ganska snäll.USIgår satt jag och Emilie i skolans bibbla medan vi väntade på att få gå på lunch. Till höger om oss, bakom några bokhyllor satt några elever, jag kan tänka mig att de var ett år yngre och de var sådana som jag och Kornelia skulle kalla retards. Först sitter de och klagar på hur "jävla tråkig den här jävla fittstaden" är och att de minsann ska åka till Stockholm på lovet för här kan man ju bara inte vara?! Sen får de sällskap av ännu en kille som sätter sig och börjar stolt berätta om sin helg:

"Vi hade ju fest med laget efter matchen. Först var vi hos tränaren och där drack man ju, sen gick vi ut och där drack man mer. Sen var vi på efterfest hos tränaren igen och där var man ju fullast av alla. Jaaa och sen spydde man ju rätt ut genom fönstret."


Okej, jag gillar inte folk som pratar om sig själva som "man", jag gillar speciellt inte när man gör det i ett nonchalant tonläge och jag gillar inte folk som skryter om hur fulla de varit. Men det enda vi kunde göra var att skratta åt de små liven (dessutom fick jag upp en ganska komisk bild i mitt huvud när han sa att han spydde rätt ut genom fönstret) , som till på köpet tydligen var värsta polerz med den där läraren med stjärten fram. Kul.resfriado


Idag blev jag förkyld på en halv minut. Jag nös två gånger när jag kollade på tv och efter det har jag varit skitsnorig och nyst minst femton gånger till. Killet i min högra näsa vägrar sluta.

Imorgon ska jag till tandläkaren och laga ett blivande hål, på min lediga dag klockan 10.30. Jag vägrar ta spruta, jag hatar tandläkaren. Hoppas jag nyser beata audi i ansiktet.
12:15


idag ska jag 1:
städa min svinstia. ärligt, jag har aldrig sett mitt rum så stökigt, jag ljuger inte. jag mår psykiskt dåligt av att vakna i det och av att överhuvudtaget vistas i det.
2: gå på alexs, amandas och idas projektarbete på culturen 16.00.
3: gå på felixs klass konsert tillsammans med falu kammarkör 18.00.


jag drömmer sjuka saker nuförtiden. inatt drömde jag bl a att det var någonslags drama i grannhuset här brevid. dom hade något fuffens för sig och tog min familj till fånga när vi skulle dit och se vad dom höll på med. igår drömde jag att jag hade någon nyfödd katt som plötsligt blev besatt av en demon och började bita mig helt hysteriskt. pappa sa att det var ganska vanligt att katter gjorde så och att jag bara skulle hota den med en gaffel, så sen gick jag runt resten av drömmen med katten i ena handen och en gaffel riktad mot hans hals i den andra.

och vaaad ska det betyda liksom?


sólo pido que hagas lo que yo digo


jag är hungrig och jag fattar inte spansk konjunktiv.

trabajara
trabajaras
trabajara
trabajáramos
trabajarais och
trabajaran

kan draaaa någonstans..bling bling


jag kollade på gamla bilder och såg den här. haha jag gillart, dom ser typ exakt likadana ut. möjligtvis har klara lite mer sting i blicken än ed.  

image215

woaah

image213
iiih, kan ni förstå hur bra det är att gå europaprogrammet ibland?
igår jobbade jag med åtta andra underbaringar i garderoben för esteternas show och sålde fika i pausen. alltså, vi hade typ 10-15 kakor att festa på. behöver jag säga mer? jag, som fullkomligt älskar allt med socker i, var lite i himmelriket kan man säga. ätfatet (det fatet med kakor som inte dög att sälja pga fulheten) blev större och större allteftersom vi inspekterade och hålet i min mage blev mindre och mindre. dessutom blev det massor över att käka upp efteråt.

sen hade jag förståss sjukt kul med min klass. synd att man alltid inser hur bra dom är först när man ska sluta. fast det är ju ett tag kvar. hursomhelst, på fredag ska vi jobba igen - jabadabadooo!

image214


 

kissdag


nu ska jag berätta något stört för er.
jag har kissat fyra gånger idag, senast för typ kanskeee en och en halv timme sen, och nu är jag bautakissnödig igen! det är ju helt stört. jag har inte ens druckit mycket?


en annan sak ni kan få fundera på:
varför är det alltid så att när man väl upptäcker ett ord, en sång eller en person som man aldrig sett förut, så hoppar det sen plötsligt fram överallt runt omkring en? eller om man inte hört en låt på jättelänge, så en vacker dag hör man den och två veckor senare har man hört den åtta gånger till i åtta olika sammanhang. det är nämligen en kille i min skola som var urusel på kassapparaten igår när vi skulle köpa i cafeterian, och vi hade aldrig sett honom i skolan förut. idag såg jag däremot honom två gånger till på olika ställen i skolan och emilie såg honom till och med på stationen. var det kanske bara så att vi inte lagt märke till honom förut och det behövdes en krånglig kassaapparat för att vi skulle göra det? det är något magiskt över det där.. precis som det är något magiskt över alla omaka par som dyker upp överallt..


nu är husfriden slut, felix kom hemgodnatt


hur kan jag vara så trött? jag har ju sovit elva timmar inatt!


dr. löööv


jag, kornelia och emilie diskuterade det här med blind dates igår och ännu en gång kom vi på hur kul det egentligen är! man får träffa en trevlig, okänd människa som någon tror man kan passa med, det är ju hur spännande som helst. och förstå vad stolt man som arrageraren skulle känna sig om det faktiskt blev något. detta kanske får bli ännu en av mina fantastiska framtidsdrömmar. vilket spännande liv jag kommer få som parfymmakare, lastbilschaufför och match makare. 

jag och kornelia blev sugna på att fixa en till emilie (vårat favoritoffer :')). åh det skulle vara så kul. vi kanske ska ta och starta företaget redan nu. har du en kandidat till en trevlig och söt norska så hör av dig.

image212el laberinto del fauno


image211

iih, jag älskar, älskar den verkligen! och musiken! och stämningen! och språket!


dagens


åkej, nu äresåhärva. jag har inget att bjuda på för tillfället förutom en liten, liten historia från dagens hundpromenad. som man egentligen (som alltid) är tvungen att uppleva in real life.


jag och felix går och diskuterar skräckfilm. ofta när vi går spåret med odjuren tillsammans så brukar vi berätta långa komplicerade skräckfilmshandlingar för varandra och smida planer för vilka vi ska ladda hem och se tillsammans. när vi går där och diskuterar avbryter sig felix plötsligt:

- titta! nu går han bajsstilen, åh fy vad skönt!

utropar han och syftar på moltas som börjat gå sin speciella gång han alltid går innan han ska sätta sig för att uträtta sina behov. men när vi går vidare blir han lite obeslutsam och går vidare han med. felix klagar, för han älskar när moltas bajsar, då känner han att han kan gå hem med gott samvete. efter ett tag sätter sig M lite längre in i skogen iallafall.

- duuuuktig moltas! BAJSA! braaa! ropar felix.
- jag brukar alltid ropa bajsa, så han ska lära sig det, så jag ska kunna säga åt honom att göra det sen. fortsätter felix vänd till mig, som om det vore det mest naturliga i världen. jag dog lite.


nu ska jag dricka ttttttttte. puss på er!

dumhuvennn


nu sitter jag hos emilie och hon och kornelia är idioter som typ tror att jag inte vet att dom kollar på mig genom fönstret?! jag har vetat det aaaaslänge OKEJ!?!??!


skräck


idag gick det en propp på vår övervåning och här satt jag själv i mörkret när allt runt omrking mig dog. just det gjorde mig inte så mycket, för pappa märkte det där nere och gick direkt för att byta proppen. men ett ögonblick höll jag ärligt talat på att dö av skräck, för när jag vände mig om där i mörkret så tyckte jag för några ögonblick (inte ens ett ögonblick, några ögonblick) att jag såg en jättelång man stå och stirra på mig i dörröppningen från korridoren till våra rum. det gick såpass lång tid att jag var stensäker! alltså iiih vad rädd jag blev! det kändes som någon klämde om mitt hjärta. till slut insåg jag att det var en bit plast som hänger ner från vårat ickefärdiga tak och som såg ut som ett blekt manshuvud. huuuh.. sådär rädd har jag nog inte varit sen jag var 12 år och fåren + den hemska baggen slet sig i stallet hemma hos sarah, så vi var tvungna att försöka klättra upp på ett skåp med typ 1 dm kvar till taket innan vi vågade springa ut.

nu ska jag packa min lilla packning inför min emilietripp imorron. vi ska se på across the universe och det stod i min chilitidning som jag tydligen fick på posten idag att den är sämst. jag tror mer på åsa och helin som avgudar den, faktiskt.

godnatt!

hejjjjj


ååkej, såhär ligger det till:

- vi har ett nytt tangentbord och det känns som fingrarna flööödar fram över tangenterna.
- jag såg buskar med löv på idag, löv! dom var små, men det var definitivt inte knoppar längre.
- jag ska få såna där vaddetnuheter till middag idag, såna som jocke älskar med köttfyllning i, som jag älskar med typ vadsomhelst-fyllnig i. såna makaronisar nivet.
- vi fick goda järpar i skolan idag och det känns som man äter en järv då, men det gör inget, för som sagt, dom var goda och järv är bättre än bankade schnitzelråttor.
- jag har sökt tre jobb idag/igår, sen om jag får dom är en annan sak, men jag har sökt och det är det viktigaste just nu.
- sonia, min spanskalärare, borde få spö (frivillig, någon?), hon påstår nämligen att hon gjort ett misstag som avslutat våran kurs, den är tydligen inte alls slut. så nu måste vi börja igen?!
- jag går i skolan tre dagar nästa vecka, och fyra veckan efter det - det kan jag definitivt stå ut med.


flashback


haha!
jag hittade mina gamla kort i min gamla låda, längst ner i mitt skåp. eftersom jag varken har scanner eller digitalkamera blev resultatet suddigt och lösmustaschigt, meeeen åh så nostalgiskt.

       
 


1. min fd trognaste följeslagare sarah. vad hände liksom? 2. niklas, min bro'! haha, ååh vad kul, det här var på den tiden när han och sarah var ett par. just den här dagen var han med oss och red :') 3. klassresan i sexan 4. momo & mofa 5. min fd följeslagare igen 6. brännbollen, jag minns den som igår! (ser du förresten dig själv kornelia? ^^)


efter denna tillbakablick + alla de andra korten kan jag konstatera detta:

- jag var ett spöke när jag var mindre. dvs, jag hade tydligen inget blod alls i ansiktet?
- jag var hemsk på att ta kort och älskade att ta kort på hasse. gärna bara som en liten bajskorv i ett av de nedre hörnen.
- min klädstil har förbättrats.
- jag såg ut att vara sarahs lillasyster (jag är född före henne).
- åldern 13-14 år är en charmig ålder.


ieadak


åh vad jag älskar "i en annan del av köping"! de är kanske de fyra charmigaste människorna i världen.

"förutom den dagen då jag blev ihop med mats, så var det här den bästa dagen i mitt liv." - linda efter kristallprisutdelningen.

iiih, söt!


ännu en rubrik


nu längtar jag till sommaren.

jag vill lyssna på p3 och upptäcka mysiga sommarlåtar, jag vill testa om min bikini verkligen halkar ner när man badar i havet och jag vill sitta brevid vänner och prata i en gul solnedgång! iiih, men det kommer snart, snart. för det är mars nu - en vårmånad. och tänk, om bara tre veckor är det lov igen, jabadabadoooo!

haha, tänk att jag är på så sjukt mycket bättre humör nu när lovet är slut, än jag var när det började?

snart får jag njuta av tobbe i "en annan del av köping", han är nog min favoritman i hela världen. det ska bli sol imorron och även om simon och kalle inte kommer i helgen, så kommer dom v 12 (ni LÄR ju...). kanske får vi titta på fotboll en helg till istället? vem vet, det kanske till och med blir sol den här gången.  

image201

en bild (som jag stulit) på några fler glada europeer får avsluta. förlåt amanda.