9 to 5


Förresten så är det ju trevligt att jobbsökandet börjar ge små, små resultat. Sakta men säkert :)))


Ritorniamo in Svezia

image230
Efter fem dagar i Rom är jag hemma. Jag har gått flera mil om dagen (på riktigt), jag har haft så ont i fötterna att det gjort ont i dem även efter en natts sömn, jag har aldrig varit med om något liknande och skorna ligger i detta nu och kurerar sig i tvättmaskinen, stackarna.


I Rom är det mycket trevligare än i Sverige. För i Rom märker människor att man finns. När jag och pappa var på systemet idag fick jag inte ögonkontakt med en enda människa (förutom min kusin som vi träffade på), i Rom får man det med i princip alla. I Rom är nästan alla gator kullerstensgator, det finns mysiga torg i varje korsning och alla har ett eget namn, sjungade servitörer kommer med maten och stannar för en pratstund, alla hus är hur fina som helst och det är liv på gatorna till sent på nätterna även en vardagskväll. Jag skulle kunna tänka mig att bo i Rom en termin eller två och så fort jag jobbat ihop lite pengar på något jobb jag tänkt skaffa mig, så bara måste jag nog åka dit igen tror jag. Följ med vettja!Bilder har jag tyvärr inte än, men det dyker nog upp en eller ett par mindre vackra bilder lite varstans snart, skulle jag tro. Skönt att vara hemma iallafall!

Andiamo snart


image229

JAG HAR GLÖMT ALL ITALIENSKA! Jag skämtar inte!!!

Men om ca fem timmar åker jag iallafall med dessa två skönheter. Wallawej!
Vi kommer tillbaka den 30onde igen.

pysspåer!

Smart..


KUL att Felix som ska till Göteborg i tre dagar och har med sig niente tog våran enda bra resväska, så jag som ska till Italien i sex dagar och har massor mer med mig, speciellt eftersom man inte vet vädret, får ta nån liten miniväska på hjul eller en man bär. Ååååååååååh, ibland undrar jag verkligen hur han tänker. Dessutom blir jag arg på honom för han får mig att känna mig som en 40årig mamma i förtid...


Italia


image226

Heh-heheee om ett dygn befinner jag mig i Rom! Jag ska äta glass tills jag smäller av, jag ska skaffa mig en grundbränna till studenten, jag ska gå tusen mil om dagen, jag ska till Peterskyrkan och jag ska äta på mysiga restauranger på kvällarna. Fy fabian vad jag är pepp!


Finns det palmer i Rom?


Iiiiih


Får jag bara meddela att för ungefär en halvtimme sen, när Felix och jag skulle springa, så gick vi till spåret i endast shorts och T-shirt och frös inte ett skit. Våååååååår!
90's påväg


Iiiih, nu har planeringen av 90tals-festen börjat for sure. Jag och Klara satte oss i solen i Vasaparken med varsin Subwaymacka (ååh, vad de är goda!) i handen och började tänka igenom hela grejen. Kuuul! Nu har jag dessutom pluggat lite intrel och det fem timmar långa provet, som bara blev ca tre timmar långt för min del, är över. Halleluga!

Jag blev sugen på smoothie nu, bara för att Klara skrev om det i sin blogg... Och jag såg att vi hade ingredienser härom dagen, så det ska jag nog göra. Om jag orkar diska rent grejen efteråt, uuh. En sak är iallafall säker, när jag flyttar hemifrån ska jag ha en mixerstav och inte en sån där klump från 1800talet, som vi har. 


pusspåreh.Saga och sanning


Imorgon har jag svenskaprov i fem timmar, fem timmar! Jag kommer avlida sakta men säkert. Egentligen gillar jag att skriva uppstaser, det är kul och jag brukar faktiskt komma på någorlunda smarta och bra grejer att skriva nästan på en gång. Men imorgon är det annorlunda, jag vet om att jag har fem jobbiga timmar framför mig istället för tre som förut (okej, man får nog gå en stund innan, men ändå..) och dessutom är det ett dåligt tema.

Saga och sanning, vad är det liksom? Det är ju inte ens motsatser. Det kunde väl åtminstone vara fantasi och verklighet, då fattar man ju iallafall vad de menar. Jag tycker inte det känns som att texterna passar in helt i temat, och det är ju sämt, eftersom vi antagligen kommer få skriva nån klyftig sammankoppling mellan dem. Men det ska väl gå bra det med hoppas jag. Har jag klarat mig 12 år i skolan, med allt vad det innebär, så klarar jag nog en femtimmars-uppsats imorron.


Ps. Utklädnadsshowen närmar sig, jabadabadooooo! Ds.


Mysiga moderkakor


image223

Jag var i strängnäs och tittade på sumobrottning förra helgen. Jag och Klara skrattade så vi höll på att dö ibland. De där dräkterna är så sjukt stora, att man får plats att ligga i fosterställning inuti dem, med hela huvudet instoppat. Det är nästan som att ligga i sin mammas mage igen när jag tänker efter. Mysigt, jag skulle vilja ha en liten moderkaka att krypa in i ibland om man känner sig lite ledsen. Haha, man ligger väl inte ens i moderkakan? Den är väl brevid? Jag känner att jag borde läsa på biologin lite... Iallafall, en mammamage, en sån skulle man ha.


23:11


Iiih, imorron ska jag stå i skolans garderob, när ska jag plugga till intrellen egentligen? Dessutom hittar jag ingen studentklänning, det är lite sämst. Meen, jag övningskörde för första gången på minst ett halvår idag och efter att jag blivit påmind om vilken pedal som var vilken (jag måste nog köra lite oftare..), så gick det faktiskt ganska bra. Men usch alltså, jag gillar det verkligen inte!

Och vet ni? Om fyra dagar åker jag till Italien! Och då får jag också äta godis för första gången på fyra veckor (eller är det mer? En evighet iallafall!)! Godis, min bästa vän, jag ska aldrig svika dig igen. Jag längtarrrrr!


Rom, Pompeji & Vatican city state, här kommer jaaaaag, jabadabadoooooooo!En stationär klump


Felix sa just att han kan bjuda mig på bio, allt för att jag ska hålla mig hemifrån och alltså inte ha användning av datorn, så han kan sno med sig den till nått litet LAN han ska på. När ska han egentligen lära sig att våran dator är en stor, fet stationär klump som man inte ska bära omkring på? Han har sprutat ur sig massor av förslag på saker jag kan göra, den lilla stackarn. Han är helt desperat.

Jag åt en jättegod och jättestor sallad på Kajen, jag har städat mitt rum och nu känns det som att jag ska somna. Jag   vii-ii-i-i-ih-h-hh-ll-ll   ii-nnnnn-tt-ee-e-hhhh   göra intrellen!

morgonstund


Jag jobbade min första dag igår. Jag kom dit halv sex och trodde jag skulle stå i garderoben på någon liten konsert och sluta vid tio, men fick veta att 1300 gäster skulle komma och jag skulle få gå hem vid halv tre. Så jag slutade alltså som garderobare/allt i allo på en rekordstor fest med 53 servitörer och åtta kockar. Det var kul!

Idag ska jag vila fötterna hos Kornelia på Kajen. Kanske får internationella relationerna vänta till imorgon.. hmm, jag kommer ångra det djupt..


parentes


Ps. Fint att mitt löfte blev mitt 300:ade inlägg! Ds.


ett löfte


Alla lovar att de en vacker dag ska snygga till sina bloggar. Härmed lovar jag att jag aldrig ska snygga till min blogg. Jag vet inte hur man gör, jag orkar inte ta reda på det och jag bryr mig faktiskt inte så fasligt om det. Jag tillägnar min blogg till min Jabba da Hut-sida :')


femton


image222

Jag har också varit en fjortis. 
Och jag kommer nog få gå naken på min student. Någon som vill komma och gratta mig?


..?


En gång i tiden sa Felix att jag är den som blir absolut fulast av alla han känner när jag gör grimaser, och en annan gång i tiden sa Klara att jag var lik Jabba da Hut. Vad kan det betyda?


Ungkarlsliv


Mamma och Felix har åkt till skåne. Kvar är bara pappa och jag och lever ungkarlsliv skulle man kunna säga. Kebabpizzan är inhandlad och uppäten, soffan har varit upptagen av våra små rumpor hela kvällen och vi har gjort i princip ingenting. Aaaah, livet när det är som slappast.


Jag har förresten blivit så himla blödig! Vi såg på Spårlöst, det där programmet när de hittar mammor som adopterat bort sina barn, och de var i Chile och letade. I Chile pratar man spanska vet ni, jag älskar spanska, det vet ni också. Det blev inte sämre av att den lilla mamman, förutom att hon pratade jättesöt spanska, var kanske hur söt som helst, hade varit jätteorolig för sina döttrar i Sverige, trott att de inte skulle vilja träffa henne och bara kramade och kramade dem om och om igen :') iih, man vill ju bara gråta när man ser det. Jag satt och haaw:ade mig igenom varenda sekund.

Dessutom, har jag känt på en bäbisfot genom en mage för första gången idag! Åååh, det är nästan så man skulle ta och bli gravid alltså :')


tre colori


image221
Vi var färgglada, bruna och på partyhumör. Simon och kalle bjöds på ett svettigt party vi alla sent skulle glömma. Tyvärr blev bilden assuddig på vägen hit..Mästerfotograf: Kalle Norberg
Jag ska skjutsa tjejerna med de stora grejerna..


Haha jag älskar att ha iTunsen på shuffle när man har all musik och inte bara min lista. Så roliga låtar som hoppar upp. Nu har jag t ex Heman Hunters "Moppe" på hjärnan.

"Det är kul att åka moppe i 80 knyck i timmen! Det är kul att åka skitfort, utan hjälm!"

Buss nr. 18


En sak till som hände på bussen idag var när jag åkte från skolan. På nummer 18 satt då tre damer som jag och Kornelia skulle kalla för retards, men jag känner mig lite hemsk varje gång jag skriver det. Men iallafall så var de, såna där typiska medelålders... ja.. retards helt enkelt! De satt där och skrattade åt sina dåliga, gamla skämt och diskuterade att visst har ni färg till ett bra pris på Rusta nuförtiden? Javisst, det var klart att de hade, och oh så enkelt det var att bara måla över tapeterna. (Okej, jag börjar känna mig som en hagga nu..)

Sen började de iallafall prata om bussar och körkort och hur fantastiskt bra bussar ändå är! Ingen av dem hade tydligen körkort, men de trivdes så bra med det så. 

"Det finns så många tokpellar på gatorna redan, så vad ska jag där och göra? hahaha hohoho"
"Hahaha! Ja, jag får ju panik när jag sitter brevid!"
"Ja, då ska du nog inte sätta dig bakom ratten hähähä!"Det var då jag bestämde mig; jag måste skaffa körkort! Jag vägrar, vägrar bli en sån där. Och snälla ni, säg till mig den dagen jag börjar använda 'tokpellar' som ett seriöst ord.


Jag har tänkt på en sak


Det är en sak jag funderat på länge. Ni vet den där gamla reklamen som gick för typ ett år sedan kanske (dålig koll på tiden, det går så fort!), med ett par som står och väntar på bussen och diskuterar om de ska köpa ett visst hus eller inte (eller något i den stilen). Den ena vill köpa huset och den andra inte, så de bestämmer sig för att om busschauffören är en tjej ska de köpa det, är det en kille ska de inte göra det. Så kommer bussen och det är en sån där människa som man i princip inte kan bestämma kön på, som kör bussen (fast jag tror det är en tjej).

Iallafall, det jag vill komma till är att den busschauffören kör min buss! Det måste vara hon/han! Jag är nästan säker, alltså. Hon ser exakt likadan ut och ser gör typ samma kroppsspråk när man går på, som den i reklamen. Jamenar, hur många manskvinnor kan det finnas som ser likadana ut?

Hon körde iallafall min buss idag. För övrigt var min buss avstängd när jag kom in i den och det var DÖDStyst där, fast det var massa människor. Det var nästan så jag kände mig skyldig när jag kom in där, sa hej till manskvinnan och förstörde deras iskalla tystnad. Jasvär, knappljuden hördes i hela bussen när jag smsade till kornelia, på riktigt!

Bussåkning är en konst.


snö och matte


När jag kom hem sopade sopbilen gatan ren, när jag två timmar senare tittade ut genom förnstret snöade det. Men fåglarna sjunger ändå. Vädret har blivit skitzo och jag borde plugga, men det är tråkigt och jag fattar inte matten. Om två månader slipper jag matte för all framtid om jag vill, halleluga!

43 saker


 

Åh det här suger. Det känns så onödigt att skriva nått ovärt fisinlägg var fjärde dag ungefär. Ändå fortsätter jag skriva då och då, trots att jag funderat på att skita i det här helt..


Iallafall så tänkte jag (om ni lyckats missa den) tipsa om en annan halvovärd sida, som jag tycker mycket om. Det är lite mysigt med ovärda sidor ändå, ibland iallafall. Sidan heter
43 things och det är en sida där man kan skriva in olika mål man har, saker man vill uppnå eller någon gång i sitt liv göra. Man kan som mest ha 43 saker och varje gång man uppnått något så bockar man av det och kan, om man vill, skriva om hur det gått så andra kan se.

Det kan vara vad som helst, små och stora saker. Här är några av mina hittills 19 saker:

- Learn to play 'Victor's piano solo'
- Go on a road trip with no predetermined destination
- Eat sushi from a sushi bar
- Get a scottish friend
- Get married, stay married and live happily ever after

Bra va?
Puss på er
jag kräks


Jag tror ingen förstår hur sjukligt trött jag är på allt detta tjat Dt 125! Jag tror jag dör om jag får höra den där kombinationen av bokstäver och siffror för många gånger till. Jag kräks redan och ännu värre blir det när jag sitter här och pluggar, så kommer dom där två och stör och ska in och kolla på blocket.se (min hat-sajt, pga att det är deras favorit-leksakssajt). Då måste jag dessutom sitta och kolla på skiten.

Jag pratar om Felix och pappa alltså. Och den där dt 125 är nån äcklig motorcykel Felix ska köpa, gah, kan han inte prata om något annat som omväxling? Jag känner mig äckligt tjejig, men ärligt, måste de säga det där ordet 200 ggr om dagen och när de inte pratar om det, sitta och kolla på dem på blocket? Huuuuh, jag ryser numera bara av att höra ordet "blocket"..

Det är vår nu


Idag har jag lite ont i halsen, men det gör inte så mycket. När jag gick till stan hade jag öppen jacka och jag frös inte ens, fast jag bara hade en tunn tröja under.


I minst en månad har europatrean gått runt och närmast haft lov, nästan inga lektioner har vi haft. Men, såklart kommer proven nu. Innan lovet ska vi ha ungefär 10-11 arbeten och prov. Och jag ska vara bortrest 3 veckor av den tiden, någon min svenskalärare inte ens var medveten om? De är så bra på planering de små liven.