hårjag har fått en hårfön i julklapp som kan göra mitt hår lockigare än jag trodde var möjligt. hmm.. jag undrar om jag ska ta det som en hint från mammas sida att jag borde ha lockigt hår oftare? vi får väl se hur det blir med det.God jul i efterskott!


jag har en blogg-down, jag tror ni har märkt det.


julen är nästan över, om 17 minuter exakt (när jag skriver detta alltså) är den officiellt över och det är ett år kvar till nästa jul. det har iallafall varit en bra jul, en mysig en. men är det ändå inte lite sorgligt att den där uppspelta julkänslan är borta? det kändes nästan som en vanlig dag, men bara nästan. är det så för alla? eller finns det vuxna som även när dom är 40 år har svårt att sova dagen innan för dom är så uppspelta, som vaknar tidigt, tidigt med julkänslan i hela kroppen och som är så rastlösa innan julklappsutdelningen så dom inte vet vart dom ska ta vägen? jag saknar liksom den där speciella känslan.
men missförstå mig inte, julen har varit bra!

nu är jag dock ändå rätt rastlös, av andra orsaker. det klassiska mellandags-syndromet har drabbat mig! för jo, jag vet att mellandagarna är bra härliga. man får slappa sig igenom dagarna, man behöver inte göra någonting och kan bara njuta av alla mat och kanske utforska sina julklappar. men, jag blir alltid så sjuukt rastlös under dessa dagar. fast här ute på landet är jag och jag saknar att umgås med lite folk i min egen ålder nu, även om min familj är bra på sina små sätt den med. haha, jag fjäskar inte alls bara för min pappa läser min blogg. nej men äärligt, familjen är bra, men dom börjar ändå jobba imorron likzom. därför ska jag ha en get-together med min(a?) bästa följeslagare!

det är lite sjukt när man börjar sakna sina vänner efter typ tre-fyra dagar. det händer inte alltid, men ibland så. det kallar jag tjärrlek det.puzz på er. snart är det nyår och det blir kalaskul!


RaaHstLÖhsssssssssssss!


ÅÅÅÅÅÅHH JAG ÄR SÅ RASTLÖÖÖÖÖÖÖÖS!!!

jag skulle kunna hoppa säck fram ett helt maratonlopp! jag skulle kunna åla mig till skåne och simma över havet till danmark, JASVÄÄR!

och ingen vill rasta mig!! gaah fy fabian! nu ska jag sätta på mig brallor, kuta till hockeyrinken och slira runt med blodhunden, han förstår mig!

HEJDÅ.


Jurllov!


det är så otroligt skönt! imorron ska jag vakna när jag vaknar, sen ska jag duscha länge och väl och göra mig iordning riktigt segt innan jag åker in till stan för att möta klara och kornellia och avsluta vårat uppdrag. eventuellt träffar jag mamma på lunchen en snabbis också, och visar henne lite jurlklappar hon kan få den stora äran att köpa till mig!

dessutom kommer hanna hem imorron! det ska faktiskt bli lite kurl, trot eller ej :' ) hon har inte varit hemma på cirkus 4 månader och vi ska inviga "munk & muffin". något av det bästa med jullov är att man får käka hur mycket godis och grejer som helst! :D inte för att det brukar hindra mig annars... men nu kan man ta i ordentligt. åååh, det är lifvet!
hejdå poosausages 


vaaaa?


kom fram Sture! du behöver inte gömma dig mer, för du gör mig galen i huvudet. komsi komsi, dags för ett erkännande.
degklumpar


ibland tror jag att det är något fel på mig, jag är nämligen den enda människan i hela värdlen som inte roas av the simpsons. det är lite ensamt ibland när diskusionen om dessa gula små degklumpar kommer upp och alla hyllar dom som om de vore någon slags hjältar. samtidigt sitter jag där och skulle helst av allt vilja radera dom ur tv-tablåimage159n.

men, på höstlovet såg jag faktiskt filmen, alltså har jag gett det en chans, och den var okej. alltså, det gick ju att se den utan att somna, men särskilt rolig var den faktiskt inte. jag antar att jag och alla andra helt enkelt får acceptera att jag inte är något gult degklumps-fan.. tyvärr.


när vi ändå talar om tv; jag längtar till på onsdag för då kommer tv-tidningen och denna gång kommer julens tv stå med, vilket betyder 20 filmer om dagen! åååh tv:n, du min enda sanna vän såhär i jurletid :' )


hallo schnuckisar


image158
Om ett dygn har jag jullov - jabadabadoooo! För att fira detta får ni njuta av en fantastiskt o-fager bild på bonden/clownen/freaket Felix som inte alls gör honom rättvisa. varsegoda!

puzzhej gulisarsoy una persona muy rezongona, yo se..


image157jag sitter här i min sköna jeans-shorts som jag tog på mig för att täcka det ca två decimeter i diameter stora hål som jag har i mina leggings och som gör att det fläktar kallt på mitt ass. och när jag nyss stoppade ner ena handen i fickan fick jag fullt med sand under naglarna. vanligvis skulle det gjort mig lite irriterad, eller nej, men jag skulle iallafall inte blivit glad av det. nu blev jag det, för detta måste vara äkta mallis-sand! sand från det äkta mallorca, från när jag var där i somras. :' ) mallis där man pratar spanska.

jag blir lite extra blödig eftersom vi har en massa spanjorer på skolan nu också. spanjorer som kommer från pineda de mar, och då blir jag lite gråtig i hjärtat och minns våra gamla godingar som bor där nere och som jag träffar så fantastiskt sällan.
jag kan inte hjälpa det men varje gång jag ser eller hör en spanjor vill jag bara springa dit och krama den, prata med den och lyssna på hans/hennes fina spanska. så varje gång jag känner den välbekanta spanjorslukten i skolan blir jag lite till mig i hjärtat och vill nästan springa dit. dom ser så vilsna ut, mina moderskänslor går i gång ordentligt :' )

egentligen borde jag åka till spanien och plugga spanska en termin eller två. jag skulle lära mig massor och jag skulle nog kunna trivas bland alla små spanjorer :' ) bor jag i barcelona kan jag dessutom snabbt och lätt ta tåget till pineda och hälsa på om jag skulle vilja, det går på en timme. ååh, det är så mycket jag vill...!

nu ska jag gå och baka något till lärarna, vilken helomvändningjag måste ta tag i mig själv


jag har filosofiprov imorron, och jag borde verkligen plugga. jag har inte ens något annat vettigt för mig, ingenting gör jag - inget kul är på tv, jag har varit inne på alla vanliga sidor på internet och jag kan inte komma på något annat att göra heller.. så jag borde verkligen! men jag har aldrig haft så lite lust som nu. jullovet är så sjukt välkommet, så jag orkar knappt vänta.


bajzz


carlforsskas egenodlade djurart


på min skola har vi fyra receptionstanter, dom är ganska festliga. för det första bor dom i kollektiv, dom sitter alltid tillsammans i sin lilla lya på receptionen med sina fyra skrivbord och rör sig alltid i klunga. en gång när jag åkte buss till stan satt dom där, alla fyra i en klunga, sen gick dom av på samma hållplats, alla fyra i en klunga.

för det andra är dom alltid bittra och ohjälpsamma. dom verkar inte ha fattat att dom jobbar på en reception i en skola för massa ungdomar. som receptionstant ska man vara vänlig och hjälpsam, det vet väl varenda människa, och särskilt om det är på en skola med en massa förvirrade små stackars ungdomar som inte fattar någonting. men nej, deras högsta dröm verkar vara att få slippa hjälpa folk.

för det tredje vet dom aldrig någonting när man väl fått dom att svara på en fråga (efter att man stått i dörröppningen i en kvart och gjort små ljud och harklingar för att dom överhuvudtaget ska märka att man finns där och kanske en sekund slita uppmärksamheten från deras lilla fis-radio som står på dagarna i ända).

för det fjärde är dom sämst i världen på att lämna såna där meddelanden i högtalaren. dom säger alltid fel, och harklar sig mitt i, eller gör långa eeeh-pauser eller är bara helt enkelt är lite tysta mitt i så man undrar om dom verkligen är kvar. igår t ex sa en av tanterna "imorron ska dom som ska spela fotboll inte gå till bellevue... *tyst paus* eeeeh dom ska gå till bellevue.." förra veckan sa en av dom något i stil med: "esteteleverna ska eeeeeeh eeh eeh ha lektion.." det är alltid roligt när den där signalen kommer, man vet aldrig vad det är för underhållnning dom tänker bjuda på för dagen.


image155


dom är som en alldeles egen speciellt djurart. jag skulle vilja döpa den: receptionistus tantus

malcolm in the middle

image156


jag har gjort det förr, men det är värt att göra det igen - nämligen att hylla den katastrofalt gudomliga serien malcolm in the middle. ärligt, jag är kär i varenda en av dom där barnen. dom är det bästa jag vet :' ) näst efter hasse och fiskbullar. den bästa julklappen till mig vore en malcom in the middle-box, säsong två. synd att det inte finns då..


gah!


image154


ååh är det ingen mer än jag som irriterar sig på denna mans otroligt påfrestande kastande med den där lilla trycksaken man ändrar väderbild med, som han tvunget måste göra varje gång han har sagt sin lilla prognos! för han började med det en vacker dag och tyckte det var jättecoolt att han kunde kasta upp den med en hand och fånga den med den andra och sen kunde han inte sluta, och nu fortsätter han för annars kommer hans mamma säkert dö och hans syster kommer bryta benet och hans fru lämna honom - minst. men i själva verket har han insett hur otroligt ocoolt det är och därför måste han göra det så snabbt som möjligt varje gång han är klar, med ett litet nonchalant "hejdå" för att ta uppmärksamheten från det, så inte vi andra ska märka av hans töntighet lika mycket. för sluta kan han ju inte göra, helt omöjligt..!


en vacker dag kommer du tappa den!


söndagskväll


jag har haft värsta pluggarflytet den här helgen! jag läste igenom emilies anteckningshäfte en gång ordentligt igår och det mesta satte sig efter det, det har nog aldrig hänt mig förut. speciellt såna här rena faktaämnen som psykologi känns det som jag brukar behöva plugga asmycket till. fast iochförsig är psykologi ganska logiskt och sådär.. men namnen brukar vara jobbiga att komma ihåg. jaja, vi får se hur det går imorron helt enkelt, det känns som att det inte kommer gå bra bara för jag pluggat så lite, no matter hur bra jag kan det.
sen har jag bara ett prov och en inlämning kvar, en inlämning som skulle varit inne för tre veckor sen - jabadabadooo... tur att min psykologilärare är snäll och ser ut som en galen femåring när han skrattar.

annars har det varit en upptagen helg. jag pluggade, såg på halv-halva sound of music och adventskörade igår. alltså, sound of music :' ) jag gillaren skarpt. den är så töntigt gullig på något sätt, och trots att jag bara sett den 2-3 gånger så känns det som jag kan varenda scen.

jag vet att mina inlägg är tråkiga nu. först försummar jag er, sen postar jag urtråkiga inlägg, ni får ursäkta mig! men jag kommer nog vara relativt upptagen till på torsdag, då är det sista skolgrejset över och jag har förhoppningstid fått lite mer fritid. fast det är nog ingen idé att lova något.. :)


men jajaaa, nu svamlar jag på bara för att jag inte har något annat vettigt för mig..
föressten, orden "jaja" (ordet? är det ens ett ord, det är ju två ord. det lär ju knappast finnas i ordlistan.. egentligen ska det väl skrivas "ja ja") jag gillare inte! det tilltalar inte mitt estetiska sinne att se en text med "jaja" i. det ser så.. benigt och fjuttigt ut. dessutom är det ett negativt ord, ett "ååhduärsådryg,kanduintebaravaratyst-ord". ändå använder jag det ibland, för det behövs. men varje gång mina fingrar börjar skriva det skruvar jag mig lite extra på stolen och funderar febrilt i min hjärna efter något annat att skriva istället. men, förgäves.. det slutar med att jag skriver det äckliga lilla "jaja" och får en estetiskt o-tilltalande text varje gång.kurl att ni fick dela mina trevliga tankar
godnatt!


jag är här!


ååh jag är så dålig! man ska aldrig börja blogga, du har kanske rätt hanna. man får nästan dåligt samvete när man inte skriver. speciellt eftersom det fortfarande är en del tappra läsare som kikar in varje dag ser jag. jag trodde att jag nästan skulle ligga nere på noll nu. men jag har faktiskt en bra ursäkt denna gång:

jag har varit sjukligt upptagen. faktum är att jag nästan aldrig haft så lite tid över för vanliga vardagssysslor, varenda timme, minut, ja nästan sekund har varit uppbokad, på riktigt! det har varit sjukt med adventsövningar som slutat vid halv elva, jag har haft konsert, jag har grattat farmor, jag har pluggat, jag har varit i stockhom två + en halv dagar och gått på en underbart bra konsert med grymma människor, jag har gått i skolan, jag har hjälpt mamma att adventsstäda huset och jag har umgåtts med mina vänner. galet är vad det är, men det har varit trevligt också för det har varit många roliga saker som hänt. kaske kan jag berätta lite mer ingående om allt lite senare.

idag hade jag min första relativt "lediga" (dvs inget inplanerat, kul som tråkigt) eftermiddag på över en vecka och den spenderade jag i soffan framför tv:n som omväxling mot datorn. sjukt slappt och skönt. det här lilla inlägget får hålla erat humör uppe tills vidare. jag kan inte lova något aktivt bloggande dom nästkommande dagarna, imorgon är det felix konsert, sen kommer adventskonsert igen, jag har lovat mamma att julbaka med henne och 3 prov väntar på mig. men den som lever får se :)

annars hoppas jag ni har det bra vilka ni än är, och att ni har julstämning! det borde alla ha och jag har det så jag sitter och myser hela tiden i mitt jurlehus (dom stunder jag har tid).puzz poosausages