Utklädnadsshowen


Jag tycker synd om alla som inte bor i Västerås. Inte för att Västerås är den bästa staden i Sverige eller så, det är det alldeles säkert inte. Men jag tycker synd om er för att ni inte har utklädnadstraditionen när alla treor på alla gymnasier (kanske inte de allra minsta friskolorna) klär ut sig till något med bokstaven i sitt klassnamn och sen springer runt på stan. Då är det fezzt!

Det är så sjukt kuuuul! I onsdags var själva show-dagen och då var hela Västerås fyllt av vandrande iPods, bananflugor, flamingos, Spiice Girls, cheerleaders, Charles Ingvar Jönssons, baywatchare, diskmedelsflaskor och massa andra. Alla springer runt och skriker, spelar hög musik och dansar sina egengjorda danser överallt på torg och i parken så folk kan kolla. iiih, jag gillart!Men det bästa av allt är nog nästan ändå på kvällen när man kan se en ensam banan sitta på bussen hem, eller en liten teletubbie som handlar mat på ica, som om det vore det normalaste någonsin :')


Mina kinder bränner


Ingen kan göra mig så arg som min hagglärare som börjar på S och slutar på a, och när jag blir riktigt arg vill jag gråta. Hon borde få något slags straff för att hon är så fruktansvärt dryg! Så himla dum och hon fattar aldrig vad man menar, aldrig! Dessutom känns hon falsk...


Iallafall

Det är bra dagar i skolan annars. Lektionerna är ett skämt och vi går mest runt och softar och skriker eeeeeuurooooopa! Min klass är himla bra ändå, alla är så söta. Igår skrattade jag så tårarna forsade hemma hos Alex. Jag har seriöst aldrig gråtit så utan att gråta, men vad kan man annars göra när världens härligaste Jessica med världens härligaste skratt är på gång? Idag har vi volleybollat och imorron är det grilling, klassen är på G alltså! Dessutom tänkte vi ta och vinna stadsorienteringen i Vasaparken imorgon.

tjaråå.
Roma


image246

image247

Jag har varit i Italien och jag har fått korten av Kornelia. Carro och Amanda har varit fina reskompisar i vår! Att se filmerna känns som att vara där och Amanda är förresten en psykolog jag verkligen rekomenderar.

Återkommande dröm


Ibland drömmer jag att jag tappar all spänst i min underläpp. Det är en sån där obehagligt återkommande dröm. Min läpp bara dör och hänger som om jag haft såna där afrikaplattor i den i tio år ungefär. Den hänger slappt så man ser alla undertänderna och hela tandköttet. Och det är så otroligt jobbigt varje gång, så pinsamt! För jag kan verkligen inte göra något åt det, mer än att hålla för handen och försöka göra det så naturligt så att ingen ska undra och se. Hoppas det aldrig, aldrig händer på riktigt!


En bra helg


Åh vilken fin helg jag har haft!

Europafest, Bill och Bob-häng, Kajensallad, grillning, eurovision, soluppgång på Björnön, frukost ute i solen, glass på Kajen, releasefest med lite släkt och mors dag-fika. Så himla bra.


Imorgon har jag dessutom mitt sista prov någonsin om jag vill (jag tvivlar på att det blir det, men drömma kan man ju). Sen börjar alla roliga grejer i skolan, nästa helg kommer också bli bra hur den än blir och jag är så sjuuukt taggad på studenten så det är löjligt!

Waaah, jag är på så himla bra humör just nu!

Jag gillart


Vad underbart att jag kom på att vi har en tågstation här i Dingtuna! Då får jag en timme mer hemma än jag skulle fått annars.

Jag har vaknat nästan varje morgon den här veckan och haft ett sms att läsa från någon. Tragiskt kanske, men jag blir nästan lite till mig och får ett miniglädjerus igenom mig när jag ser att det lilla brevet lyser där uppe i hörnet. Det är så spännande! Vem kan det vara ifrån? Vad kan det stå? Vilken tid skickades det? Det är nästan som att få en liten, liten present varje morgon, vad det än står där i.


Nu ska jag gomorra Hasse, som är lite sjuk.Uppdraget


Jag blev kind of utmanad att honka på Klaras nya uppdragsliv. Jag har själv velat ha den där boken ganska länge, så nu honkar jag trots att jag inte har en bok (vem var det förresten som sa till mig att man inte kan säga "honka" i den betydelsen..?).


Here we go!
Uppdrag nr. 1 var alltså att
äta en rå vitlöksklyfta. Och det har jag gjort nu!
Ska man svara på de där frågorna också? Okej...

Vad hände? Jag bestämde mig för att görare när jag såg Klaras kommentar.. eeh. Jag gick ner och tog en vitlöksklyfta, jag hoppade över den första för den var jätteliten. Sen tog jag ett glas vatten och började tugga och svälja.
Hur kändes det? Mycket lättare än jag trodde! Det var inte ens hälften så starkt som jag trodde,  jag kunde ju tillochmed tugga den! Dessutom var det gott, och nu stinker jag nog asmycket skulle jag tro.
Hur lätt var uppdraget? Bit av en kaka.

Sådärja.


Mmm


Kornelia satte huvudet på spiken - jag ser ut som när jag gick i fyran när jag har midjelångt rakt hår. Det ska jag försöka komma ihåg till 40års-krisen. Kanske borde skriva upp det någonstans, alltid bra att ha ett snabbt ungdomsknep om åldern skulle kännas alltför besvärlig.


Inatt drömde jag att jag åkte buss (en sån där dubbeldäckare som vi hade i exjugge) med, inte min klass, men några skoltyper. Min busskille var där också (alltså, han är inte min busskille. Det är bara en kille som åker min buss och som en gång helt plötsligt bjöd mig på tuggummi och började berätta att han gick på Wenströmska och att han skulle bli plåtslagare. Han var lite mystisk för han visste hur gammal jag var. Men han vågade inte titta på mig när han pratade.) Helt plötsligt var iallafall busskillen tvungen att sätta sig längst fram, för han blev åksjuk. Sen kräktes han i en papperspåse också, fast det var en helt ljudlös kräkning. Då kände jag att jag var tvungen att berätta det för någon, där jag satt på min plats lite längre bak. Så jag smsade "Spya!" till Max och Kornelia, kände mig nöjd och sen vaknade jag.


Split


image244

Jag gillar iallafall Helin och Åsa :')...


Nuäresåhärva. Det här är en ganska crappig dag.

Först ringer himla skitclas och säger att jag inte får jobba där, tacktack. Kul att jag aldrig kommer få ett jobb iallafall, där försvann min plan att bli en handlingskraftig kvinna som jobbar sig uppåt. Jo, städa kommer jag ju iallafall få göra i sommar - wihow... Det enda som är bra med det här är att jag kommer ha tid att åka till Öland, eller kanske Frizon nu. Himla tur också att det inte var värsta megajobbet som jag suktat efter så jag nästan dött. Men ärligt talat, efter vecka 29 när städningen är slut kommer jag stå där..

jahaaaaaapp?

Sen kommer jag leva på mamma och pappa och dö arbetslös hemma i mitt föräldrahem i min säng. Jag kommer bergis dö i mitt igelkottspåslakan också, för jag har kommer inte ha råd att ha köpt några nya flashiga vuxenpåslakan och mitt psyke kommer ändå vara kvar i barnstadiet, eftersom jag aldrig fått komma ut i vuxenlivet. Dessutom kommer jag inte ha några vänner kvar, för de har alla fått jobb, tjänat storkovan och flyttat till en massa spännande länder. Där skaffar de sig en liten man eller en liten fru och får lockiga små, söta barn med mörk hud och stora ögon. Men guuud så trevligt då.Till på köpet! Så måste jag plugga skitmatte till ett prov jag ändå kommer få ig på imorron. Plus att jag tydligen måste skriva ett svenska nationella föredrag till imorron?! Och skriva ett PM till det?! Jag vet inte ens hur man skriver ett PM!

Jag väääääägrar!
Nils Karlsson Pyssling


Tänkte bara säga en sak. Att igår såg jag en snutt på Nils Karlsson Pyssling på Tv4film (jag älskar att vi har fått den kanalen for free, fast det mest går ruttna filmer där. De visar en del Astrid Lindgren, alla som känner mig väl vet att jag älskar Astrid) och det är ju inte en så vidare värst bra film, även om den har sin charm. När jag var liten irriterade jag mig mest på Bertil som ju faktiskt är en aning töntig... även om han är en trevlig och snäll liten pojke som nästintill räddar livet på Nils.

Iallafall så har jag hela mitt liv, till ungefär förra året faktiskt, trott att Nils är en tjej. Och även om jag nu vet att så är det ju inte, så kan jag bara inte få in det i mitt lilla huvud. Det funkar bara inte. Jag vägrar inse att det är en liten pojke. Det spelar liksom ingen roll att han heter Nils, eftersom man alltid säger "Nils Karlsson Pyssling" så känns det som att han heter allt det som förnamn och då skulle det ju lika gärna vara ett konstigt tjejnamn. Egentligen har jag nog tänkt mig honom som lite könslös, fast mest som tjej ändå. Alltså, kolla in hur han ser ut, hur han är och hur han pratar! Dessutom konstaterade jag och Felix igår att han och Bertil nästan beter sig som om de är kära.

Okej alltså, det är en jättesöt film och de små pojkarna är jättesöta mot varanda! Missförstå mig inte, jag försöker inte säga att Astrid har skrivit en saga om två små pojkar som blir kära i varandra. Det jag försöker säga är att det är lite mystiskt , och att det inte är så konstigt att jag till ca 17 års ålder trodde att Nils var en tjej. Det är lite samma som det där med Karlsson på takets ålder. Fast det har jag ju klarat ut nu, så det är ju inte så mystiskt längre. Ganska skönt.


Oj, det här blev ju aslångt! Jag tänkte bara skriva några rader.
Nu ska jag iallafall sova, jag är tret och jag ska offra en sovmorgon för klädshowen imorron. Jisses.
Godnatt!


Lilla mammaHela familjen sitter och kollar på World Trade Center-filmen. En timme in i filmen:

Mamma: Ja, det är ju inte så mycket action direkt...


En handlingskraftig kvinna


Jag var på min andra Clas Ohlson-intervju idag. Ge mig jobbet nu, snällarå! Haha, kan ni tänka er! I sommar kommer jag förhoppningsvis bli både städerska och Clas Ohlson-anställd, tänk vilken syn. Tänk om jag får gå runt där i min blåa Clarre-skjorta och husera bland sågar och glödlampor, tänk att jag då kommer vara den som vet vart allting finns och kanske till och med kan svara på vilken borr som borrar bäst, hur många snurr den snurrar i minuten och vad den heter för spejsigt namn. De ni! Och på förmiddagarna går jag runt på högskolan och skurar rent väggarna (det får man göra där har jag hört) samtidigt som jag lär mig vilka kemikalier alla medel innehåller och hur man ska vinkla flaskan för att få bort fläckarna bäst. En perfekt start på min blivande karriär som rik!

För asså, jag har lite svårt att tro att jag kommer gifta mig med någon rik...
Ett: ingen av dom jag känner är sådär värst jätterik vad jag vet iallafall.
Två: jag fattar inte vart jag skulle träffa någon som är rik?


Alltså tar man saken i egna händer som en handlingskraftig kvinna och jobbar sig uppåt. Kämpar sig fram i sin egen svett, sliter tills kroppen blöder och gnuggar geniknölarna tills huvudet ryker. Så ska jag ta körtkort också! (någon gång iallafall...) Jag har övningskört två dagar på raken nu, inne i stan! Och idag gick jag självmant till mammas jobb för att fråga om hon inte ville övningsköra mig hem (det ville hon inte, hon skulle på Felixs avslutningskonsert. Men ändå, jag frågade iallafall!). Shit alltså, det börjar hända grejer...Nu har jag hyllat mig själv tillräckligt. Nu ska jag gå och käka godis. (Shit, Felix kom hem nu i svarta jeans, vit skjorta och slips, när blev han värsta snyggingen egentligen? :O)
pysspyssMormor


Idag fyller även min lilla fina mormor nere i Helsingborg år!

image241

Jag träffar henne väldigt sällan, vilket egentligen är väldigt synd. Men idag är det iallafall hennes dag och jag hoppas av hela mig att hon får finare väder än vi har här uppe och att min släkt där nere ger henne den absolut godaste tårtan dom kan baka, så hon kan känna sig uppmuntrad och glad idag!Klara


Idag fyller världens vackraste och bästa Klara, som jag tycker så fantastiskt mycket om, 18 år!

image239


Jag har bara känt Klara i snart tre år, vilket är lite sjukt, men så äre. Iallafall så var det på Hampe 2005 och efter det har jag varit fast för denna blonda skönhet :') Lite sjukt är det ändå att tillochmed 90or blir stora och vuxna, men kunde jag så kan väl hon.

GRATTIS älskade Silversyster!! :')Ensemble, c´est tout


image238Igår regnade det massor, och jag såg samma film två gånger. Tre timmar mysig film som heter "Tillsammans är man mindre ensam". Den boken är ungefär den bästa jag läst någonsin, trots att inget händer. Filmen är inte den bästa jag sett, men den var en sån där riktig mysfilm och perfekt igår. Och hör och häpna, de pratade franska - fin franska. Franska som inte ens är ett särskilt vackert språk enligt mig.

De var så fina och kära i filmen. Underbart! Men seriöst nu, kan jag få min lilla man nu bara? Du behöver inte gömma dig mer. Jag har rest genom hela exjugoslavien bakom kanske världens gulligaste, mest omaka och därför absolut perfektaste par som finns. Och jag var då inte den enda som blev lite smått avis när man fick höra honom säga "Men hon är så söt, så jag måste ju vara tillsammans med henne!".


Haaaaw..080517-2145


Är det inte lite stört? Jag har varit borta i tio dagar på buss och längtat efter att få komma hem och softa i mitt lilla hus här hemma igen. Sen när jag väl kom hem tänkte jag att nu ska jag minsann ligga hemma och dega hela helgen! Ingenting ska jag göra och det kommer bli så skönt.

Nu är jag inne på min andra hemmakväll sen resan och jag börjar redan bli galet rastlös? Det är ju helt sjukt. Jag behöver flytta hemifrån tror jag, hemifrån och in till stan. Alternativt skaffa mig några barn som kan trötta ut mig. Tur att jag har ett helt mattekapitel att roa mig med om jag skulle bli alltför rastlös. MmmmMm, det är ju så mysigt!


Pose it, sistah


image237
 
En försmak på vad som komma skall...


Våran dator är så fantastiskt seg så jag blir helt ilsken varje gång jag sätter mig vid den. Det som förr tog tio minuter att kolla tar typ en halvtimme nu. Det tar ca 5-10 sekunder för datorn att reagera om man högerklickar på något och att öppna en ny sida tar ibland en evighet. Jag vill grååå-t-th-aa!

Inatt drömde jag att vi fick 8 kattungar, det var vidriga små djur som förföljde en vart man än gick och ingenting fattade de när man sa åt dem. Vi bestämde oss för att avliva dem allihop. Sen drömde jag en massa andra sjuka saker, jag sov tolv timmar inatt och vaknade i min älskade säng, i mitt älskade rum :')


Eur3 på Europaresa


image232
I min klass eur3 går det 26 tjejer - en guldgruva! I Split åt jag och nio av dessa underbaringar glass.


 
Det finns tre Amandor och två Hannor, men bara en Mimmi och bara en Emilie i min klass.


image236
Vi har faktiskt 4 killar också. De är lite speciella, en tänder ett ljus på balkongen mitt på soliga eftermiddagen för att få det lite "mysigt" och en annan beställer in fin champagne bara för att kunna njuta ikapp med sina cigariller vid middagen. En tredje älskar ostbågar över allt annat (förutom sin flickvän) och den fjärde smörjer in sin rödbrända mage med yoghurt för att sedan sätta på tröjan över. Men de har sin lilla charm var och en.


Sverige


HEMMA!

Fy fabian vad skönt! Och nu har jag bytt mitt lösenord lite här och var, för jag litar inte en sekund på att Klara kommer hålla sina sneaker-fingrar i styr om hon skulle få för sig att göra något..! Hon har redan börjat göra sig hemmastadd på min facebook och det tänker jag inte stötta :J


Resan var sjukt trevlig, kul och bra på många sätt! Jag gillar delar av min klass massor och ogillar ingen del av min klass, inte så fasligt iallafall. Vi har varit i länder jag antagligen aldrig skulle åkt till annars, typ Bosnien, där det verkligen är så att varannat hus har kulsprutshål i sig. Och där fick jag se min första brand också! Vi var i Prag och drack öl och battlade i ett psykiskt maktspel med några 50plussare om Sverige eller Tjeckien skulle vinna Hockeymatchen (Sverige vann). Vi testade på livet som fånge i Terezin och stod 15 pers i en cell mindre än mitt badrum, vi hade dansträning, balkonghäng och smakade (kebabpizza) Slivovitza i Sarajevo, vi satt i fängelse i Ljubljana och vi badade i medelhavet i Split. Jag har lärt mig hur man sover relativt asskönt i en buss, vi har blivit lite av proffs på att ta oss fram i storstäder, jag har blivit härdad när det gäller skabbiga hotell och när det gäller att vara sjukt skabbig själv.

Men gaaah, det är så skönt att vara hemma igen. Jag är sjukt trött på att gå på restauranger, köpa vatten tusen gånger om dagen, släpa på min resväska, planera vad man ska ha i handbagaget de nätter man sover i bussen och på att gå på offentliga toaletter.


Nu ska jag packa upp.
piss ut!


BRUTALT INBROTT

Ja, det är sant. Klara bryter sig in på min blogg! I detta nu! Med andra ord - det är Klara som skriver :O

Herrejösses, var är världen påväg...
Äsch. Inte så farligt faktiskt. Hon ska ju bara meddela de stackars krakarna som enbart följer min blogg och inte hennes (skamlösa galningar) att de måste kika in här igen, då sorgliga nyheter har mött världens ljus. 90talsfesten är framflyttad! Buhuhuhu.

Jaja. Det betyder ju bara att ni har mer tid på er att hitta Den Perfekta Utstyrseln, och odla mittbenan (grabbar), ijentlien. Så..kör hårt!

(Glöm inte att det var här ni skulle kika in) Puss på mer mina små darlings!

Wihow


Det behövdes ingen retardkontakt, jabadabadoooooooo!

Internätet är bäst!

Packaaaa


Nu börjar packningen ta sig.. Nu ska jag bara se om jag kan hitta den där gamla transformatorn, som pappa säger inte ens heter transformator. Nähä, vad heter det då? Det låter asbra med transformator i mina öron och jag har gått runt och sagt det till olika folk i flera dagar nu och ingen har reagerat. En sån där så man kan få svenskt uttag är det iallafall. Förresten vet jag inte ens om dom har annorlunda uttag där nere?

Men jaja, vi verkar ändå inte hitta den satteee...
Nu ska jag packa vidare. Jag kommer aldrig få plats med allt!
So long!

ex-jugge


Åååkej, klockan är nu halv åtta. Imorgonbitti klockan halv sju åker jag iväg på en bussresa med klass speur05 i nio hela dagar.

Och jag har inte börjat packa ett skit än.

Jag har inte ens kollat så att allt jag ska ha med är tvättat. Jag har inte ens funderat litegrann på vad jag ska ha med mig. Men, jag har faktiskt burit in resväskan på mitt rum! Och jag har lagt in nästan all musik jag vill ha med på mobilen. Nu är det alltså bara det roliga kvar...

Alltså, jag är inte så taggad på den här resan. Men jag vet att det kommer bli kul när man väl åkt iväg. Asdrygt, men kul. Det kan nog tillochmed bli lite mysigt att bo in sig i bussen börjar jag tycka. Iallafall om man mår bra, men jag har besökt apoteket för både det ena och det andra utifallatt. Faktum är, att det kanske kommer kännas lite som det känns för lastbilschaufförer! Och isåfall är det ju värt det, leva chaffisliv i några dagar.


För övrigt var jag på Clas Ohlsson-intervju idag. Iiiih, håll alla era tummar för mig. Det kändes iallafall bra :)
Pyzz!

komnuråstudenten


Jag är hemma från Sthlm nu. Det var en snabbvisit, men den var ändå fantastiskt bra. Åh, vad duktiga vi har varit sen förra sommaren att träffas med jämna mellanrum! Strängnäsorna träffar vi ju nästan varannan vecka känns det som, men även Sthlms och Faluns sällskap har vi fått ta del av en hel del. Jag gillare massor!

Imorgon har jag prov och jag kan tala om för er att jag är skoltrött nu för tiden. Jag pluggar i princip ingenting till proven och jag får inte ens panik av det? Inte ens lite. Jag menar, jag vet fortfarande inte vilka verk Henrik Ibsen har skrivit och jag kommer knappt ens ihåg att den där Söderberg heter Hjalmar i förnamn, för visst gör han väl det? Jag tror lite att något magiskt ska hända med mig imorgon. Jag behöver väl inte plugga. Det är klart jag kommer fixa det galant ändå. Jag fixar nästan alltid proven någorlunda galant! Det finns inte riktigt att det skulle gå urdåligt i min värld (förutom i matten), så det borde inte spela någon roll om jag trycker in Ibsens verk eller inte. Eller hur? Det är iallafall ungefär så jag tänker.

Jag ska läsa mina anteckningar en gång till. Sen skiter jag it... Jag har faktiskt P3 och en bok som ligger och väntar på mig i ett nystädat rum.

Nu ska jag göra det. Så fort jag laddat klart den där låten. Snart. Nu.
Godnatt.


Bajsbarnet Ola


Min pappa kom hem med ett 2G kort till mobilen till mig idag! Bara sådär, helt plötsligt! Åh vad han är bra, min pappa. Faktiskt inte bara för att han köper minne till mobilen. Men det var kanske hur snällt som helst. Efter att ha levt på 512 MB känns det nu som att jag är i himmelriket och kan ladda på hur mycket jag vill. Underbart. Till och med Dunderklumpens sång fick plats haha!


För övrigt hittade jag den här på databordet när jag kom hem från kyrkan nu ikväll:

image231

...och lite längre ner står det "(med melodin till snögubben froste)". Haha?! Vad är det för fel på Felix? Jag brukar vara lite immun mot hans störda beteende, men ärligt? Åh, jag gillar honom också :') För det mesta.


Nu måste jag snart packa en liten, liten väska. Morgonsdagens natt spenderas i casa de Neumann!
Godnatt


080501


Det är så fanatiskt skönt att sova i sin egen säng, med ett riktigt täcke! Vad är det med medelhavsländerna och att sova med lakan? Så himla varmt är det ju inte i april. Hur som haver.


Jag luktade på Felixparfymer igår, fy fabian vad jag gillar killparfymer i lagom dos och lukt. Och fy fabian vad jag fryser om fötterna nu, isklumpar. Plus att jag vill duscha och borsta tänderna och jag har inget vettigt att säga.

Förresten, jag drömde flera gånger inatt att jag hade glömt plugga till en massa prov, sen kom jag varje gång på att det var långhelg. Fantastiskt obehaglig känsla det där. Sen drömde jag att det hängde en sovande björnunge utanför mitt öppna fönster så jag vågade inte gå dit och stänga det och var livrädd att den skulle vakna och ta sig in. Och det var en massa vilda djur i hela Dingtuna! Jag såg två rådjurs-stora grävlingar på en åker, en björn till i skogen och några älgar. Det kanske kan bero på att jag såg lite älgar, rådjur och sånt där när jag låg i halvdvala påväg från flygplatsen igår. Javisstja! Jag drömde att jag var på en strand också, och att det var hajvarning, så man såg stora hajfenor och jag var tvungen att springa upp ur vattnet. Stört?! Varför drömmer jag tusen djurdrömmar?

JAJA, tråkigt inlägg. Hejdå!