fresten!


javisstja, jag fick den godaste varma chockladen jag druckit i hela mitt liifw av kornelia idag också! ärligt alltså. sjukt god var den. 

image150

tack kornelia, min älskade vän och husmor :' )


en oväntad eftermiddag


phew, skönt att ha fått det ur sig. alla som vill ha en sån där fin hyllning får ta och svara rätt på mina fabulösa tävlingar. klara vann en spirello förut också (som hon ska få), skatter finns att hämta.

en oväntad eftermiddag hade jag idag. efter ett mystiskt (läs otydligt) sms fick jag reda på att det väntades finbesök i västerås! philip och hans tre följeslagare var på besök för att känna på hur det känns att leva i en storstad (jämfört med strängnäs dårå..), kurl! den här veckan har varit lite haggig kom jag och kornelia fram till igårkväll, så det här var precis vad som behövdes.
efter mat och lite affärkollning åkte freaken tyvärr hem igen, dom är ju så sjukt besatta av att träna där borta i strängen, så det är inte klokt, så dom var tvungna att åka till sin älskade träning vid halv fem. hursomhaver, kungliga kompisar du har philip. nästan i klass med mina :' )
sjukt vad världen är liten btw, jag slutar aldrig förundras. pappa "känner" tydligen philips pappa? dom har jobbat tillsammans i något år, och antagligen har även jag träffat honom? om det nu är philips pappa, men det verkade onekligen som det. sjukt är vad det är isåfall.

nu ska jag stå ut i två skoldagar till, sen är det dags att baka julbak och pynta huset innan jag sticker till sthlm för att umgås med en massa sköningar och gå på en (förhoppningsvis) fantastiskt jättebra konsert!


hejdo


Ära till ditt namn

Max Anderhell,

image149

Har jag någonsin talat om för dig hur fantastiskt duktig och intelligent du är? Du kan så otroligt mycket och har alltid svar på tal. Dig kan man alltid komma till med sina problem, du är som en klok bok, som allas vår egen Dumbledore. Ja, faktum är att du är allt man behöver här i livet.

Du är även vacker som en dag! När du går in i ett rum bländas alla av din ofantliga skönhet, solglasögonen åker på i samma sekund som man kan snegla din fagra nuna i sin ögongipa. Åh, om alla ändå vore som du! Om jag ändå hade ett uns av den fantastiska magi du besitter, en gnutta av din fabulösa ljuvlighet. Då vore mitt liv fulländat och jag skulle alltid ha en vitt skinande kristall ovan mitt huvud, som de lyckliga simmarna i The Sims. Jag vet inte var jag ska ta vägen när jag tänker på din otroliga storhet! Men vad jag vill säga är;


Du är fantastisk, häpnadsväckande, underbar och mirakulös - all ära till dig!




ztrezz


jag har verkligen inte tid att skriva nu! om 36 minuter ska jag befinna mig i kyrkan för ett tre timmar långt rep och om 14 minuter går min buss. det är alltså dags att börja dra sig bort, mot de sälla jaktmarkerna, nu.

jag återkommer med ett längre inlägg senare ikväll, om tiden räcker till.. min dagordning ser ganska proppad ut för kvällen, men vi får se.

image147

tills vidare får ni njuta av en fin bild på krnl och lista ut vad som står på lappen. ära och berömmelse utdelas!




bajs


nej, jag veeet att det inte hjälper att bli arg. men jag vill bara slå mitt internet just nu!
varför, varför, varför hatar det mig?!


liten uppdatering


det har varit en bra helg, fylld med julmusik, klara, kornelia, hanna, ensamt hus osv. jag känner dock inte att jag orkar beskirva vad som hänt i detalj, dels för att inget särskilt har hänt och dels för att ni nog ändå inte är så värst intresserade.

 

därför bjuder jag på en bild på klara när hon äter bajs & kiss istället, och en när kornelia är beduin (men den är inte från helgen).



för övrigt kan jag berätta att min humanekologilärare verkar tycka om mig och kornelia lite mer nu. hon ler alltid mot oss i korridorerna (vi har inte ens några korridorer? jag saknar fyrx-korridorerna! bara för korridorernas skull..). jag gillart!


hejrå


ruprik


image143
hehehehehe,

nu ska jag och klara gå ut i vinternatten och hämta mat. sen ska vi gå på måttbandsjakt och mäta våra ben, för att slutligen mötas upp av krnl och påbörja ett hemligt uppdrag. möjligtvis att vi bakar något ätbart till uppdraget någonstans mittemellan allt det här.

hejdå.



















godermorgon i denna sal


nu har jag bara varit vaken i ungefär en timme! min dygnsrytm har förskjutits totalt. snart kommer min klara och wallar här, så jag slipper vara ensam hemma i helgen, eftersom vissa svek oss.. (höhö, hoppas dom känner sig lagom dissade nu, när vi alla tre skrivit om det i våra bloggar) det kommer bli majs, vi ska jula skiten ur oss.

nu måste jag fixa mig något, jag har ännu inte ätit något sen godiset i churchen igår.. och dessutom måste jag städa undan på mitt rum lite snabbt. (där kom städandet igen! fast jag vaknade i ett helt städat rum idag faktiskt, det är bara nu på förmiddagen som jag stökat till lite. om ni ville veta...)



fader väl, fader abrahamar och moder teresor




kyss mitt bajs


image135

för att svara på din fråga: ja det var då vi hade "kiss my bajs" på husvagnen! ett konstverk skulle man kanske kunna kalla det.


hampe 05


image132


haha detta var på den tiden då don hade långt hår och solglasögon jämt, och jag nästan var rädd för honom för att han verkade så kool. det var tider det!
jag, krnl, klara och resten av husvagnen står allra längst bak till höger om flaggstången, johanna i gult, klara i svart, jag i vitt och kornelia står till höger om mig i vitt, hon ser ut som en jättekvinna men det är bara för att hon smälter ihop med ett huvud. och där står strängarna, och där till höger faluningarna. haha!

fint :')



mera


jag längtar föressten efter en hel del grejer nuförtiden, både såna som kommer snart och såna som ligger lite längre bort.

jag längtar massor efter nästa helg, då det är ed harcourt och julklappsköp som ni kanske vet. såna småsaker behövs lite då och då, jag älskarom :' ) åh, jag och kornelia har några små planer för måndagen, det blir kanske hur misigt som helst om dom går i lås.

jag längtar efter att få gå på på bröllop! jag har nästan aldrig gjort det, bara två gånger. en gång när jag var liten och jag kommer inte ihåg någonting förutom att jag satt längst ut i gången och när bruden gick förbi stack jag ut handen och snuddade vid hennes klänning, sen satt jag helt förundrad över hur len den var en lång stund. festen fick jag inte ens vara med på.
sen var det för 2-3 år sedan när min farbror gifte sig, denna gång fick jag vara med på festen. det var roligt och fint och allting! så snälla, kan ingen gå och gifta sig snart? förstå vad kul att gifta sig, att planera och allting! det måste vara grymt. soft att hela min vigsel redan är planerad in i detalj med infödingar och allt vad det innebär. fast jag hade inte tänkt gifta mig än på ett tag, så någon annan får offra sig före mig.

jag längtar också efter att få bo i england, skottland eller irland eller vad det kan tänkas bli. ååh, kanske är mina förväntningar lite höga, men jag säger som kornelia brukar - det blir vad man gör det till. alltså kommer det bli bäzt!


image131




vad blödigt det blev idag :' ) haha jag får väl skriva något koolt och fräzigt senare om jag orkar, jag har inget mer plugg idag! men prick nu blev jag för hungrig för att tänka.
nu ska jag gå ner och krama min mamma, för hon kom just hem.












över och ut








jag miiiser och längtar


image130


det finns människor som inte tycker om hösten och vintern, inte alls.
jag har lite svårt att förstå det, har ni inget mys i kroppen? det är ju kanske hur härligt som helst med mörker så man kan tända ljus, med kyla så man får kura in sig, med snö så himlen blir gul, med gula & röda löv, med pepparkakor och lussekatter, med julmusik och julfilmer. 

speciellt såhär precis innan december är det nästan som bäst - allt det misiga är kvar och jag bara går och längtar. iiih!


 

sa jag föressten att min mamma köpt julkalendern nu? :' )



sugen eller icke sugen


jag är inte sugen på att göra min svenska.. jag är sugen på att sitta i en skön soffa i misiga kläder med te och ett bra sällskap framför en bra film, kanske med några negerbollar också. det bästa med hösten och vintern är att allt blir mysigt, jag blir mysig. jag älskar misiga saker.
men, eftersom jag bor lite utanför, så har jag ingen att gå hem till och se en film med, och mina bussar går sämst. i brist på sällskap får jag ta hasse under armen och prata med honom.

jag kom just på vad jag mer är sugen på just nu - att maratonkolla på något. typ alla harry potter, fast dom är jag jättetrött på, men zkitzamma.


 nu avslutar jag innan det blir ännu vimsigare än vad det redan är.  jag ska gå och ta en peppis tror jag :)


zo long





söt felix, 15år & singel


nu är jag hääär,

jag funderar på att byta stilmall eller vad det heter. jag vill ha en större skrivarstil, den här är så liten och ettrig, som en pissmyra ungefär. och trots att jag ett antal gånger under min livstid blivit jämförd med en myra, så är det inget djur jag diggar sådär särskilt mycket.
image129

haha, min felix är så söt! nu har han i typ tre dagar gått om kring och spelat munspel konstant! eller suttit i något litet hörn och spelat. han kan inte så bra än, men han har tydligen gett sig på att han ska lära sig, han försöker spela till musiken som jag spelar på datorn och han kan faktiskt santa lucia hörde jag igår.
haha, men det sötaste av allt var när jag skulle gå och lägga mig i förrgår. klockan var typ ett på natten och jag hör fortfarande munspelet ljuda innifrån hans rum, så jag öppnar dörren för att se efter vad han egentligen håller på med, klockan var faktiskt mycket. då visar det sig att han ligger i sin säng, färdig för sovning under täcket, i fosterställning, med huvudet nerborrat mot väggen som en liten bäbis i mörkret och spelar! när han ser mig slutar han spela i två sekunder och säger något i stil med:
"jag är jättesnurrig...!" sen fortsätter han. haaaaaaw! han är då för söt ibland :' )



nu fick jag just ett svikar-sms från två freaks i strängnäs, dom suger. tur för dom att dom är såna fantastiska människor att jag kan förlåta dom, och att jag är en sån fantastisk människa som förlåter såna som suger :)



puss gölungar



internationella toalettdagen


crap!
vi glömde uppmärksamma att det är internationella toalettdagen idag, kornelia!

image128

vänner, njut av era toalettbesök idag!



Grüß dich


haha jag har sagt det förr och jag tänker fortsätta säga det; tyska är ett skämtspråk!

så sjukt fult och stört, jag fattar inte att folk väljer det frivilligt i sexan och läser det under sju års tid till slutet av trean?! jag harklade ett års slem-förbrukning ur mig när jag satt och läste efter cd:n idag. alla ich, sch, sh och r får min tunga att låsa sig och allt blir ett enda stort shchsrrhchshchsrrrrhchhsh. men det är trots allt otroligt roligt att sitta och härma alla fula dialoger och leka mini-hitler för en stund! nu har jag tysen glosor att plugga in, och på det lite italienska också.

tur ändå att jag har italienskan och spanskan att varva lite med, betydligt vackrare än tyskan.. 



auf vidersvin




LIEBER DEUTSCH


Hallo,

Ich heiße Mimmi Winterquist, wie heißt du? Ich komme aus Schweden und wohne in Västerås.  

Ein Glas Wein vielleicht?
Und ein paar Chips dazu?
Zum Wohl!
Hier ist ein Taschentuch. Bitte schön.


jag har börjat läsa tyska på riktigt!


rupprik


hej,

nu är det måndag helt plötsligt. vilket betyder att veckan börjat och att det snart är helg, för det går alltid så himla fort när den väl börjat!


JABADABADOOOOOOOOOO!!!!!



där fick ni så ni teg



jag håller med, rubriker suger och är allmänt i vägen ibland


det har varit en bra söndag idag. jag har sovit länge, men ändå har dagen inte runnit ifrån mig.

jag har:
  • lyssnat på massa julmusik
  • städat mitt rum
  • pratat i tele
  • duschat
  • ätit jättegod mat
  • fikat
  • gjort min svenska
och jag har allmänt softat och degat och myst, fast jag varit effektiv och gjort iallafall några saker som jag skulle. jag gillart!

för övrigt, vem äääääär du sture? titt ut & kom fram! du är ett: ååh-ååh-ååh-ååh mysterium, guds gåva är ett mysterium, ååååååååååååååh mysterium, guds gåva är ett mysterium!


nu ska jag dricka te, jazväär!




lördagens bravader


image125först måste jag bara berätta att jag var på bjurhovda igår, hos carro. det är alltid kul att träffa mina old palz, dom är så söta och det är alltid så soft häng med dom.
synd att det bara händer ca en gång i halvåret bara.. carros snärjda man var där också och jag godkänner honom! nu har jag dessutom kört guitar hero för första gången, och det var inte så fantatsikt svårt som jag trodde. (sen att jag körde på lättaste behöver vi inte tala om..)

hursomhaver så kom jag hem halv två efter en lång och mysig dag. jag och kornelia var på åsby en stund på eftermiddagen också. ååh om man varit på åsby är det jul på riktigt! alla julgrejer var framme och dom spelade absolute christmas i högtalarna :' )
dock är det fortfarande lika stor besvikelse varje gång att dom tagit bort djungeln...

nu ska jag skrika hit mamma och pappa så dom får läsa min svenska, sen ska jag städa! min hylla har kommit upp nu också - jabadabadoooo!

zo long



mitt stökiga rum


det känns som jag alltid städar mitt rum. åtminstone oftare än dom flesta, eller så bara pratar jag om det oftare än andra (det är ju faktiskt inte ett särskilt intressant ämne..). 

grejen är att mitt rum blir stökigt jämt! och inte bara lite småstökigt. för på mornarna när jag ska till skolan och ska hitta några kläder att ha på mig så måste alltid en tredjedel av min garderob ut på golvet först, innan jag hittar något acceptabelt. på kvällen sen, när jag ska gå och lägga mig, är jag för trött för att plocka undan morronens skörd eller ens hänga upp det jag för dagen har på mig på klädhängaren, (eftersom jag alltid går och lägger mig så förbövliskt sent). alltså hamnar även denna klädeshög på golvet.
alla mina skolböcker som jag inte har plats att lägga någonstans heller (eftersom jag inte har något skrivbord) får därför också ligga på golvet, men inte i en liten prydlig hög på sidan, så jag slipper trampa på dom, nej mitt på golvet ska dom ligga, så jag inte glömmer bort alla "viktiga" uppgifter jag har att göra, så dom är det första jag ser när jag slår upp ögonen på morgonen. sen ska vi inte ens tala om alla småsaker som örhängen, tofsar och hårspännen som ligger i drivor på byrån, blandat med eventuella skivor och skräppapper.

efter några dagar innebär alltså detta kaos och jag får aldrig vakna upp en lördagsmorgon i ett fint, städat rum. utan snarare i ett bombnedslag som ger mig lika mycket irritation som vetskapen att jag måste till skolan en vardagmorgon. på vardagarna märker jag inte av mitt stökiga rum, eftersom jag har fullt upp med annat. men då, på lördagsmorgonen, blir det helt plötsligt väldigt klart för mig hur mitt rum egentligen ser ut. usch, ibland märks det verkligen vilket kön man tillhör och då menar jag inte att killar jämt är ordentliga och alltid håller ordning på sina rum (jag har en lillebror - jag vet), men ändå..





nu ska jag städa!
hejdå palz


tyska


javisstja! jag har börjat läsa tyska på riktigt nu, vi fick våra böcker idag. vilket fantastiskt komiskt språk det är! aldrig trodde jag att jag skulle utsätta mig för detta, men jag tror det kommer bli riktigt kul faktiskt :)

image121

:D


fredag


jobbig dag i skolan idag, fast samtidigt otroligt lätt och skön! okej, ärligt talat var den inte alls särskilt jobbig. men vi var tvugna att använda hjärncellerna lite och det är alltid jobbigt. först fick vi tänka hjärnorna ur oss på humanekologin - är människan mer värd än djuren? är djurförsök rätt? spelar det roll vilket djur man använder till djurförsök? osv. uää, jag tänker inte ens gå in på dom diskussionerna här. jobbigt att tänka efter på sånt där ju! jag vet ju typ aldrig helt vad jag tycker eller vill i normala fall, satteeee.
sen på svenskan hade vi en überfeminist som inte kunde hålla sig en sekund från att spruta ut hur synd det var om världens alla kvinnor med en miljard olika exempel om experiment och undersökningar som gjorts. alltså, jag måste tillägga att hon var bra och det var en intressant lektion! det är säkert jättebra att få höra lite sånt där ibland. men jag kan inte låta bli att störa mig lite på alla megafeminister som finns, man kan väl ta det i måttliga mängder iallafall?

efter svenskan slutade vi. vi har haft rätt softa veckor nu ett tag måste jag säga. men, ska jag säga vad det allra bästa med att vara europaelev är? jo, att vi får baka till lärarna och på eftermiddagarna när vi måste städa undan i lärarrummet och ta hand om pengarna så finns det ibland fika kvar = vi får äta upp det gratis! idag var det typ 8 kladdkakemuffins kvar och 3 sockerkakebitar! till endast mig, emilie och kornelia! det är väl lycka om något, en fredagseftermiddag som denna, när vi till på köpet var tvugna att stanna kvar och skriva om edgar allan poe.
nu har jag ätit en god middag och om en timme bär det av till churchen.


                         



wallawallawej habibiz



de smarta hundarna


jag missade bussen... som tur var hade jag ingen lektion, utan bara avtalad stan-tid med krnl. jaja om en halvtimme går nästa. jag hade tänkt sitta här och njuta den halvtimmen, man hasse står och skriker var tredje minut i trappen, så jag antar att jag måste släpa honom runt kvarteret ett varv innan bussen.

dom är så smarta dom där hundarna! dom brukar klara sig hela dagarna utan att behöva gå ut och kissa jämt och ständigt, men nu bara för att jag kom hem igen så snabbt, så blev både hasse och moltas helt plötsligt helt fabulöst kissnödiga! ja, såhär kissnödiga har dom nog aldrig varit förut när dom tänker efter. så låter det iallafall på hasses gälla små skrik och moltas bäbisgnäll som han ger ifrån sig när han kommer upp och stryker sig som en katt runt mina ben. töntar och ögontjänare är vad dom är, men jag gillarom ändå :' )



hejzvej



kändisar


nu var det längesen jag la in en bild och egentligen skulle jag vilja lägga in bilder i varje inlägg. dom blir så otorligt mycket festligare att läsa då, men det blir liksom inte av att jag tar/hittar några bra bilder att lägga in. men idag har jag en bild att visa för er!
jag och kornelia var nämligen i västerås alldeles egna tidning, västmanlands läns tidning, igår:

image118


dom där två suddiga korvarna högst upp till höger är kornelia och jag när vi är som mest koncentrerade och intresserat lyssnar på göran hägglund som kom till skolan och pratade om politik. tyvärr var många bara allmänt dryga och endast ute efter att få honom svarslös och ifrågasätta & kritisera allt han sa, vad det än var. jag blir bara så trött på såna där.



men det var en fager bild allafall :' )



dagens


igår gick hela min eftermiddag åt att ha projektarbetesmöte, panik inför dagens matteprov och adventskörsövning. jag hann helt enkelt inte med att skriva här. hursomhaver hade jag provet idag och jag lyckades nog skrapa ihop dom poäng jag behövde.. kanske. blä, matte borde förintas från jordens yta.

idag slutade jag halv tio, alltså efter provet. jag och kornelia drog till klara på eggeborns och hade en ca en timmes lång fototagning. som jag sa till max; vi är så fagra så man bara vill lägga sig och dö när man ser korten. man vet liksom inte vart man ska ta vägen.. hähä (philips favoritskratt).

nu är jag alltså hemma och borde kanske göra lite spanska, ev lite svenska. fast, jag tror jag skiter i det tillsvidare. jag ska nog kolla på en film istället!

bakz



wallawallawej


seriööööst, nu sitter jag här och ögonfiser i ren frustration för matten går så dåligt (frustration uppkommer t ex vid olika hinder, när vi inte kan nå våra mål och våra möjligheter att tillfredsställa våra behov förhindras). blä!
det är föressten lite kul det där med ögonfisar, mina ögon kan det jämt och det känns som ungefär det enda som jag inte tycker är äckligt när det gäller olika kroppsfenomen. men kornelia tycker att det är äckligt! då kan jag sitta och äckla henne lite, så får hon smaka på sin egen medicin, hähä.

idag har jag varit sjuk i ungefär 2-3 timmar. sen blev jag frisk igen och nu verkar det inte alls som att jag ska få vara hemma och mysa och räkna matte imorron. fast det gör nog inte så mycket egentligen, det är faktiskt inte så himla kul att vara magsjuk kom jag fram till förra gången jag var det. dessutom behöver jag nog vara med på adventsövingen och lära mig den där konstiga versionen av "joy to the world", som inte alls liknar vår fagra fryx-version? javisst ja, fryx! det är ju konsert snart! om typ tre veckor iallafall? det är så himla misigt!

åh, faktum är att det är en hel del roliga saker att se fram emot nu. jag trodde allt var slut efter höstlovet, men sen dök grej efter grej upp och nu verkar jag nästan ha fullt upp till jullovet varenda helg, men jag gillart! nu kom dessutom winter wonderland upp på musikspelaren :' ) åh, jag har sagt det förr och jag säger det igen - j u l k ä n s l a! nu är det bara 18 dagar kvar till julkalendern börjar och bara 19 kvar till första advent, jabadabadoooooo!



matten väntar på mig nu,
hejdå palz


matte är bajs


alla kanske måste få ig någon gång i sitt liv? jag tror att min stund kanske är kommen. matteprovet på onsdag kommer inte gå bra....





fader abrahams dag


kul att jag fått uppleva 18 år av ljud iallafall, så jag vet hur alla era röster och fåglarnas kvitter låter, för om ca 5 minuter kommer jag vara döv. felix sitter och spelar trummor i samma rum som mig, 1½meter bort, kurl!

idag är det fars dag, grattis alla pappor! eller vad man nu säger. vi kom nyss hem från farmor och farfar där vi har dunderfikat. jag säger bara det, 7 sorters kakor + glasstårta, helt galet. sån ska jag också bli när jag blir gammal! stolt stod dom och berättade om hur dom bakat tillsammans hela fredagen och lördagen, haaaw :' )


phew, nu gick felix..
zvej


lördag


jag blir lite galen på den här datorn! jag sitter nämligen vid datorn som min kära morbror gav oss (+ trådlöst internet!) när dom var här på höstlovet. kanske hur snällt som helst, men jag gillar bara inte att den har linux eller vad det heter. ingenting är som vanligt, inte ens snabel-a gör man på samma sätt, msn ser inte ut som msn och jag fattar ingenting, plus att jag inte ens kan ladda hem iTunes för då måste man ha windows? buhuuu! men det är ändå bra att ha den här, om man känner sig lite sugen att gå in och walla.

idag ska jag:
  • städa mitt rum (dammsuga och byta lakan ingår)
  • kanske räkna matte eller göra spanska
  • duscha och klä på mig (inte för att jag är naken meeeen..)
  • åka till kornelia (?)
  • hursomhaver mysa med en eller flera personer ikväll

snön har fortfarande inte töat bort och det är faktiskt ganska mycket som ligger kvar. iiiih, hoppas det snöar mer ikväll, jag tyckte jag läste något om det i tidningen. 

hejzz

ps. fy vad skönt det var att sova 11timmar inatt! ds.






kurl


iiiih det snöar ute - massor! och jag lyssnar på julmusik :' )

nyss fick jag en sticka i asset från symaskinen och åt världens godaste bläck-pasta, det är helg och jag får sova hur länge jag vill inatt, jag ska fira amandas 18årsdag imorron och äta godis ikväll, jag ska på ed harcourt-konsert om några veckor och några riktiga godingar ska med, jag har bara ett spanska-arbete kvar och PG godkände (antagligen) vårat arbete, vi har fått munk & muffin till västerås och dom har söta förpackningar, jag har världens sötaste starr-hasse och om 21 dagar börjar julkalendern.


lifvet leker


mys-magar


inatt drömde jag att jag var gravid. jag hade en jättestor, rund, mysig mage och jag kunde inte sluta klappa på min lilla mage med min äskade lilla bäbis i :' ) jag upptäckte det bara en vacker dag och då var jag i fjärde månaden och bestämde mig för att göra abort. kornelia som också var gravid med en rund, fin mage skulle också göra abort så vi gick och pratade med hennes mamma som gav oss några broshyrer och varsin abort-tid. som tur var så var jag inte särskilt ledsen över mitt beslut - konstigt nog, eftersom jag älskade min bäbis, men så var det iallafall.

det jag försöker komma fram till är att det var jättemysigt att ha en bäbis i magen! jag har praktiskt taget varit gravid nu (nästan.....)! jag kände mig typ som jultomten och idag i skolan har jag känt på min mage lite ibland bara för det var så misigt i drömmen och det känns som den är kvar :' ) (fy vad groteskt äckligt om det skulle vara en bäbis i min mage nu, utan att jag vet om det! typ som en liten muterad slemklump som ligger och hånskrattar åt mig :S) hursomhaver, jag ser fram emot den dagen då jag har en riktig kula. dessutom är det himla fint!



drömmande hejdå :' )



en smart tavla


vad underbart att hitta en övergiven glass i frysen och en burk pepparkakor på bänken! det har varit en vanlig dag idag, inget som är särskilt kul för er att läsa. fast jag brukar iofs inte skriva värsta grejerna annars heller. hursomhaver så träffade vi iallafall PG på lunchen och han tyckte också att vår projektidé var helt okej, wej! så vi får nog byta trots allt, grymt skönt.

dessutom hade dom satt upp vår koola smartboard i humanekologi-klassrummet! alltså, shit vad smart! inte för att vi använt den (min lärare vågade inte), och jag vet knappt hur dom funkar, men jag såg ju på den att den var hur grym som helst. varje penna hade ett litet fack och när man lyfte upp dom för att skriva så började en liten lampa i facket lysa :' )


image111

vilken deprimerande bild! men fin tavla :' )


by the way..!


image109

JABADABADOOO


mysig torsdag


först nu fick jag datorn ordentligt. felix har suttit här och skrivit skolarbete. javeeeet att vi har en till dator, och det är ju jättebra och varför utnyttjar jag inte det och blablablaaa.. men faktum är att jag inte kände mig så sugen på att sitta vid datorn. hör och höpna. jag satte mig hellre i allrummet, i säcken, med tända ljus, en varm bilfläkt framför mig och min fjortisbok i händerna :' ) jag fick nästan lite julkänsla i mig, det ligger ju trots allt lite snö utanför mitt hus och max snackade om julskinka idag.

dessutom sket jag i mitt andra spanska-arbete. sonia får skylla sig själv när hon ger två på samma gång, och inlämning efter lovet också, när jag vill vara med härliga människor och inte alls vara hemma och plugga. men jag tror inte hon blir arg.
vet ni föressten? vår projektarbetes-handledare tyckte vår nya projektidé att lära sig ett språk var bra! jabadabadoooooooo! fast det är inte godkänt än.. men ändå. käre gud gör så PG godkänner det!

efter skolan idag utnyttjade jag, krnl och emilie min resturangchansgrej, så vi tog en donk för första gången på länge (ett helt mål alltså). och varje gång jag ätit en hel donkanmeny kommer jag ihåg varför jag gör det så sällan och inte tycker om det egentligen. för jag mår alltid dåligt efteråt, i hela kroppen! det är gott, absolut, men det känns som tusen ormar slingrar sig i min mage och jag mår allmänt inte bra. jag är nog en liten wimp när det gäller mat ibland :J

dessutom kollade vi in på munk och muffin, det var lite utav en besvikelse.. jag trodde det skulle vara mycket mysigare! men munkarna och muffinarna såg goda ut iallafall.
slutligen vill jag bara säga tack och hej till emilie och anne-marthe som åker till london idag, jag är inte alls avundsjuk... ha det kurligast!!


nu ska jag skriva humanekologi-skiten




godnatt


äntligen klar med det ena spanska-arbetet!
nu ska jag nog gå och borsta i denti och sen lägga mig och läsa i min fjortisbok.

godnatt vänner


affro-dans


javisstja,

jag har ju inte berättat om det viktigaste på dagen än. det som jag sett fram emot i ungefär tre veckor, åtminstone i två. nämligen affrodansen som var idag! (man blir helt galen av att inte skriva med 'å'). det var, speciellt.. men jag säger då en sak, är det något ni affrå-medlemmar ska lära er, så är det lite äkta affrodans! jag och kornelia kan stå för lektionerna.

det var riktig trummusik, bara fasta rytmer hela tiden, men inte så enformigt så man tröttnade på det, det var riktigt rogivande. så fick man göra såna där riktiga rumpskak nivet, när man står på tårna med böjda, breda ben och trampar små små steg så allt shejkar järnet, medan armarna hänger slappt ner. så ibland svängde man med armarna hur mycket som helst och stampade, snurrade, viftade och ja, såg ut ungefär som en vilde! en vilde-dans var vad det var!
och jag kände mig faktiskt lite som en riktig negerkvinna med min lilla bäbis i ett skynke på ryggen och en benknota i näsan, stampandes på en savann med mina nakna fötter så dammet yrde, medan lejonkungen-solen gick ner bakom mig, där även såna där riktiga afrikaträd stod som siluetter mot himlen :' )

image106

jag vill också!



försovning & hells angels in italiano


gissa vad jag gjorde imorse? jag försov mig igen.. helt sjukt. fast det var lite med mening, men inte helt. jag tänkte typ  "jag ligger kvar och blundar i 5minuter till, så får vi se vad som händer". jag visste att jag antagligen skulle somna och därmed komma försent, men jag orkade bara inte bry mig. det var iallafall skönt och eftersom emilie också bestämt sig för att försova sig idag så fick jag iallafall sällskap till skolan. (förlåt pappa, för att jag blivit en sån slarvig dotter på försovnings-fronten)

annars har dagen varit till belåtenhet. vi har nu börjat översätta vårat arbete om hells angels till italienska och det går ändå rätt bra med tanke på att vi bara läst italienska i drygt ett år. och tänk vilken lycka för vår italienskalärare imorron när vi visar det för henne (hon vet inte än), hon kommer titta på oss med stolta moderstårar i ögonen och omfamna oss till ljudet av hennes rörda snyftningar :' ) eller så kommer hon slita sitt hår av alla fel, det återstår att se.


oOps, jag har inte börjat för dagen på spanska-arbetena än...



bajshand


min vänstra hand luktar ärligt talat bajs kände jag nyss när jag lutade mig på den. det är inte för att jag varit på toa och missat med pappret som ed kanske skulle trott. jag tror det är för att jag torkade moltas med bajshandduken som pappa torkade honom med igår, när han hade rullat sig i färskt gödsel. gott! men lite bajs har ingen dött av, det är bevisat klart och tydligt.






22.57

nu har min mobil hatat mig hela kvällen! usch, dens rumpa funkar inte riktigt, där man sticker in laddaren och usb-grejen och det. den är lite glapp tror jag. ååh det är så jobbigt att lämna in, man känner sig så handikappad när man måste ha en annan mobil under dom dagar den är borta. som att en kär kroppsdel har lämnat en, eller som att en god vän är bortrest. man saknar den nästan så man gråter om kvällen :' )

nu är jag iallafall hemma från adventsövningen och det var lite sorgligt för det satt ingen tondöv bas bakom mig och klara idag... men det gjorde inte så mycket, jag upptäckte att vi hade en skunk i kören istället och det var nästan lika underbart.



nu är klokcan mycket och jag gillar inte alls att plötsligt upptäcka det... gonatt i förväg folks.



okej?


igår när jag satt och pluggade med mina compadres i bibblan gick kornelia och hämtade en fin bok till mig, som hon tydligen tyckte passade mig utmärkt..?


image100

jag fattar inte vad hon menar..?


kort meddelande



idag på filosofin luktade det gympabarn - dvs fis blandat med tvättmedel. mysko var det..
nu har jag precis bokat min ed harcourt-biljett :' ) på torsdag ska jag hämta den, wiiiiiiiiiiiiiiiiie!





måndag


idag har jag inte kunnat vara inne på datorn förrän nu.
det är anledningen till att jag försummat er! ni var ovanligt många som kollat in här idag, så jag ber om ursäkt.

det var en effektiv skoldag idag! jag och kornelia kom igång ordentliigt på psykologin, undrar om det var typ första gången vi tog tag i något från början..? närapå iallafall. sen började vi jobba med internationella realtions-arbetet också. vi skriver om hells angels på italienska och det är faktiskt riktigt intressant! visste ni till exempel att man måste vara vit, över 21år gammal och man för att få bli medlem?
efter filosofin hittade vi timmy utslagen på en soffa utanför klassrummet. vi tänkte inte så mycket på det och gick till skåpen för att hämta italienskaböckerna, men sen blev emilie orolig och trodde att han kanske låg där och var död eftersom hampus berättat att han mått jättedåligt på lektionen och andats konstigt. så vi tog en sväng tillbaka för att kolla hur det var med honom, men då var han bättre och var påväg ut, phew.

sen åkte vi till gesala och familjen winterquist-östberg. arvid fyllde nio år (9 år?! han föddes ju nyss!!), vi fick bautagod mat och marängsvish :' ) plus att oscar var där och det var typ första gången på tysen år som jag fick träffa honom.
efter att ha skjutsat hem oscar åkte vi hem och nu sitter jag här. duschat har jag inte gjort, italienskaläxan har jag inte gjort och spanska-arbetena har jag inte heller gjort. men vaddå, man måste få ha en liten mjukstart efter ett lov.



nu ska jag mata min tomat

Karl Dolme


jag har skaffat mig en bäbistomat som heter Karl Dolme! han är det bästa jag har här i världen och han är så söt när han gråter så man måste ge honom lilla flaskan och lite gödning :' )

image99
erkänn jag är snygg där bakom också



ED HARCOURT


JABADABADOOOOOO

ärligt talat, ed harcourt kommer till stockholm den 2 december!?! jag har väntat på det här i flera år!
alla som vill gå - seriöst, gå med mig! jag måste bara gå på det och jag vill ha sällskap! biljetterna kostar 250 kronor, komsi komsi!

image98



höstlovet 07


nu är jag tillslut hemma och back on track efter ett hektiskt och väldigt roligt höstlov.
det har varit så sjukt kul och bra på alla sätt och vis!
först var jag ca fem dagar hos hanna i luleå, och jag kan inte klaga på någonting. hon tog hand om mig som om jag vore hennes barn och det var kul att äntligen få se hur hon har det där borta. jag fick god, lagad mat varje dag, köpa vad jag ville, göra vad jag ville, hon fixade och grejade - allt för att jag skulle ha det bra! jag tror inte hon läser min blogg, men;
tack hanna, det var mysigt uppe hos dig i lulä!

i tisdags kväll satt jag ensam och övergiven i tre timmar på kallax flygplats och visste först inte vad jag skulle göra för att inte förgås av tristess. sen tog jag till min älsklingsleksak och räddning - mobilen. vad gjorde man innan mobilens tid?! oförståeligt! hursomhaver hade jag där både quadrapop och några sms-villiga vänner som kunde roa mig någon timme. (tack för 5000 sms om året också :' )) så jag klarade mig ur den värsta tristessen tills jag fick gå på flyget. längst bak, längst in, med en dånande motor utanför fönstret och en nervös japan brevid mig färdades jag sen vidare mot mitt kära västerås (sthlm).

jag kom hem halv elva, paniktvättade och sov sedan för att direkt på morgonen efter bege mig mot den trevliga hålan strängnäs. där möttes jag och klara av först en linn och en philip, senare en don, en ken och en ed och tillslut en kornelia. det var en riktig fest med andra ord!
i strängan hände både det ena och det andra som jag inte tänker ta upp här. jag ska skona dom inblandade små liven, trots att dom egentligen får skylla sig själva :J men det var sjukt kul och som jag och linn sa igår; vi kommer sent glömma kvällen i skogen.. precis som spöket i skolan, titanic kl tre på natten, köttfärspajen, alfapetet, samurajleken m.m.
tack philip för att vi fick bo hos dig! ditt hus är jättefint och du är en bra husvärd, we'll be back.

image95
heh-heheee

i fredags åkte jag, klara, kornelia, don och philip till falun, efter att linn åkt iväg för en snabb visit i sitt hem hufvudstaden. resan var seg efter ytterst få timmars sömn, iaf för min del - jag låg i dvala som en död säl. och klara, jag säger bara det - om du lägger ut bilden, så kommer du få uppleva hugga-huvet-av-en-kompis-dansen på riktigt på tisdag.
i falun var det som vanligt grymt! massa sköningar, möten, fikapauser m.m. den (typ) första snön kom på fredagskvällen (snöar det alltid i falun eller?), igår hade affrå en sjukt bra spelning på arenan (ni är så duktiga!) och jag såg mitt framtida älsklingsplagg för första gången - en grå sparkdräkt med luva och dragkedja :' )
simpsons the movie såg jag också, vilket jag aldrig trott jag skulle göra. den var helt okej, men jag fattar fortfarande inte simpsons-hysterin? är jag en sjukt tråkigt människa eller är det alla andra det är fel på? har jag kanske någon störning i simpsons-centrat i hjärnan?
iallafall, idag åkte jag hem med kornelia och två strängnäsor som vi skjutsade till enköping. nu har tröttheten kommit ikapp mig och jag känner mig som en zombie, en väldigt glad zombie!
tack johanna och jocke för sovningen, ni är pärlor båda två!


image96
Philip 'freaket' Göransson & Don 'sälen' Linde



det enda som är tråkigt nu är att det inte finns något mer direkt inplanerat, när får man träffa alla igen? fast, en slagsmålsklubb i falun den 21december ska vi nog klara av :)) jabadabadoooo!
nu ska jag äta godis, jag behöver äta upp dom tio kilo jag måste tappat efter denna svältdietsvecka (inget illa mot husägarna, min hunger har varit = noll)



hejrå kompizar

ps. tack för bilderna klara ds.