eur3


image200

titta vilka jag hittade på pluto. europabrudz fo sho


sportlovsdag 5


två intensiva korneliadagar är slut.

vi har sovit, druckit te, dansat halva natten, fått en ny iranier-vän, sovit mer, tittat på film, tränat och suktat. ibland gräver vi ner oss i kärleksträsket. sådär så man pratar om det så mycket så man till och med drömmer om det på nätterna. ändå kommer vi alltid fram till samma sak till slut - vi är de enda männen för varandra. tragiskt va? fast samtidigt får jag ju då den bästa tänkbara hähä. det gäller att tänka positivt gott folk! 

imorron ska vi göra klart det sista tyskakapitlet, sen är vårat projektarbete snart över, jabadabadooooo!


om..



om ni såg darth vader gå sida vid sida med ett dagisbarn på stan idag, så var det nog bara kornelia och jag.



iiiiiiiiiiih


jag känner för att göra något drastiskt. typ simma till england, rulla till skåne, hoppa hoppstylta till stockholm eller sätta mig på tåget bara, någonstans, vart som helst till vem som helst. jag är rastlös i hela kroppen. det är ingen vanlig rastlöshet som går över till imorron eller om jag springer fem km. den är djupare, jag vill göra något!

plötsligt kanske jag står utanför eran dörr och plingar på. jag är galet sugen på att bara göra något. skitsamma att klockan är halv elva och att jag måste spara mina pengar. lopporna i bena vill ut.


Felix



Haha, Felix skulle koppla in våran andra dator så vi slipper slåss om den här igen. Men eftersom han för längesen hade den där gamla på sitt rum och då hade använt lösenord på den, så kunde han inte komma in på den, eftersom han inte kom ihåg lösenordet. Så satte han sig  och började gissa på alla sina gamla lösenord, men inget passade. Till slut blev han trött på det och skrev bara in "bajs".

"YEEEEEES!" kommer han ut och skriker, med armarna i vädret. Bajs var tydligen exakt det han hade använt som lösenord :')



skägg


Iiih, som jag sagt förut; jag tycker synd om killar med kort hår, för ni kan inte sitta och vifta på håret när det är nytvättat, få det i ansiktet och känna hur gott det luktar! Jag gillart. Ni får spara ut erat skägg och sitta och vifta på det istället kanske (För det går ju inte att spara ut huvudhåret bara kom jag på nu?). Fast jag rekomenderar det inte, det känns kanske lite väl taliban-style... iallafall för min smak.

Förresten, det är konstigt det där med skägg! Man lär ju liksom tvätta det med schampo? Om man har långt alltså (nej, varje morgon ska stubben tvättas..). Och det måste ju se konstigt ut med en lång schampokorv hängandes från hakan. Eller om man har lång musche liksom, att bara schamponera in den? Eller polisonger (oj, hur stavas det?) då, dom lär man ju också schampoa? Det verkar ju vara en hel vetenskap det där.


Nu kommer Klara strax, melodifestivalen time! Om ni har några klyftiga svar så feel free att utbilda mig i skäggkunskap.

puzz




rapport


Här kommer en lägesrapport:


- Idag när jag kollade på min mobil såg jag att jag skickat exakt 6666st meddelanden, wiho.

- I förrgår råkade jag skicka ett sms med endast en msnadress som betyder satan till kumla-oscar. Förlåt om du verkligen mot förmodan skulle se det här oscar. Så går det när man har ett efternamn som börjar på a.

- I torsdags fick jag hem min alldeles egna studentmössa, jag ser ut som en fulländad tågkonduktör i den och ändå älskar jag den! :')

- Idag köpte vi biljetter till 100-dagarsfesten, vilket innebär att på tisdag börjar nedräkningen for sure. En kalender fick vi tillochmed på köpet. Kan ni fatta? 100 dagar kvaaaaar!

- Idag fick jag sportlov, eller egentligen igår kan man säga, eftersom jag kom till skolan idag och fick reda på att alla mina tre lektioner var inställda. Jabadabadooo! Vi firade med Spicy Hot (Thaikillen ni-ade mig! Jag har nog aldrig blivit niad förut, det var en ny upplevelse) och med att se på en hög skitsöta ungar som dansade och sjöng på Gallerianscenen.

- Jag är inte så romantisk av mig, men ärligt, idag fick till och med jag haaaw:a ikapp med alla andra tjejer i klassen när Åsas kille kom och var allmänt jättesöt och överraskande mot henne...

- Efter lovet kommer min senaste dag vara klockan två och jag behöver aldrig mer läsa spanska och italienska om jag inte vill!


image198


klart slut


tips


Jaaag tänkte bara säga en sak,

att om ni vill läsa en mysig bok och inte har läst "Tillsammans är man mindre ensam", så läs den! Det är nästan den bok i hela världen som fångat mig mest, jag kan bara inte sluta läsa den när jag börjat och jag vet egentligen inte ens varför. Det händer inget revolutionerande i den och huden knottras inte av spänning, den är bara så otroligt... bra!


Lääääääs den

Det sämsta med våren


Igår hände det som jag går och väntar på varje år från och med den första januari. Det som ibland påminner mig och ger mig en liten äckelstöt i magen av ovilja.

Brevet som upplyser mig om att jag har fått en tandläkartid låg i brevlådan....

Det finns inget jag ogillar så mycket som sjukhus och tandläkare. Det luktar konstigt där och man blir darrig bara man går in genom dörrarna. Det sitter alltid läskiga, seniga tanter på sina rullatorer där och dom är sjuka! Jag älskar egentligen tanter och om dom bara skulle vara på gatan utanför skulle jag säkert tycka dom var hur söta som helst, men där inne blir dom något väldigt otrevligt som jag inte vågar kolla på av rädsla för att råka se typ en droppgrej sitta någonstans, eller ett ihopsytt sår för att dom ramlat på sina små obalansiga fötter.

Och när jag sitter där i väntrummet och bara vill dö, så kollar jag alltid på porträtten av alla tandläkare och hoppas av hela mitt hjärta och min själ att jag ska få dom där snälla tanterna som ler med hela ansiktet och ser ut som ens gamla dagisfröknar. Men jag får aldrig dom. Som tur är brukar jag inte få dom som ser haggigast ut heller, utan dom där mellantingen som ser ganska sura ut, men som man ändå ser nog har potencial till att vara ganska trevliga.


Den 7 mars ska det alltså ske. Blää.. dags att börja panikborsta. (Som om jag skulle kunna borsta bort eventuella hål nu?)




såklart


Vet ni vad?

Jag tror jag kommit på vad jag ska bli när jag blir stor. Lastbilschaufför! 

Varje gång jag och pappa åker hem från stan på kvällarna så brukar vi nuförtiden åka vägen via hacksta och ICAlagret och längs den vägen står alltid 4-5 lastbilar på rad med fördragna rutor. Ibland kan man se in lite i någon glipa och igår såg jag att en tillochmed hade TV i sin lilla hytt!  

Jag tycker det verkar så himla mysigt på något vis! Man kör där med sin egen lastbil, man sitter jättehögt upp över alla andra och får åka bil långt och lyssna på bilstereo hela dagarna (kanske det bästa som finns). Sen på kvällen när det blir mörkt så stannar man på någon öde väg, drar för fönstrena och gosar in sig i sin lilla lastbil. Typ lyssnar lite på någon mysig musik, ser på nån läskig film om man har såndär cool TV, eller ligger och läser i mörkret. Jag tror man känner sig lite som en kung! Iiiih, hur härligt som helst! :')


image196

Lektion nr. 1


image195
Idag när jag skulle ut med hundarna såg jag vad som ploppat upp i vår rabatt! Alltså tänkte jag ta tillfället i akt:

Detta Philip, är snödroppar. Det latinska släktnamnet är Galanthus, vilket betyder 'med mjölkvit blomma'. (Men det visste du väl redan, right..?) Blomman är med i Amaryllissläktet och är giftig. Snödroppen är en tidig vårblomma som brukar vara ett säkert tecken på att våren är på väg.










Sådärja.

måndag


Om fyra dagar har jag lov i nio dagar, jag ska nog kunna stå ut tills dess. Fast jag har inget särskilt inplanerat på lovet, lite projektarbete och sådär, men inget mer. Elleeeer? Vi ska se vad vi kan göra åt saken.

Idag när jag gick ner från matten kände jag den välbekanta utlänningsdoften i ljushallen. Konstigt tänte jag.. men tre steg senare ser jag dom - italienarna hade kommit! Jag tyckte väl att jag kände igen lukten. Det är ju egentligen helt galet att dom luktar så mycket? Jag vägrar tro att vi luktar lika mycket. Fast spanjorer luktar ju också massa.. Men inte tyskarna har jag för mig. Alltså dom luktar ju inte äckligt, det är mer som att dom kollektivtvättar alla kläder i italien och spanien med ett jättestarkt tvättmedel, ungefär.


Ikväll kommer moster anette och kusin nils hit hela vägen från lund. Jag gillar när våra skåningar kommer på besök ibland! Det händer inte så ofta och då får man dessutom god mat :J (Inte för att vi brukar äta äcklig annars, men ändå)


helgen


Den här helgen blev inte tråkig den heller till slut.

Emilie räddade mig igår! Hon gav mig en dumlekaka och sitt sällskap hela kvällen, så jag slapp ligga på den röda mattan på mitt golv och räkna plankor i taket. Vi såg på melodifestivalen och det var bra att carola inte gick direkt vidare till finalen. 00.48 åkte hon hem och efter lite nattprat gick jag och la mig. Det bästa som finns är att ha hela övervåningen för sig själv en lördagsnatt när man får vara uppe hur länge man vill.

Ikväll behöver jag inte heller vara ensam, för jag ska gå på bio med emilie. Vi ska se Juno, alla säger att den är jättebra.

Nu ska jag gå ut tror jag, mamma krattar löv och det är jättefint väder!


kurl


jag skulle söka efter några spanska sidor i förrgår och ställde därför in så jag fick endast spanska träffar på google. nu har jag ändrat om till svenska igen, men den vägrar och fortsätter söka på spanska? kul för mamma och pappa som inte kan någon spanska alls och fortfarande tror (trots två vistelser i spanien och flera restaurangbesök där) att pollo uttalas poLLo.


ruprik


jag har tråkigt.

och ingen är här för att underhålla mig.


jag om 3 och ½ månad!


image194

fast med ett lite äktare leende och en klänning som inte sprättar upp magen när man sätter sig :')


woaaah!


skaaa jaaaag sägaaa en saaaaak?

JAG FICK MIN STUDENTMÖSSA IDAG!! wihoooooow, jabadabadooo, iiiiiiih! alltså, fattaru att jag ska stå på ett flak och dö om några månader? jag?! det är ju typ helt galet och sjukt! min släkt kommer stå och vänta med ett stort plakat i handen utanför carliz, på mig!

okej, jag har den inte hemma än, men jag ska få ta hem den snart. men jag såg den idag! MIN mössa! som det står mitt namn på! och min linje! i storlek 55, wiiiiiiie :')



f&s


iih igår var jag och emelie m på det kanske roligaste friskis-passet i världen! hahah alltså hela grejen med friskis är ju ett skämt! en massa tanter som står och böjer sig exakt likadant i konstiga ställningar, och vissa ser så roliga ut och tar i så mycket så man vet inte vad man ska göra av sig själv för det ser så himla roligt ut! men jag älskar det! det är sjukt härligt att se alla medelålders "tanter" mixade med slappa, tafatta ungdomar omringandes en galen och lycklig ledare som skriker skiten ur sig :')

ledaren igår var en sån där riktig mysgubbe. alltså han var inte särskilt gammal, typ medelålders, men han var senig och ja.. lite sådär. han hade lite underliga och gammalmodiga, men ack så roliga övningar och så var han asglad och log som ett barn hela tiden. och jag kan verkligen tänka mig att tanterna gick dit för att få ha en mysstund med deras älskade, gulliga tobbe! mitt i passet när den här tobbe började peppa alla som mest så gav han till ett litet tjoande, då blev tanterna som galna och började tjoa hej vilt! i typ 2-3 minuter hoppade alla omkring, svettiga och taggade till tusen och skrek "wohow! tjoo! wihooow!" haha, dom var helt krejzy! jag skrattade så det säkert blev värsta magträningen bara det.






sen råkade jag se in i en gubbes shorts också... men som tur var hann jag inte se så noga, då jag snabbt tittade bort när jag insåg vad jag kollade på..


pausmusik


image193

jag har tråkigt. soft att det prick nu kom in lite mer folk på msn.. soft att jag inte kan roa mig på något annat sätt än att sitta vid datorn och häcka?


madre mia


efter att ha ätit frukost, städat hela övervåningen grundligt och duschat sitter jag nu här. klockan är inte ens tre än! det betyder att jag borde läsa i min spanskabok.. eller att jag borde se den där filmen jag fick låna av emiglie som jag inte kommer ihåg vad den heter. hennes fader abraham ska förresten gifta sig idag, koolt! jag vill också gå på bröllop, även om det är mini. fast helst skulle jag vilja gå på ett jättestort med 500 gäster, där man får skrika lalalalalalllalala och dansa lillfingerdansen. jag kanske borde gifta mig med en muslim eller vilka det nu är som håller på sådär...

image192
ikväll ska jag och mamma på mammadotter-kväll hos bodil och korneglia. kanske hur mys som helst! jag hoppas dom bunkrat upp med tio kilo godis, fem chipspåsar, tre ostbågspåsar, fyra olika läsksorter, två semlor var, ben&jerrysglass, kladdkaka med kokos på och marängsvish... annars fårom zpö!

nejrååå, det fårom inte. bara deras fagra sällskap räcker :') förresten är det melodifestivalen ikväll, kul! fast tråkigt! för det var ungefär en jag kände igen och det var amy diamond. vilka är dom andra liksom, huh? jo den där christer vet jag, men orka ha honom i stora... men det är nästan värt att kolla på det bara för att Luuk är så skön. och vet ni allihopa att melodifestivalen kommer till västerås? jo för det gör den! en så stor stad bor jag i, minsann. så stor att självaste carola, idolola och lasse lindh kommer hit. jag skulle nästan ge mitt liv för att få gå på den, men bara nästan.


min lilla mamma är den finaste lilla mamman jag vet.




handduksproblemet


varje gång jag duschat tar jag två handdukar, en till håret och en till kroppen, sen går jag upp på mitt rum för att sätta på mig majskläder och där slänger jag handdukarna i en blöt hög på mattan. nästa gång jag ska duscha har jag oftast inte tagit ner handdukarna och kommer såklart inte på tanken att hämta dom innan jag hoppar in i rymdkabinen, alltså måste jag ta en ny handduk till håret och en ny till kroppen. som jag sedan slänger i en blöt hög på mattan, ovanpå den andra (kanske fortfarande lite fuktiga) högen.

detta är något som min kära mor hatar, eftersom det leder till att jag tillslut alltid måste ta helt nytvättade handdukar när jag duschat, då alla andra som fortfarande bara är använda typ en gång och därför helt dugliga ligger på mitt rum och mögglar. sen en vacker dag vaknar jag upp ur mitt vardags-vakuum och ser plötsligt sen stora blöta högen som ligger på mitt golv och tar därför, efter en liten psykisk kraftansträngning, ner den till badrummet. då finns det helt plötsligt tusen handdukar där nere på handdukshängaren. detta har hänt så många gånger att röret inuti vår handdukshängare tillochmed knäcktes förra året, av tyngden, så vi var tvungna att öppna det, köpa ett nytt rör och sätta i.

alldeles nyss tog jag ner fem handdukar från mitt rum, som jag tänkt ta ner i ungefär en vecka nu.. oOps..! fast jag lyckades sneaka, så mamma såg det inte! synd att min pappa läser min blogg då, och säkert kommer skvallra för mamma imorron vid kvällsmaten. eftersom det händer att han tar upp saker jag skrivit här just vid matbordet på kvällen.



nu vägrar msn släppa in mig!

puss älskling PUSS


jag ska trääääääääääääna om 45 minuter och vi ska åka om en kvart och jag måste byta om och bestämma mitt stora dilemma om hur jag ska betala och jag ogillar skarpt det här tangentbordet för händerna måste flyga så mycket och mina spetsiga armbågar snuddar bordet, vilket närmast framkallar svimkänsla på min känsliga kropp. ärligt jag blev skitsugen på att svimma nu!

jag är alltså hos kornegliaaaaa!

HEJDÅ!




Bliblablä


Nu skulle jag kunna skriva något vettigt och intressant om jag bara kom på om vad, för jag är ganska sugen på att skriva. Tyvärr har jag ingen aning om vad det skulle kunna vara och jag slits mellan att halvsova framför en film för att det är mysigt, att kolla på lost-skiten med felix och att ta tag i min sista spanskagrej (vilket inte kommer hända). Så jag tror inte jag orkar tänkta på bloggandet just nu.
Kanske jag rent utav skiter i alla tre alternativen och går och städar mitt rum istället, jag är inte sugen på att sitta vid datorn och då kanske man ska ta tillfället i akt att gå bort från den.

Ja, så får det bli.


.


jag HATAR matte





parrrrty

image191
kornelia och klara är mina sanna vänner! de vet hur jag ska tas och att den enda vägen till min kärlek är genom munnen och ner i magen!

när jag låg och var som mest rastlös medan jag kollade på slutet av pan's labyrinth så kom felix plötsligt och skrek att någon stod utanför dörren och ville prata med mig. jahaaa, vem då?! tänkte jag. anna som vill ha gympahjälp igen? anna som vill låna socker? en försäljare som tycker jag är mogen nog att handla själv? någon som vill göra en undersökning? någon kompis som åkt jättelångt en måndagkväll för att det hänt något (det finns ju inte telefoner..)?

men det visade sig att det var klara och kornelia som stod där ute, sjungandes för full hals med ett fat fullt med semlor i sina barmar :') :') en födelsedagspresent, till mig! iiih, lyckan var total då jag gått och tjatat om semlor hur länge som helst nu, speciellt eftersom dom tillochmed säljer dom i skolan som "veckans vara".
efter tre semlor var, lite underliggande kräkningar (som inte berodde på den fabulösa smaken, dom små kräklarna hade lyckats förtjusande bra), lite tv-tittande och kvävningar i soffan åkte dom hem igen. vilket bra sätt att spendera en eftermiddag! jag fick en jättebra anledning att slippa plugga matte och jag har inte ens panik än - hur bra som helst.

tack schnuckisar, mwah, mwah, mwah!


fiml

image190
jag försov mig faktiskt inte i morse trots att jag sovit ganska lite i helgen! efter att kornelia gett mig den geniala idén att inte ta upp mobilen i sängen efter första snoozningen, utan att låta den ligga kvar på golvet varje gång, så vaknade jag faktiskt sakta men säkert till liv. men det kan också bero på att jag verkligen spärrade upp ögonen varje gång den ringde och tvingade mig själv att titta ett tag innan jag stängde dom igen.

andra grejer som hänt idag är att vi fick indianmat på lunchen, tanten i tygaffären var snäll och inte den hagga hon brukar och vi insåg att vi antagligen kommer bli klara med projektarbetet långt innan man behöver - jabadabadoooo!


meeen, nu känns det ungefär som att någon hugger en spik i mitt högra huvud och det har det gjort hela dagen. så nu ska jag skita i matten (som jag kommer få IG i på onsdag, jag lovar och svär av hela min själ), göra mellis, ta mitt täcke till soffan och se på födelsedagsfilm, alltså Pan's labyrinth.
det är en konstig och mysig och sagoaktig och spansk film, jag gillarn.


hejdå violettor



:')


nu är jag hemma från en lite annorlunda helg i strängnäs, med våra guldgossar där. det var sjukt kul och jag upptäckte en ny muskel i mitt ansikte, nämligen den som sitter i bullen på kinden och som tydligen börjar krampa vid väldigt mycket skrattande. för detta fenomen inträffade vid ett flertal tillfällen på lördagkvällen.

och mycket var vi med om; jag såg ett livs levande anus, blev en vandrande glädjeflicka, satt nästan brevid carolina klüfts syster och sov i ett fängelse bl a.




image189
tyvärr tog jag bara ett kort och det är på min bästa fru kornelia.















jag måste säga som kornelia: tack philip, josh och tim för allt, kungar är ni!