näsborren och jag


Jag är svinförkyld. Jag vaknade med en uttöjd näsborre för jag sov med en pappersboll i den. Vi har inget nässpray och man klarar sig inte utan det, pappersbollar i näsan är enda räddningen för det finns inget värre än att vara täppt i näsan, jag avskyr det. Jag och min uttöjda näsborre vaknade ändå ganska tidigt, Ed väckte mig (jag kom hem från jobbet kl 5 inatt.....). Han kommer hem ikväll, jippiiiii! Men först ska jag bli vacker hos Korre.

(Ed sa att jag var den grisigaste han någonsin bott med, jag vägrar tro att det är sant! Jag är inte grisig?! Seriöst, jag är blodallvarlig, jag ÄR inte grisig! Han måste vara pedant eller nått..)


sommartid?


Inatt är det väl som man ska ställa om klockan? Fick höra det igår på jobbet och blev överlycklig! Då är det ju verkligen officiellt vår imorgon. synd att det inte direkt märks.

Nu börjar jag snart jobba igen och imorron kommer Ed hem. Äntligeeeeen. Det är ju knäppt hur mycket jag kan sakna honom trots att jag nästan alltid är med honom annars. 
vargar på tunnelbanan


Seriöst, jag borde inte behöva jobba först på Rikard Wolff och sen LÖNENATT på Subway. Jag är faktiskt dålig i halsen och förkyld och känner jag efter noga så känns min kropp faktiskt lite hängig..  Men Ed brukar säga att jag känner efter för mycket. Ååh, det är så jobbigt när han har rätt! Behöver pengar gör jag också.. Får väl bita ihop då... Fast lite kul med Wolff är det faktiskt. Om jag får sitta inne iallafall. Och det är ändå bara tre och en halv timme på Subway. Och fett med ob2, hähä. Blev lite sur när jag fick reda på att helgnatttjejerna fick typ lika mycket i lön som mig som jobbar typ VARJE vardag. Kullll... Sluta svamla nu dååå! Mamma och Felix kommer hit med film och halstabletter snart. Ska vara redo då!som sagt, ibland när jag har tråkigt..Hehe....

stamkunder


Vi har lite stammisar på mitt jobb. Det är ganska roligt med stammisar tycker jag, jag brukar fundera på vad de är för ena och vad de brukar göra när de inte käkar hos mig. Allt jag vet om dem är ju vilken macka de gillar bäst och om de vill ha den toastad eller inte. Men det känns ändå som man nästan lär känna dem lite bara genom detta ynkliga.Vi har en liten indier som är så smal, så smal så man tror han ska knäckas av på mitten om han skulle ramla. Han är lite sådär försiktig och väntar alltid med att ta fram plånboken ur bakfikan tills sista stund, och då verkar den alltid ha fastnat lite i byxan. 

Vi har en tjej som alltid tänker noga, noga och överväger ordentligt innan hon slutligen väljer vad hon vill ha. 

En tjej är liten, smal och söt. Hon köper alltid exakt samma sak, förutom nu, då hon börjat experimentera lite. Ibland kan hon komma in flera gånger om dagen och hon verkar alltid ha nästan lite bråttom.

En annan man kommer in och köper alltid en liten svart kaffe, sen sitter han i ett hörn och läser sin tidning som han har med sig. Han sitter länge, länge och tycker det är lite besvärligt när ljudnivån blir för hög.Det är så konstigt att alla dom här har egna liv där just de är huvudpersonen, liv fulla av människor, tankar och saker. De har jobb och familjer som de går hem till efter jobbet. Haha, jag är medveten om att det låter töntigt djupt det här. Men hur idiotiskt det än kan verka, så har jag fortfarande svårt att fatta att även den där personen man möter som allra hastigast på gatan och sen aldrig ser igen har ett eget liv där allt kretsar runt just den personen..


fler läsare


Jag har ingen aning om hur, men mitt läsarantal har ökat lite igen. Eh, tänkte bara säga det.. (det är ju idiotiskt att det inte finns någon end/home-knapp på mac?!)subwayturken


Inatt drömde jag att jag jobbade på Subway, men det såg annorlunda ut, ägaren var en turk och jag typ praoade, fast det var mitt jobb. Och jag visste att turken skulle våldta mig så fort han fick chansen, och han visste att jag visste. Det var outtalat, men ändå gick båda och i princip bara väntade på att det skulle hända. Att rätt stund skulle komma liksom (alltså, det var inget jag ville!). 

Hursomhaver, jag lyckades berätta det för någon, typ Ed, fast det var inte Ed. Och till slut lyckades jag fixa så turken fick stänga hela sin verksamhet när polisen fick reda på det. Hämnden var ljuv.


Apropå Ed förresten, det känns som att det var ungefär en miljard år sedan jag träffade honom. Det är nästan så jag inte kommer ihåg hur han ser ut. Jag kommer ha glömt hur man gör när man är kärleksfull mot någon när han kommer hem igen. Inte ens sms får jag knappt av den snåljåpen. Han suger.

Ibland när jag har tråkigt
Hehe.. hittade det här på datorn hemma. Ibland när jag har tråkigt så, ja.. koooola tjejen!

mina nästan helt egna 29 kvadrat


Egentligen tycker jag det är sjukt att leva i en liten lägenhet, om jag tänker på det noga alltså. Jag är van vid att bo i stora villor med övervåning och grejs. Det är ju konstigt att flytta från det, till att bo i typ, ett rum. Kunna se kylskåpet från sängen och nästan känna bajslukten från toan vid matbordet. Går man tio steg har man liksom gått igenom hela sitt hem. Sjukt ju! Av hela jordklotets stora yta har jag bara ynka 29 kvadrat som är mina egna, och dom är inte ens mina, för jag hyr i andra hand.. 

Då är det bra att ha en mami och papi med en stor villa i skogen.wohowjagharhaftenbesökaremeränvanligtidag


(wohow, jag har haft en besökare mer än vanligt idag!)


tandborstmys


Japp då har man borstad tanden klart för idag! Vissa människor aktar sig noga för andras tandborstar, förr i tiden gjorde jag också det. Sen hände något i min hjärna. Med jämna mellanrum använder jag nämligen andras tandborstar än min egen nuförtiden. T ex Eds, om hans råkar vara närmare till hands än min för tillfället är, till exempel om vi sover på poppelbacken. Eller när jag bodde hemma och om jag sovit borta några dagar, har packningen, inklusive tandborsten, på rummet och inte orkar gå upp för trappen, då står Felix tandborste där i tandborstglaset och ser så inbjudande ut. Vet inte varför jag alltid tar just hans.. han skulle döda mig om han visste.

Och för tillfället använder jag Eds tandborste, min egen ligger nerpackad i en av våra miljoner kassar (seriöst, hur kan vi ha så mycket grejer? Det är ju bara saker, knappt några möbler alls! Fast kassmängden börjar minska nu) Förresten hörde jag nyligen på radio att det skulle vara väldigt ohygieniskt att använda andras tandborste.. men whattaa.. Jag tror allt blir väldigt ohygieniskt om man hela tiden ska gå och akta sig för ohygieniska saker.

gräsandJaha.. då är jag gräsänkling eller vad det heter igen då.. Jag kommer ju inte tröttna på Ed på länge, länge iallafall. Särskilt inte eftersom han ska jobba natt på Värtan hela april, i stockholm. Nu ska jag vara ensam i en lägenhet utan möbler i en vecka medan han roar sig i trysil. Jappadappado.

CIGARETTES


Om jag någon gång skriver en låt så ska jag döpa den till något med "cigarettes". Såna låtar verkar ha potential att bli bra. Jag vet tre såna låtar:

Roses and Cigarettes
Cigarettes and Chocolate Milk
Coffee and Cigarettes

Vinnande koncept det där.


när snön vägrar försvinna längtar jag till öland
lägenhetsnycklar


Imorron ska jag få nycklarna till vår nya lägenhet! Så himla skönt! Och om jag har tur har jag fixat både soffa, fåtölj och soffbord i fin femtiotalsstil idag. Ska kolla lite extra på det imorron, och isåfall har vi i princip fixat alla möbler. Wihooo!

ja lever ja lever


Seriöst. Hur kul är det, att när jag äntligen är lite inne i ett bloggflow, så

1. krashar Eds dator.
2. tar Eds dator 2-3 veckor att laga trots att det bara skulle ta fem dagar.
3. har jag i princip inte tillgång till dator någon gång under dessa tre veckor.
4. får vi tillbaka Eds dator, men då har vi istället inget internet i en vecka.

Dett har alltså varit en ytters ofrivillg blogg-paus. Jag som äntligen fått upp läsarantalet lite (med betoning på lite)! Jag som äntligen kanske fått er att känna lite förtroende för mig, känt att det var lite värt att kika in här liksom. Så svek jag er ännu en gång. Life sucks.


Nej seriöst, livet suger inte. Det är vår ute, på måndag flyttar jag in i våran nya lägenhet precis bakom skrapan (första veckan utan möbler, yippie!) och snart kommer Emilie hem. Nu tar vi nya, friska tag som en lärare skulle sagt.

Piz ut!

Men alltså, det är ju inte så himla kul att städa helt enkelt


Ed är världens bästa! Min mamma har alltid sagt åt mig och mina syskon att när vi väl skaffar oss någon, då ska det banne mig vara någon som hjälper till hemma, som är van vid att städa och laga mat, så att vi slipper göra allt sånt själva. Och jag har följt hennes råd, utan att ens veta om det.


I torsdags kom Ed alltså hem från Egypten. Jag och Josh tog bilen ner till Göteborg och hämtade dom på Landvetter och sen körde Ed hela långa vägen hem igen. Klockan 03.00 på natten kom vi hem till lägenheten igen. Jag tyckte ändå att lägenheten var ganska fin, jag hade plockat undan mina kläder som låg överallt, diskat och bytt lakan. Men nästan det första Ed gör när han kommer hem är att börja städa toaletten. "Mimmi, ser du inte hur det ser ut här?!" Eehm, nej tyvärr jag hade inte gjort det. Men nu när han uppmärksammade mig så okej, jag kan väl erkänna att toaletten var täckt av ett ganska tjockt lager damm.. Och okej, handfatet hade lite långa hårstrån i sig.. Så han ställde sig mitt i natten och började städa. Sen gick han in i köket och började torka av skärbrädan och greja. Sjukt! Jag är en dålig husmor..

Detta bevisar ännu mer vilken bra man jag skaffat mig :') Men lite jobbigt blir det också. Nu känner jag pressen! Måste städa tills han kommer hem från Vasaloppet imorron! Speciellt om han har Tim, Josh och Simon med sig! Måste kolla så toaletten är ren! Och torka av skärbrädan! Bokat tvättid har jag gjort också.. nu kan jag väl inte missat något! 


(Förutom att dammsuga, men ärligt, klockan är halv tio.. jag vägrar dammsuga halv tio på kvällen. Någon måtta får det vara.)Idag är det den 1 mars och min fina mamma fyller 50 år


Fotisk ljusreflex


När jag var i Helsingborg började vi prata om nysningar. Vi satt vi bordet och Felix var nyssugen, jag sa åt honom att kolla i lampan. Direkt började kusiner, mostrar, morbröder och till och med min egen mor skratta och riktigt håna mig. De tyckte jag lät som en idiot, vaddå kolla in i lampan?! Hallå är du dum eller, tror du man nyser av att kolla in i lampan? Det blev en stor diskussion när jag sa att det är faktiskt så det funkar! Hur kan dessa dumma skåningar ha missat detta? Varje gång jag måste nysa kollar jag in i något ljust och vips så kommer nysen. Men de kunde inte sluta håna mig, trots att både pappa och Felix sa att samma sak gäller för dom. Men detta var tydligen det dummaste mina kära släktingar hört.


Så jag och Felix kollade upp det på internet! Och det finns! Det är tillochmed ett syndrom som heter fotisk ljusreflex och som ca 20% av alla människor lider av. Det är ärftligt betingar och man kan vara olika mycket drabbad. Vissa, som jag kan mest hjälpa nysningen ut, medans andra får våldsamma nysattaker varje gång de kommer ut i t ex starkt solsken. Så var det med det!