14.03


jag har nyss avnjutit 3 avsnitt vänner, säsong 1. snart kommer hanna komma hem från sin tenta och då ska vi äta lunch. vilket namn egentligen, "vänner", kunde dom inte komma på något bättre..?

nu borde jag sätta mig och skriva klart lite mer på mitt spanska-arbete. det är ju inte direkt som att jag kommer vara hemma och ha tid att göra det under resten av lovet. sen måste jag börja korva ihop min sovsäck, eftersom den ändå ska upp imorgon igen kan den lika gärna ligga hopkorvad i sitt maskfodral.



zo long kompizar



raztlöz


har ni någonsin tänkt på att den dramatiska musiken i bakgrunden på postkodsmijlonären låter likadant som nightmare before christmas -låten "making christmas"?  lyssna nästa gång den sätts på så hör ni "making christmas, making christmas..."!

nu laddar jag med ägg, macka och negerbollar inför big fish! men först ska jag nog springa tre varv i denna pyttelilla 28kvadratmeters lägenhet, för jag har suttit inne hela dagen och det kryper i benen på mig av rastlöshet!


image93


imorgon åker jag hem.
puzz coolingar


blandad kompott


jag frågade precis hanna vad jag idag skulle skriva om i min blogg. jag hade ingen inspiration men kände ändå att något ville jag komma med. hanna sprutade då ur sig en mängd förslag:

1. tält
2. gammelrosa
3. mitt hår
4. dubbade filmer
5. saw 3

så jag tar dom väl en och en.

1. tält är inte så hemska som jag trott, efter att i somras sovit i tält i några nätter med max och jocke (iallafall jocke..hähä) så är mitt hat till dom inte lika starkt. det var faktiskt ganska mysigt! och inte så olidligt kallt och varmt som jag trott, även om en husvagn såklart är mycket bekvämare. det enda som var riktigt jobbigt var skalbaggarna... överallt var dom! i skorna, i väskan, i kläderna, i sängen.. uhuuuuu!
fast när hanna sa tält till mig nyss, syftade hon faktiskt på t-shirten hon sov i, även min. jag älskar tälttröjor :' ) en av anledningarna till att jag allt oftare snor felix och pappas tröjor.

2. jag gillar inte rosa, oftast inte iallafall. jag kanske fick en överdos som liten, då jag enligt mamma älskade denna oftast gräsliga färg. men faktum är att jag har på mig ett rosa linne idag, ett gammelrosa. det är skillnad, okej? för det finns vissa rosa nyanser som funkar, och vissa kombinationer då det passar. tex är det ju underbart med ett riktigt skrikigt rosa nagellack :' )

3. jag borde inte ens gå in på detta ämne, jag kan hålla på i evigheter och det känns lite töntigt att lägga så stor energi på sitt hår. jag ska försöka bättra mig vad gäller mitt hår! (hehe jag lovar nog inget..) jag ska inte klaga så mycket och acceptera det :' ) haha nej men ärligt, det är inte snyggt när mitt hår är kort och lockigt, då vet ni det en gång för alla.

4. jag har aldrig fattat och kommer aldrig fatta grejen med dubbade filmer! hur i hela friden kan vuxna människor njuta av en film när munnen och ljudet är helt fel? när rösterna är överdrivet spelade och allmänt fel? dessutom blir man sugig på engelska när man inte lever med det så som t ex vi svenskar gör. oj, nu lät jag lite väl sverigekär kanske, men det är faktiskt så. så tack sverige för att ni inte dubbar filmerna!

5. igår såg jag och hanna saw3, jag var lite tveksam innan. jag hade sett både tvåan och ettan innan och ja, dom är lite sjuka hehe.. men hanna hade den på datorn och jag ville faktiskt veta vad som hände med jigsaw och den där tjejen. och den var inte så hemsk som jag trodde, eller alltså den var ju hemsk, men det var inte jobbigt att kolla på den. om man höll för ögonen lite ibland.. och öronen.. hursomhaver, det är nog märkliga människor som gjort dom där filmerna. och som det ser ut nu kommer det snart komma en saw4. det kommer säkert sluta som halloween-filmerna... tysen stycken.




slut på ämnen, vilket fantastiskt virrigt och stolpigt inlägg det blev! men det gör inget, lite får ni väl tåla. :)
hejrå pooheads


wiiiiiiiiiiie




vi har två datorer med fungerande internet hemma nu - jabadabadoooooooooooo!!!





johnny vs. skeet

igår såg jag scream för första gången. efter att ha sett scary movie först kändes hela scream som en parodi. men det intressanta var hannas och min upptäckt efter ungefär halva filmen; killen som spelade billy (dvs skeet ulrich), var sjukt lik en ung johnny depp! den där tiden typ terror på elm street, den där kolla-under-luggen-preioden.
tillåt mig demonstrera:


image91image92

                     johnny depp                                                                      skeet ulrich



okej, johhny är inte värsta ung på den bilden, men ändå, men ser ju likheten! dock är skeet inte så lik på alla bilder, och antagligen inte särskilt mycket överhuvudtaget nuförtiden. filmen är ju rätt gammal, men han var lik nästan hela tiden i själva filmen iaf.


koolt




haw :')




åååh jag saknar er mina bäbisar! faktiskt, jag brukar inte vara såhär blödig, jag har ju knappt varit borta, men nu kom en längtansvåg över mig :'
)




vintertid


nu är det vintertid, vilket betyder att det snart är jul - jabadabadoooo!
inatt var det helt okej att sova på luftmadrassen i sovsäck, jag börjar bli något av en baddare på det där med att sova i sovsäck. det har ju inte varit min favorit förut, men jag börjar lära mig knepen så smått...

igår när vi var på stan kom jag på en sak. vero moda, är det italienska för "sant mode"? eller nått i den stilen? det bara slog mig sådär pang bom, värsta aha-upplelevsen! sen vet jag ju inte osm sagt om det stämmer, men ändå. men det måste väl vara något liknande?
och för cirkus en vecka sen slog det mig att dom sjunger G-I-N-A på gina tricot-reklamen, och att det inte bara är en random sång. jag har verkligen aldrig fattat, men så helt plötsligt när jag kollade på dom stora GINA-bokstäverna bakom den dansade modellen och samtidigt hörde musiken, så kom en sån där "ahaaaaaa" igen och jag hörde klart och tydligt vad det var dom sjöng. det är så skönt när man man får såna där upplevelser, som att en stor sten lyfter från ens bröst :' )



nu ska jag bortsa tänderna. hejrå!



blomkål


igår åt jag och hanna dipp, grönsaksdipp. och är det något här i världen som är gott, mina kära vänner, så är det blomkål! aaaaaaaaah! det är en sån typisk sak som folk inte gillar, men jag älskart! det är en stackars liten grönsak som är alldeles för bortglömd och underskattad. den är fin, perfekta små tuggbitsstora grenar har den och den luktar tillochmed gott. om det fanns skulle jag köpa en blomkålsparfym! efter att jag köpt majsparfymen då...

image90


jag kanske ska skriva upp blomkål som bröllopsmat också. det vore något det, då skulle det iallafall bli mycket över till mig, om mina gäster inte gillar det. :' )


lulä city

nu har jag precis kommit hem till hanna igen efter att ha gjort luleå city osäkert. centrum var faktiskt mycket "bättre" än jag trodde! dom hade ju flera affärer, kända affärer! och gallerior, tre stycken, och dessutom ett bibliotek som får vårat hemma i vässan att blekna. ja jag hade väl lite fördomar om norrland hehe. men vaddå det känns faktiskt verkligen som att man är sjukt isolerad här uppe!


image89

                           
jag sa ju att det alltid är jul i luleå!


en sak jag tänkt på här, som känns lite mysko är att det bara finns ungdomar här! där hanna bor alltså. och okej, det kanske inte är så konstigt eftersom bor i ett studentområde, men ändå. det känns stört. på ica är det bara ungdomar som handlar, på bussen är det bara ungdomar, på gatorna vandrar bara ungdomar - ungdomar överallt!

förutom en liten tant på bussen. det var mig en komisk liten tant, eller en dryg kanske jag ska säga.. hon gick med kryckor och när hon gick på bussen var det redan ganska fullt. det första hon säger, ca en hundradels sekund efter att hon betalat är "jag är faktiskt skadad även om jag kan gå, det kan faktiskt vara tarsigt inne i benet också! även om det inte syns...blablablbalbalba" till ett par killar som satt på en 4-plats. med andra ord, hon ville att dom skulle flytta sig, men dom hade ju inte ens hunnit se henne för bövelen! hursomhaver, dom flyttade sig genast utan att klaga minsta lilla, ändå fortsätter den lilla tjurtanten att i tio minuter sitta för sig själv och klaga! "..ska man väl inte behöva deklarera varje gång.....blblbablbalbba.... använda sitt sunda förnuft! blablbalbalbla...!" det satt massa männsikor runt henne men ingen kollade ens på henne, vem i hela friden pratade hon med?! sluta hagga dig!
sån ska jag iallafall inte bli när jag blir gammal!

nu vankas det wok och nudlar mmMMMMmmm! hanna har gått och blivit så ansvarsfull som låter mig ta vad jag vill i affären och lagar mat till mig :' )



hejzvej


luleå


jag vaknade 6.0o imorse och var ovanligt pigg. jag har sovit så sjukt lite den här veckan, det är helt galet vad mina sovrutiner har ändrats. förr fick jag panik om jag inte gått och lagt mig vid elva, men nuförtiden är det nästan så jag kan sätta mig vid datorn halv tolv och tänka "skönt, nu kan jag sitta här en timme..!". det är inte bra... med andra ord: inatt ska jag sova! länge och väl.

nu sitter jag i hannas lägenhet och skriver på hennes dator, jag hatar bärbara datorer lite, tangentborden är svåra att skriva på! knapparna är för små och jag gillar inte att man inte kan ha händerna i bordet, så man kan skriva med händerna i en uppåtlutande ställning liksom. nu måste jag ha dom på samma nivå som knapparna.. om ni fattar, jag skriver fel hela tiden. plus att det sugar att inte ha en riktig mus. men det gick ändå bättre än jag trodde.


jag är alltså i luleå nu, som ni antagligen förstått. hannas lägenhet är jättefin! inte som man tänker sig en studentlägenhet, inte jag iallafall. och centrum var också fint, men till min besvikelse gick det inga renar på gatorna.. däremot känns det som att det alltid är jul häruppe! när jag åkte förbi någon stor gata i centrum såg det så juligt ut! det var jul i luften liksom. och jag kunde verkigen höra bjällrorna i mitt huvud när jag såg alla små norrlänningar i sina tjocka halsdukar :' )

hursomhaver, nu är jag trött! jag har fortfarande inte riktigt vilat ut sen migränen igår (jag tänker bara på muräna när jag skriver migrän!) så ikväll blir det bara idol och sovning för min del tror jag.



hejrå



fy fabian


bra start på höstlovet - jag inleder det med 5 timmars migrän, den värsta i mitt liv, med tillhörande kräkningar. underbart. ärligt, en sån migrän har jag aldrig haft förut, den var inte att leka med, jag fick kämpa med varenda cell i hela kroppen för att inte svimma/spy på bussen och när jag äntligen kom hem slängde jag mig som en liten bäbis på sängen och dog. men nu är den nästan helt borta, halleluga!

hursomhelst, jag har höstlov nu - jabadabadooooooooo! det var ändå en rätt okej dag i skolan, förutom huvudvärken på eftermiddagen då. mitt filosofiprov gick galant, på italienskan fick vi se en bra och söt film, vårat projektarbetesgrejs var intressant och spanskan ganska kul. projektarbetet ja... undrar hur det blir med det. vi tänkte byta till att lära oss ett språk istället, hehe. vet inte om det är smart, men det skulle vara fantastiskt kul, språkfantaster som vi är!


okejokej, ni kanske vill ha ett saftigare inlägg nu, men jag har inte inspirationen, mitt huvud är fortfarande lite som stoppat med bomull och jag sitter och shejkar asset av mig för jag har inte ätit sen 11 imorse.. borde kanske gå och ta något. jag skriver nog från lule imorron istället, det ska bli mys!



godnatt kära vänner




BLÄ



felix kom just fräste ut massa snor på mitt ben?!?
vad är det med den där ungen?!





dagens lärdom


nu är min blogg lite färgglad, vad vackert :' )

idag fick jag lära mig en intressant sak! ni vet man är ju alltid kall där bak på armarna, typ på gäddhänget. och även bak på ryggen, på sidorna där nere. tillochmed på sommaren när det är varmt så man svettas ihjäl är man kall.  
det beror på att du mår bra och är frisk! är man varm på dessa ställen är det ofta ett tecken på att man har feber. det är alltså bra att vara lite kall i fettet :J



tack amanda för informationen! :' )



ps.
alla som kände efter på sina armar/rygg säger "tuppenja"
ds.

ps2.
tuppenja!
ds2.


skolfilm


idag i skolan fick vi se en film om rattfylleri. såna där skolfilmer brukar vara rätt mesiga, typ några dåliga skådespelare och lite halvtöntig handling. men fattar liksom poängen med dom, men man tar ändå inte riktigt åt sig.
den här filmen var inte så! jag vet inte vad dom andra tyckte, men jag tyckte den var rent ut sagt obehaglig. det var riktiga bilder och filmer, hemska sådana, där man fick se söndertrasade människor, blodiga ansikten och jag vet inte vad. jag brukar inte vara känslig för att kolla på sånt för det är inte den sortens grejer som jag mår dåligt av, faktum är det kan vara rätt spännande (missförstå mig rätt), men nu tyckte "tillochmed" jag det var jobbigt att kolla ibland.
man fick höra tre olika personers berättelser; en som blivit påkörd av en som körde rattfull och pga det blivit förlamad, en som hade kört rattfull, krockat och därmed dödat sin bästa vän & en mamma vars dotter suttit i bilen då en full körde, krockat och dött.
sen efteråt var det lite diskussion med bl a en tant i konstig frisyr som inte alls passade hennes översittar-personlighet.


jag vet faktiskt inte vad jag vill ha sagt med det här inlägget. inget alls tror jag, men å andra sidan brukar jag ju inte direkt ha någon tanke med mina inlägg. en slutsats är hursomhaver: jag kommer nog aldrig förstå grejen med alkohol...? 


kvällskonversation


pappa kommer och väcker felix som sover i soffan

pappa: "vad gör du då? ligg inte här och sov!"
felix, på fullaste allvar: "jag sover inte, jag bara vilar ögonen!"

att han fortfarande kör med den gamla?




blogg-battle


hähä det här börjar likna lite utav ett bloggbattle igen! kornelia klagade på att mitt förra inlägg var för kort? jag fattar inte vad hon praaaatar om! jo det gör jag, men jag hade ingen inspiration.. så då bad jag henne ge mig något att skifva om.

korvnelia säger:

haha

skriv om de goda vårrullarna idag. nej för det tänkte jag göra!

okej kornelia, din önskan är min lag.
.. men nu har hon mage att klaga på att jag tänker skriva om vårrullarna fast hon klagade på mig och sa åt mig att göra det! bara för hon tänkte skriva om det först... jag ska tala om en sak för er. att på humaneklogoin igår så snodde hon barnnamnet "Tubifex Tubifex" (bottenrörslam-mask) rakt av, utan att ens kolla om det var okej med mig! hon hade ingen som helst ensamrätt på detta namn och det har följt med oss sen naturkunskapen i ettan. det hela blev ännu värre av att hon till på köpet hade snott det fantastiska namnet "cell" som jag kom på förra veckan.

alltså tänker jag skriva om mina förbenade vårrullar iallafall!
vi hade vårrullar i skolan idag för första gången på länge, det var asgott. med lite curry och soya blev dom som godis (nästan).


image87



sådär. hejrå



jurl


nyligen hemkommen från adventsövningen och jag har lite jul i kroppen! att sjunga jullåtar och se adventsljusstakar inne på ållens göder min längtan. nu är det snart bara en månad kvar till första december och imorron är det två månader exakt till julafton, jabadabadoooo!

även idag hade jag en charmig bas bakom mig på övningen :' ) fast en annan den här gången! dom lyckas alltid sätta sig bakom mig och klara, det är mysigt.
nu ligger min filosofibok bakom mig på bordet... "komsi komsi kooooooomsi!" ropar den. jag tänker fortsätta ignorera den.


nu har jag inget vettigt att skrifva, hejrå.




respons är skiten


vilken fröjd att komma till bloggen idag! det fanns nämligen lite kommentarer att läsa :' ) det är som jag alltid (haha?! jag skrev "aldrig" först! ooOPs jag förskrev mig.. :J ) sagt - ni är dom bästa läsarna! hähä.

idag hade jag psykålågiprov. det gick nog sådär.. eller det gick säkert helt okej, men jag panikade innan och det har fortfarande inte riktigt lagt sig trots att det är över och jag svarade på allt. dock tror jag kära bengt kommer skratta åt mig är han rättar det, typ på sista frågan när man skulle ge "slagkraftiga argument" och övertyga ett servicehus att de skulle stimulera sina gamlingar..? hur kommer man ens på den frågan. hursomhaver så var mitt svar ett skämt som ingen, ingen ska få läsa! förutom kanske min man på min dödsbädd.

nu har jag exakt 2 timmar och 45 minuter på mig att plugga filosofi innan jag måste ta bussen till adventsövningen. men jag pratade med lite folk i skolan idag och dom övertygade mig från alla håll och kanter att jag inte skulle oroa mig för det provet, eftersom det tydligen var jättelätt och harry ställde fetledande frågor. varför sa dom såååå? nu har jag ju ännu mindre lust att plugga! nu känns det som att jag inte behöver plugga.. fast jag visst behöver det, mycket.

så varför sitter jag här? jo, för datorn är min fristad och felix har ännu inte kommit hem och börjat peta på mig för att jag ska flytta på mig så han kan få spela CS. jag njuter av lugnet så att säga.
fast nu kom mamma hem... så nu måste jag ner och glädja henne med att hänga tvätt....



jag kom ihåg ett till barnnamn - Daphnia Magna! (latin för "stor dammvattenloppa)


ett sant skämt!


hahah vilket skämt!
våran familj har köpt en träningsmaskin! en såndär som man kan svinga sig fram på, man springer inte och man trampar inte, man svingar. men det är inte det som är skämtet.

skämtet är att felix stod och svingade nyss, och när han var klar utbrast han triumferande "180 kalorier!". den är nämligen så "high tec" att den räknar kalorier, och han har sagt att han ska bränna 200 om dan... sen gick det några minuter, jag hör kaffekoppar mot stenbordet och känner kaffelukten krypa sig uppför trappan, det vankas kvällsfika hos familjen winterquist. slutligen hör jag också något prasslande (nu kommer skämtet), efter några sekunder hör jag felix fråga:

"finns det några kalorier i den här?"


hahahah han har gått och skaffat sig anorexia den lille pågen :' )



emelie m


image86


inte många norskor är lika söta som den här

19.17


jag har ont i halsen nu, ont för att jag suttit i två timmar och pratat med mig själv om psykologi - dvs jag har pluggat. roligare kan man ha en måndagkväll, men nu är jag nog relativt färdiglärd!

igår var det ofantligt många mer än vanligt inne på min blogg och snokade! jag vet inte vad det berodde på? kanske att jag var inne på msn till halv ett och samtidigt gjorde reklam för den? kanske för att jag skrev något ovanligt intressant som alla berättade för sina kompisar att dom bara måste läsa? (troligen)
hur det än var, så var snoka just vad ni gjorde! inte en enda kommentar fick jag, bara en från klara. inte ens kornelia liksom? ni måste förstå, mina vänner, att jag är nyfiken! idag på humanekologin räknade jag efter vilka jag trodde det skulle kunna vara som läste här igår. men hur jag än vände och vred kom jag inte fram till rätt antal iallafall. jag kom inte på så många som känns som att dom skulle kunna vara så intresserade av mitt liifw att dom läser min blogg. eller så var det såna fall som kanske var intresserade, men inte av att sitta och läsa en blogg just. (vad ynkligt det låter! hejjagharingavänner :J) men jag är iallafall glad, trots eran stumhet :' )


ikväll är ni varmt välkomna att ge mig en anledning att inte plugga! feel free att använda er kreativitet.
pushej gulisar



sjukt?


nu har jag suttit och försökt komma in på internet i 20 minuter. jag har provat allt! satt av och på datorn, stängt av och på själva intetnetgrejen och en massa andra töntsaker som självklart inte skulle funka, men som jag ändå i ren desperation provade.
så går jag ner för att klaga lite för min familj. då kläcker felix ur sig: "prova att måla lite i paint, det brukar funka."
"säkert..." tänker jag, men provar ändå.

..tre sekunder senare är jag inne på internet?! helt stört!


sen att msn inte släpper in mig är en annan sak...


IKEA


mitt besök på IKEA idag var faktiskt ganska intressant.
det hände flera roliga saker:


- den första jag fick syn på innanför svängrundeln (vad ska man kalla det?) när jag gick in var allas vår anders från fryx :' ) haha han stod där med sin lilla dotter och såg allmänt andersig ut. för alla som inte vet kan jag tala om att det var min samhällslärare (bl a) på fryx och han är en sån där lärare som alla gamla fryxelever kommer ihåg och pratar om. men jag orkade inte gå och säga hej, han låter alltid så ansträngd när han möter en...?


image85

- sen kom vi in och mamma och pappa började pilla på några garderobshandtag dom skulle köpa. det var ett himla problem om dom skulle ha runda eller kantiga knoppar och dom bytte minst tre ggr innan dom bestämde sig för att dom inte alls skulle ha några knoppar, utan riktiga handtag. men, det var tur att dom stod där och velade för helt plötsligt dök mats från "i en annan del av köping" upp framför näsan på mig och stod och pillade på samma knoppar! ååh jag blev alldeles till mig! jag älskar det där programmet! synd att det inte var tobbe bara, det hade varit en sann fröjd för ögat och framförallt örat :' )

image84

- sen kom vi iaf vidare, jag fick syn på en hylla och nämnde i förbifarten att jag en vacker dag ville köpa en sån hylla att ha ovanför min säng (jag lovar jag hade inga baktankar när jag sare!) så sa pappa okej, men kom ihåg vart den ligger på lagret så kan vi köpa den! så fick jaren :D jabadabadoooooo!

- sen var det lite allmänt tillfredsställande för mamma och pappa köpte lite saker idag. annars när vi åker till IKEA brukar dom bara kolla runt, så slutar det med att dom "i framtiden ska köpa det och det" men bara kommer hem med typ ett paket batterier eller glödlampor.. även denna gång kom vi hem med ett paket batterier, men inte endast ett paket batterier! jag har alltid tyckt att det ser så tillfredsställande ut på något sätt när man ser människor som går med sina IKEAvagnar fulla med snygga inredningsprylar! idag fick även jag göra det lite mer än vanligt :' ) även fast det mest var typ förvaringslådor och handtag, men ändååå.

ja det var ett händelserikt besök som hette duga det! :P

snipp snapp snut


snart är ännu en helg slut,
fast med tanke på att det bara är fyra skoldagar och "bara" två prov kvar till lovet så ska jag nog klara av det. jag är nämligen ledig på fredag eftersom jag flyger till luleå då, som sagt.
alltså det är helt sjukt vad fort det går! jag fattar inte... det var ju femtiotals-fest nyss känns det som. och det var ändå en vecka sen. dagarna bara flyger fram.

image83
:' )


idag såg jag reprisen av idol. kan inte sam bara åka uut?
han tror han är så kool med sin "sexiga" hes-röst och sina mystiska svar på frågorna! jag gillart inte... han kunde väl åkt förra veckan istället för patricia? skandal är vad det är. men alla 40+are sitter väl där med små tårar i ögona och tycker att han är sååå charmig med sin lilla mössa och sin ljuva stämma..

nu ska jag hursomhaver snart åka till IKEA med moder teresa och fader abraham, dom har börjat med julskyltningen där - jabadabadoooo! jag blir så längtig :' )


hejpa



hairspray


image82



idag var jag och mamma alltså på bio, på hairspray. den var sådär gulligt sötsliskig! och jag gillar gulliga sötsliskiga filmer, speciellt om dom råkar vara musikaler :' ) haaaw! jag satt tillochmed skönt i biostolen under hela filmen, vilket jag inte brukar göra. och jag kollade inte på klockan en enda gång. det gjorde inte min kära mor heller och hon brukar vanligtvis somna när man är på bio, det finns ingen på denna jord som använder frasen "den var så långtråkig i mitten" om biofilmer som hon gör.  

dock hade jag en liten "tant" i sina bästa år framför mig, och det verkade som om hon på något sätt försökte leva sig in i filmen genom att lika karaktärerna. hon hade nämligen fluffat upp sitt hår med tusen liter hårspray, så under hela filmens gång fick jag sträcka som en galning på nacken för att det var en stor hårtuss mitt i vägen. om hon bara hade haft en normal frisyr hade jag sett alldeles utmärkt! man får väl tänka lite på sina medmänniskor.. dessutom satt det ett gäng fjortisar och skrattade högt längst bak, alla sssshh:ade dom hela tiden. alltså var det tur att filmen var bra, för då störde inte dessa grejer mig lika mycket :J

när filmen var slut kände jag att jag hade en fet huvudvärk, då fick jag en huvudvärkstablett av mamma som jag delade i två halvor och sen svalde lätt och ledigt med min ramlösa på första försöket!
ååh klara en vacker dag ska jag tacka sig på något fint sätt :' )



oj, nu var det visst någon film jag skulle se, hejsvej!




*mimmis skräckfilmsmedley*


image81


åhnej! hädanefter kommer det bli fight om datorn, felix åkte just och köpte ett nytt dataspel.....




segt


jag vaknade 12.00 idag. det var det senaste på länge! det var inte igår jag åt frukost klockan ett. och nu sitter jag här, klockan tre och har fortfarande sovtisha på mig, är allmänt äcklig och känner mig ännu rätt sovig i hjärnan. jag gillar inte att vakna så sent. nu har ju typ halva dagen gått och jag är forfarande helt seg.

fast lite nytta har jag gjort också - p-syhgologhi!

nu tror jag att jag ska gå och duscha. och dessutom kan jag meddela att min kära mor kanske ska gå på bio med mig ikväll :' ) så jag kommer inte sitta här hemma och ruttna i min ensamhet! ni behöver inte vara oroliga längre. (fler än en har nämligen låtit lite allmänt oroliga/chockade för att jag inte hade något planerat denna helg..?) plus att jag har rolig filosofi att ta itu med också.

puzz



fin bild



ps. dom har iallafall bytt till en mycket finare bild nu på passagen, en på en älg-nos :' ) ds.



image80



neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!


jag missade mitt hundrade inläggs-jubileum!! jag som hade väntat på det skitlänge! jag har gått och räknat ner inläggen och riktigt gått och sugit på det! först tänkte jag avslöja för er att det inte var mycket kvar och att ni då skulle få vänta er något koolt (eller att ni iallafall kunde få säga grattis till mig...). men så bestämde jag mig för att, nej, det skulle bli en glad överraskning för er när ni kommer hit och ser den förtjusande nyheten! så jag sa inget..
och vad skådar mitt öga nu?!


detta är mitt 101 inlägg................!!


jag som var så lycklig igår på kvällen för jag visste att idag skulle det ske. buhuu, jag vägrar skriva något koolt nu.. nu måste jag ju vänta till typ 500. 200 är ju inte alls lika coolt som 100..
det som blev mitt hundrade inlägg var till på köpet synnerligen tråkigt och ointressant. men okej, hursomhaver kan jag ju glädjas lite ändå för att jag fortfarande är igång. :' )


blubb blubb


min dator avancerar i sina ljud. numera har den övergått från ett ilsket bis surrande, till en ilsken akvariepumps bubblande. det låter "bluoäölibluuuobloblöblolbolööööööböööbläwww". det känns som jag har hela huvudet nerstoppat i en fisktank! (hähä, jag skrev fisktant först :J)


vad underbart att jag har slutat tidigare varje dag utom två den här veckan! jag kom hem för ungefär en och en halv timme sen med vääärldens ont i magen, så jag inte ens kunde gå ut med hundarna. men nu är det borta och jag kan leva som en normal igen. en annan sak som också är underbar är att det är höstlov om en vecka - jabadabadoooo! så om en vecka sitter jag i luleå i hannas lägenhet :' ) jag har inte träffat henne på drygt två månader. det som dock inte är lika underbart är att hon har tenta så hon kommer behöva plugga en massa. tur att hon har en ganska nyköpt laptop då, hähä! och att jag fick två arbeten i uppgift av min spanskalärare......

nu funderar jag på att göra lite negerbollar eller något trots att jag ska stå i fiket i churchen ikväll och antagligen kommer äta mer än nog där.. (det vankas ASgoda muffins (låter det som) och dessutom har jag för en gångs skull pengar ute så jag kan äta med gott samvete). fast egentligen borde jag göra lite mer psykologi först.. typ göra klart anteckningarna. eller nej! humanekologi ska jag göra, den skulle jag ju lämnat in när jag var i skolan idag, ops! 


                                      
                                                               hejdå era köttkorvar




BLÄ


image79




blä



så himla äckligt! varje gång jag ska ta upp en sida så kommer passagen fram (eftersom det är startsidan), så står det en rubrik; "hur klok är du denna vecka?" och sen är det en fet bild på nån snubbe som gapar och visar hela sin tunga, som är brun! det ser ut som han har ätit bajs... bläää. kunde dom inte valt en annan bild?





drömmar


jag och max har på sistone haft en lång, livlig och intressant diskussion om drömmar. det är intressant det där! jag är en sån som drömmer väldigt mycket (alltså kommer ihåg det). det brukar iofs gå lite i perioder, ibland kommer jag ihåg varje natt och ibland går det någon vecka då det är helt svart när jag vaknar. men ofta kommer jag ihåg lite iallafall.

vi kom iallafall fram till att man borde skriva en drömdagbok, och det är något jag tänkt på många gånger förut, just för att jag under mitt liv drömt så fantastiskt sjuka saker. det är bara så tråkigt att man aldrig kan återberätta det med samma inlevelse och återskapa känslan man hade i drömmer. (även om jag klart och tydligt kommer ihåg klaras tappra försök till detta när vi var på björnön förra vintern med nonstop och hon berättade om sin jättekomplicerade och säkert jätteintressant dröm om dinosaurier...? som tyvärr inte var lika intressant när hon berättade den för oss :J men jag klandrar henne inte. man vill berätta när man har haft en rolig/intressant/kool dröm!)
                  image78

hursomhaver tänkte jag delge er den dröm jag drömde igårnatt och den jag drömde inatt, även om dom inte alls var särskilt roliga eller speciella på något sätt ens i drömmen. 

-   igår drömde jag att philip berättade att han skulle gå och testa sig för att se om han hade aids :J han sa det bara sådär, som om han skulle gå och köpa mjölk. och jag typ ryckte på axlarna och sa "okej". tyvärr fick jag aldrig reda på om han hade det, men förhoppningsvis inte.
-  inatt drömde jag att jag hade fått tag i en skitcool jacka, man såg ut som ett klot i den, för den var gigantisk och tjock. när man satte på sig den började man sväva typ 1-2dm upp i luften! så man kunde göra kullerbyttor i luften och grejer. så jag svävade omkring framför spegeln i mitt rum och fascinerades över min underbara jacka.

men en av mina lyckligaste drömmar var nog ändå när jag var liten och drömde att jag och min syster fått en häst! jag red omkring på den runt vårat skitruttna hus och pappa höll i grimskaftet, jag var så otroligt lycklig! jag kommer ihåg exakt hur det såg ut runt huset också, med skogen bakom och en massa sand runtom :' ) sen blev jag så ofantligt besviken när jag vaknade och upptäckte att det inte var sant. det var nästan så jag blev arg på pappa för att han lurat mig så, och inte köpt en häst till mig i verkligheten också...




jag har fortfarande inte ätit lunch!


en spansk torsdag


idag kunde jag åka på övergång hem från skolan, så borde det definitivt vara varje dag!  min skoldag idag var nämligen bara 60 minuter lång och det kan man ju faktiskt stå ut med. lite jobbigt att behöva gå upp tidigt bara, trots att man bara hade en lektion. men jaja, då kommer man igång iallafall. så idag ska jag faktiskt sätta igång med psykologipluggandet som jag tänkt börja med redan i tisdags egentligen.

jag har lite hat-kärlek till min spanskalärare. visst hon är lite dryg, det är jättemånga som verkligen föraktar denna argentinska kvinna, men faktum är att jag nog tycker om henne rätt mycket ändå. ibalnd säger hon helt störda saker, men jag tror ändå hon verkligen bryr sig om min grupp. hon vill att vi ska lära oss och förstå. dessutom berömmer hon oss ofta så hon skiter ju inte totalt i oss...
nu har jag fått ännu en anledning att tycka om henne. idag på lektionen berättade hon nämligen att hon inte tänkte ha några prov alls! inte under hela 100poängskursen, det är ju helt sjukt, men jag kan inte göra annat än att jubla! hon sa att hon inte har värsta förkärleken till prov och att hon tycker man kan visa sina kunskaper minst lika bra på en massa andra sätt och att man dessutom kanske lär sig mer om man jobbar med saker och ting som man sedan lämnar in och får omdöme. det är bättre än att panikplugga några kvällar, trycka in allt för att sedan glömma det två dagar senare. och jag tror hon har rätt, iallafall i mitt fall.

jag älskar lärare som vågar bryta sig loss från den traditionella, genomgång, genomgång, plugga, plugga PROOOOV-metoden. det måste ju finnas tyyysen sätt att lära sig saker på. därför tycker jag också väldigt mycket om min filosofilärare som även han tänker lite annorlunda :J
men, vad sonia (min spanskalärare) borde bli bättre på, det är att sätta betyg... om min grupp nu är så fantastiskt duktig, hur kommer det sig då att hon vägrar ge folk mvg om dom inte kan flytande spanska? efter att vi fick henne som lärare har cirkus 5-6stycken plötsligt sänkt sig från mvg till vg eller g. det är sjukt!



nu måste jag äta lunch!


walla


denna dag kommer säkerligen sluta med att jag inte pluggar alls. jag tänkte faktiskt göra det förra gången jag gick från datorn. jag gick tom ner och sneglade hela tiden målmedvetet på min plats vid köksbordet där grejerna låg medan jag gjorde iordning mellis. men, när jag var tvungen att vända mig om för att sätta på vattenkokaren och för ett litet,litet ögonblick slita min snegelblick från böckerna så kom en massa andra tankar in i huvet! typ "klockan är ju bara halv fem... jag har faktiskt tid senare..!" "ååh vad soft det skulle vara att se en film nu!" "jag har faktsikt inte sett varken marvins room eller lords of dogtown som jag tänkt i nån vecka nu...." "jag har pluggade aaasmycket förra veckan, jag borde få vila ut ordentligt!"
det slutade med att jag gjorde mellis och sjönk ner i soffan tittandes på marvins room....
jag ångrar det inte en sekund :J ärligt, jag säger bara fem ord:



leonardo dicaprio i sin ungdomsdager



jag kanske ska försöka ta tag i pluggandet nu istället.. om jag lyckas övertala mig själv. först ska jag bara kolla klart lite på datorn hehehe.

kragödlan har talat

                                                                                                 
                                                                                         heh-heheee jag hittade ingen bra bild.
image77                   


jag måste bara berätta en liten gullig sak som hände i skolan idag. ni kanske kommer ihåg min kära lärare PG som jag berättade om förut? den där söta, bedårande lilla farbrorn som man inte kan sluta haaaw:a åt när man ser honom.
iallafall så fick vi tillbaka vårat internationella relationsprov idag och det gick micket bra, så i slutet av lektionen skulle jag lämna in provet igen för man får ju aldrig behålla dom. då kommer PG finurligt leendes fram och säger:

"ja det där var ju inte så dumt, va?"
så dunkar han mig lite i ryggen och utbrister några sekunder senare:
"livet leker!!"

haaaaaaaw! ingen annan lärare skulle utbrista "livet leker" och skrocka på det där pg-viset :' ) han är ju för underbar den där sköningen. förutom möjligtvis fingrid... den kvinnan talar ju i ordspråk! men hon skulle inte alls göra det på samma charmiga vis.


annars har det mot slutet varit en rätt flummig dag. det blir bara värre och värre för varje dag som går känns det som, men jag gillart :) nu funderar jag på att äntligen kolla på marvins room innan jag börjar med psykologipluggningen.

fader väl


                      
 ps. vad har jag gjort för att förtjäna att min lillebror just kom och fes på mig? ds.




skönsång på en tisdag


håhåjaja, det är alltid lika roligt med människor som tror att dom kan sjunga lite bättre än dom faktiskt kan :J det är på något sätt lite charmigt faktiskt. jag gillart! så länge dom inte är såna där idol-divor som är skitstöddiga och sen blir asarga när dom får höra den bittra sanningen - att dom faktiskt inte är särskilt bra på att sjunga.
nej, man ska vara dålig på att sjunga på ett charmigt sätt isåfall. hehe..
saken är den att jag för cirkus en timme sen kom hem från adventsövningen och jag och klara lyckades få en sån charmig människa bakom oss :' ) engelskan var väl inte på topp den heller.. men haaaaw, han försökte iallafall! mitt lilla hjärta smälter :' )

inte för att jag själv nu är värsta sångproffset.. faktum är att jag knappt sjungit sen jag avslutade mina 6år som musikklasselev på fryx, för drygt 2 år sen. men det var iallafall kul att få sjunga lite igen idag.. om jag hittade en skulle jag gå med i nån fet gospelkör, snacka om kuuuurl!

nu är klockan 22.32 och jag känner tröttheten nalkas. men jag orkar nog inte gå och lägga mig.. mitt hår är jätteblött och jag känner behov av te. sängen får vänta ett tag till, som vanligt då :)



ps. shit vad mitt bloggar-humör kom tillbaka! ds.

ps2. igår när jag låg i min säng hörde jag råttorna knappra i väggarna.... ds.

ps3. ååååh det blåser sådär mysigt ute! jag älskar att ligga i sängen och lyssna på blåst :J:J ds.



JABADABADOO



DOM HAR BÖRJAT SÄLJA CHOKLADKALENDRAR PÅ LIDL!!! SPRING OCH KÖP!!!


image75

lyckan är total!


vaaaaa?!


alltså jag fattar inte grejen?! helt plötsligt la mina högtalare av? bara sådär! mitt i en ljuv låt... men dom står fortfarande och lyser? åååh och inga händiga män är hemma heller!

konstigt... det är ett ååååååååååh mysterium, guds gåva är ett mysterium. ååååååååååååååååååh mysterium, guds gåva är ett mysterium. (<--- kornelias favoritlåt)


du ska heta...


det är så underbart att sluta tidigt! ingen skoldag borde sluta efter klockan två.

eftermiddagen idag hade kunnat bli riktigt flummig om det inte vore för att kornelias och min väg skiljdes åt efter mentortiden. vi kom på ett nytt namn till våra barn! eller rättare sagt, JAG kom på och kornelia snodde. jag har dock fått lite klagomål på vissa av mina framtida barnnamn.. men hursomhaver, här är dom jag själv och med gemensamma krafter med andra hittils kommit fram till:

- Kyska
- Karl Dolme
- Cell Mattson [chell]
- Heeman
- Shewoman

är det inte fantastiska namn så säg? :' ) det är nästan så man ska adoptera en unge på en gång så man får någon att börja kalla dessa mästerverk nu genast! eller så köper jag något djuraktigt.. funkar också. typ en liten hamster som heter Karl Dolme (dom ser ju ut som dolmar också!!).



image74








jag själv som ett litet flickeflarn




orvar












inlägg nr. 3


varför har min pappa gått och köpt typ fyra par raggsockor i storlek 40-42 när han vet att både jag och mamma har storlek 37? männens hjärnor...

jag har lite pluggpanik, fast ändå inte. jag har italienskaprof imorron och jag har bara läst igenom det en gång, halleluga. jag har panik i psyket för att man alltid pluggar mer än att bara läsa det en gång, annars kan man bara inte kunna det. men i hjärtat är jag lugn som en filbunke :' ) jag tror nämligen att jag kan det rätt bra, så vad ska jag följa, hjärta eller psyke? hjärta? psyke? hjärta? psyke?

jag tror min psykologilärare hade sagt: "EEEEEEEEEEEEEEEÖÖÖHHHH jag tycker du ska följa ditt p-syke...!"



ps. jag tycker om männens hjärnor ijenklien ds.



ååååh vad jag älskar kött på macka!


 

hur sjukt är inte det här? jag är ensam hemma 19.42 en måndagkväll och har varit det större delen av eftermiddagen, det är ju helt fantastiskt!

apropå min rubrik - det är så sjukt gott med tusen sorters kött på macka! som om man vore en riktig kannibal ska det vara. så mycket olika sorter som möjligt mmmmMMmmm! bara det är utan fettbitar i... huuuuuuh..

på mitt bröllop ska jag därför ha:


 

  • varmkorv med bröd (denniskorv, inte nått sånt där chorizotjaffs)
  • baguetter med tjugo olika sorters kött och lite grönsaker (det ska bli så saftigt så man inte behöver någon dricka!)
  • fiskbullar och ris i hummersås
  • marängsvish

jag längtar redan! jag kommer äta tills jag spyr på min man på bröllopsnatten :' )

image73

såhär kommer jag se ut när jag ligger och kvider av kräkskänslor :J



 


helgens bravader


jag känner mig nästan tvungen att skriva lite! det är fortfarande några tappra läsare som hoppfult går in och kollar varje dag.

det har varit en grym helg! pappa skjutsade oss till strängnäs i lördags (tack kära fader abraham :')) och vi möttes upp av ett gäng nakna ungdomar som sprang runt. "är det såhär man beter sig i strängnäs?" tänkte vi.. men det visade sig att det bara var bastuloppet. sen mötte vi för första gången åke hyllning som ed och ken hämtade upp oss i, vi fick en snabb guidad tur, fick se det "stora" köpcentrumet, joshs hus och kebaben bl a. sen begav vi oss i den iskalla men ack så underbara åke till 50tals-festen i stockholm. 
festen var grym med livemusik, twist, bugg, varmkorv, kladdkaka, mcdonalds, dansbingo och mycket mer! åh vad jag tycker om att träffa alla så ofta! eller alla är ju inte med varje gång, men ändå. att lyckas träffa några lite här och var iallafall :)
sen fick åkte vi till poppelbacken med ed och ken och (SHIT!!! jag hade nyss en asäcklig hoppspindel innanför mina byxor på väg ner mot min bc!!! (jag har mina höga jeans på mig) UWLÄÄÄÄÄÄÄ! :S) sov. för att vakna upp och få en brakfrukost och braklunch som hette duga, en guidad tur där och så skördades lite av eds majs.
tack så väldigt mycket för sovningen, för skjutsningen, för maten och allt, ni är guld! :)

tyvärr glömde jag ladda min kamera så jag har inga bilder, men kornelia som alltid är så duktig på det, hade med sin. så snylta på hennes bilddagbok och blogg (kromelia.blogg.se) så småningom.


nu ska jag gå ner och ta några pepparkakor. vi har köpt säsongens första burk och dom är stora och asgoda! sen väntar italienska hela dagen lång.

                                                                   pusshej gulisar



mattant


image70



HAHA vilket skämt! dingtuna kyrkskola söker skolmatsalspersonal. jag skickar genast in min ansökan!
egentligen är det inte alls något skämt. det var bara så fantastiskt kul att när jag gick min dagliga jobbsökarrunda var detta det enda som fångade min uppmärksamhet och jag hånade mig själv i tanken på att jag skulle vara skolmatspersonal vid sidan om min egen skolgång. med vita pöskläder och illgröna foppatofflor.. huuuuuuhhhh....! sen när jag går in på den för att håna mig själv lite till så visar det sig att det är min gamla skola som vill ha mig! det är ju ett tecken! det är mattant jag ska bli :' ) i dingtuna kyrkskola!

åååh min framtid äro spikad! jag skola icke misströsta mer :J


viernes, venerdí, vendredi, freitag, friday, fredag...


fy fabian... jag orkar inte skriva nuförtiden! dessutom är min skrivstil så liten så hur mycket jag än skriver så ser det ut som jag skrivit jättelite! jag visste väl att det skulle komma en dag då det var slut på det roliga.. en dag då det helt enkelt inte var lika roligt och inspirerande att skriva 3inlägg om dagen. inte ens ett inlägg om dagen. men vi får se hur det blir.

snart ska jag till churchen och idag blir det extra bra eftersom johanna och jocke kommer dit! dessutom ska jag ta med mig en god överraskning :J om inte kornelia redan avslöjat den för hela världen.

för övrigt var jag hos farmor och farfar idag för att checka lite skor och sådär till imorron. jag har nu med mig två högklackade skor hem och hur detta kommer sluta är det ingen som vet... jag har nämligen aldrig gått en hel kväll i högklackade skor. hehehe.. dessutom har jag lite svårt att bestämma kläder. men chitsamma, något kan jag koka ihop! synd bara att J&J inte kan joina...!



nu fryser jag så jag skakar... mot brasan och vidare!


en mås




image69




en stolt & vacker mås :')
konstnär: max anderhell



Sondre Lerche


mannen, myten, legenden...
han är en den ultimata gåvan till jordens alla kvinnor!
nej okej det är han inte, för det är leonardo dicaprio i åldern 22-23.
men han är grym!



image68


helt klart min favoritnorsk! .....näst efter emilie förståss :J




vaaaaaaaaaaaaaa?!

nu fattar jag ingenting! det blev värsta uppståndelsen kring mitt inlägg om shit & det suger?!

klara typ mobbade skiten ur mig, kornelia undrar vem jag egentligen är och max säger att han fått en helt ny uppfattning om mig? alltså, VAAAAA? vad snackar ni om?

för det första var det inte ens värsta grejen, jag bara gick och funderade lite och kom ihåg det här, det var ju inte värsta milstolpen i mitt liv när jag kom på det eller typ som att jag drömmer svåra drömmar varje natt om hur förvirrad jag var i min ungdomsdager pga det här.

för det andra borde kornelia och klara redan veta att jag kommer på såna här saker lite då och då, det ligger i min natur att vara lite seg på såna områden. men jag har ju klarat mig bra i livet ändå, så du har iallafall ingen rätt att mobba mig klara, du som stavar tjugo "sjugo"!!
och max, jag vet inte vad jag ska säga...

vad jag försöker säga är.. VARFÖR FÖRSTORAR NI UPP DET SÅ MYCKET?

                                             
                                       nu ska jag äta en kola och lugna ner mig en smula
  :J


22.22


min bloggstatistik påstår att ingen har varit inne och kollat på den idag, jag vägrar tro den.
nyss ringde jag till min kära farmor som fått komma hem från sjukhuset efter tysen prover, haaaw! jag skulle nämligen (förutom att kolla hur hon mådde) fråga om hon hade några bra 50talskläder till på lördag. det trodde hon att hon kanske hade! så jag ska dit på fredag och kolla in läget, wihoooow!

jag borde sova nu... men det bordar man ju alltid :J



dingtunas etniska befolkning


det luktade vitlökssalami på min buss på vägen hem. det gör det med jämna mellanrum på 115bussen, först trodde jag att det var en tant med stort, vitt hår och mycket smink som alltid brukade sitta brevid en gubbe som går på vid mig som luktade. jag satt bakom henne en gång och då kom det vitlökssalami vindpustar hela tiden, men nu är jag osäker? idag luktade det ju fast hon inte var där, konstigt.

dessutom tror jag att det har flyttat in tre thailändskor eller liknande i dingtuna. dom gick av vid dom där hyreshusen vid centrum, dingtunas ghettohus, spännande! vi har ju inte så många invandrare i vårat lilla samhälle, förutom den där mörka killen som stod och stirrade på mig bakom en buske i skogen när jag var ute och sprang en gång. men ja, välkomna små thailändskor :' )


idag gick det så långt med mitt quadrapop-spelande att jag tom spelade samtidigt som jag satt och socialiserade mig med klassen, stint stirrandes ner på min mobil och dom små noterna, jag kunde inte slita mig. sen på filosofin kunde jag inte heller hålla mig! jag satt längst bak som klassens värsting med mobilen under bänken och spelade mitt älskade quadrapop :' ) som tur var så var jag iaf inte ensam. kornelia och emilie satt också och spelade, både när vi socialiserade och hade filosofi. vi har blivit såna bra vänner och elever!


                                                                 adjöken adjö




svenskans historia


shit vad dött det är ute på sajberzpäjz idag... det händer ingenting någonstans. inte ens på facebook där man kan se vad andra har för sig fast det inte alls angår en själv händer det något.


image67








                       upppimpning av inlägget!











därför tänkte jag att jag kunde filosofera lite för er istället! jag har nämligen gått och funderat på en sak... närmare bestämt på två "uttryck" eller vad man ska kalla dom.
det första uttrycket är "det suger". jag kommer ihåg när detta var alldeles nytt, iallafall i min värld, och vilken genomslagskraft det hade. helt plötsligt gick alla runt och sa att allting suger. jag fattade ingenting! (det verkar ibalnd som att jag var rätt dum när jag var liten va..? faktum är att jag bara var en väldigt ren och oskyldig flicka som lekte i overall till jag gick i typ trean :J)

tillslut förstod jag iallafall att det måste betyda att något är bra eller dåligt. men eftersom jag inte hade det helt klart för mig vilket av dom det betydde så ställde det till en del problem. varje gång någon sa detta till mig visste jag liksom inte riktigt hur jag skulle reagera (detta hände nog inte sådär jätteofta, men jag har åtminstone ett ganska tydligt minne av det), skulle jag fetdissa grejen? eller skulle jag börja hylla den av hela min själ?
senare lärde jag mig iallafall att det var något dåligt som sög. men det här var faktiskt svårt för mig att hålla ordning på till en början!


det andra "uttrycket" är ordet "shit". detta kommer jag också ihåg när det var relativt nytt för mig. jag kommer ihåg att speciellt tjejer använde det och jag var stensäker på att det här var något nytt, coolt svenskt ord som stavades "chitt". vad det betydde hade jag ingen aning om, men coolt var det. fast jag tror inte jag själv började använda det förrän jag blev lite äldre...

hursomhaver var det riktigt revolutionerande när jag senare i livet förstod att det inte alls var ett svenskt ord som stavades "chitt", utan det engelska ordet för skit! vaaaaa?! gick alla och skrek skit, bajs(!),  som utropsord fast det kanske var något överraskande eller positivt? det lär ju verkligen inte normalt i mina öron. inte för att jag någonsin har haft något emot att använda ordet skit/bajs, utan för att det inte passade in i dom sammanhang där det användes.
under årens lopp har jag blivit immun mot det där och skriker det glatt som alla andra där det känns bra (fast det inte borde kännas bra).



                                  åååååååh nu kom en jullåt på min iTunes! J-U-L-K-Ä-N-S-L-A :' )


quadrapop


det finns ett spel som står över alla andra. detta lilla simpla spel heter quadrapop! finns det något bättre? :' )
när jag fick min nuvarande mobil för snart två år sen blev jag överlycklig när jag kom på att denna modell hade detta fantastiska spel, gissa min besvikelse när jag upptäckte att just min mobil inte alls hade det eftersom den var utbyggd inuti och då hade det på något sätt försvunnit.

som tur var hade kompisar runt omkring mig quadrapop på sina mobiler så jag kunde snylta lite av dom ibland och stilla mitt begär. men ändå, det saknades en viktig del i mitt liv!
ändå tills för några dagar sen...! då min underbara vän emilie sa att man kunde ladda hem spelet gratis från sonyericssons hemsida! wiihoooooooooooooow! efter det är jag fast!
första natten låg jag och spelade till tolv, och så har det fortsatt, jag spelade tillochmed under värsta spännande filmen igår, jag kunde inte slita mig.

vad är det då som är så bautabra med quadrapop?
- man kan spela vart som helst - jättesmidigt att ha det i mobilen, den är liten och man har med den överallt.
- det är enkelt, inget krångligt att förstå eller några svåra moment man inte klarar.
- fin bakgrundsmusik.
- man kan pausa när man vill och fortsätta på samma ställe när det sen passar.
- noterna är så fina och färgglada
- det finns en topplista där man kan hålla koll på vem som är bäst.
- man får en glädjekick varje gång man lyckas få bort en hög noter.
- man tröttnar aldrig!

image66

                                                                                 :' )



söndag


nu börjar jag undra vad klara har emot mig. först hackar hon på mig på bilddagboken för att jag inte är inne jämt och ständigt när hon vill, sen för att jag inte skriver tysen blogginlägg fast jag sagt att det var en långlördag igår.
jag pluggade hela dagen igår! okeeeeeeeej? jag hade inte tid faktiskt... och jag måste plugga hela dagen idag också, för jag har fem roliga prov att se fram emot samtidigt som jag ska försöka ha ett liv och umgås med mina vänner då och då. buhu, tyck synd om mig istället din hagga! :J


nu har jag just avslutat mitt idoltittande. fy fabian vad bra att anastasia åkte ut! hon är väl duktig, jag säger inte att jag är bättre direkt heheheh, men hon har lite för skrigit röst för min smak eller något. typ för hög och pipig, det går inte att förklara, men något är det.
och apropå musiktävling! melodifestivalen ska komma till västerås nästa år, det är ju helt otroligt roligt! inte för att jag är värsta melodifestivalen-fanet men det är ju kul att det händer något i lilla västerås :' ) (som inte ens är särskilt litet). först våra vackra månhus-skulpturer, sen hillsong och nu detta, det är ju så man vill gråta :' )


                                                                                fader väl

                                                                                        

långlördag


vilken lång lördag det är idag. jag har nästan gjort klart filosofin, skrivit anteckningar på ett int.rel kapitel, duschat och ätit frukost och ändå är klockan bara halv tre. sjukt!


jag tänkte på en sak, jag skriver alltid om att jag pluggar känns det som..? gör jag det? ni kanske tror att jag inte har något liv. sanningen är i själva verket.... nej, jag har inget liv. :J
jag sitter bara här hemma med näsan över mina kära skolböcker, dag ut och dag in. jag håller ett krampaktigt tag om dom vart jag än går, jag lär in tre sidor ur nationalensoclypedin (däremot har jag fortfarande inte lärt mig hur man stavar nationalensoclypedin) varje dag och ser på nyheterna tre gånger/dag - nyhetsmorron, aktuellt och 22-nyheterna. :))

okej, jag ljög. faktum är att jag visst har ett liifw. men det ingår en hel del plugg i det... nu till exempel har vi två prov i veckan i 2 veckor och sen ett till veckan precis innan höstlovet. men det är sånt man får ta på europaprogrammet (antagligen på de flesta programmen)!

höstlovet btw, det är inte långt kvar nu! bara tre veckor, det är ju helt underbart. sen kan jag se framemot 9 lediga dagar, en helg i luleå, en i falun och lite annat smått och gott. ååh jag längtar :' )


                                              
                                          fy fabian, nu avslutar jag det här redan tråkiga inlägget.
                                                                          hejdå, rutten tå




på torsdag äts det ärtsoppa, på lördag är det fest, men fredag är ändå den dagen som känns bäst

ännu en vecka är slut, skööönt! idag var en alldeles lagom ansträngande dag. först en timme spanska med internet-sökning om maria perón (evita), sen typ en timme filmtittande på humanekologin. efter det en lunch som jag inte kan sätta fingret på.. konstig eftersmak var det iallafall. shit vad var det för kött? något skumt var det hursomhelst..
efter det var vi lite ambitiösa och lade upp en projektarbete-planering, för att slutligen gå till chicco och fredagsfika!


                                  
                

                                              gollum, harald hårfagre & dilemma


oj! pappa kom just hem och sa att han läst igenom hela min blogg idag! har dom inget att göra på fonus likzzom? "är jag inte en underbar författare?" frågade jag min kära fader och tindrade med mina ko-ögon så vackert jag kunde. "ordbajsare...!" fick jag till svar! haha vaaaa?! hur ska jag tolka det där..?
nu måste jag ju börja tänka efter när jag skriver... hehehehe. eller nej kanske inte, för jag hade tydligen bara skrivit snälla saker om dom hittils, tur det.

(jag kom föressten påre! två skinkor var det jag åt! eller kassler, typ samma sak)

dessutom hade han läst i din blogg också klara :)) hähä! fast bara lite. så you better watch out för päroninvasionen...

hej!


oj, det är allt fler som börjat läsa min blogg regelbundet! inte för att det är värsta folkhopen direkt, men ändå. det känns nästan lite läskigt, för jag vet bara vilka några få av er är.

nu är jag trött som en gris och ska gå och sova tror jag. snart iallafall... jag har nämligen börjat försova mig sjukt mycket nuförtiden, och det är inte ens lite med mening! imorse vaknade jag och ställde om min klocka så att jag skulle vakna om tio minuter igen (jag hade redan snoozat en timme och då stängs den automatiskt av). sen vaknade jag relativt pigg halv åtta och upptäckte att jag just i den stunden borde stått vid min iskalla busshållsplats. och där låg jag i min varma säng! underbart :) jag hade råkat ställa den på 5.48 istället för 6.48. det är livsfarligt att ställa klockor när man nyss vaknat och i princip fortfarande sover.

men imorron ska jag inte försova mig. då ska jag gå upp pigg som en lärka, redo för spanska. så har jag lovat emilie att följa med henne till frille&sverre också... heheh. men nån gång måste jag väl ta tag i min rastlöshet, så är nog bra.


image62


puss och godnatt!



17.08


jag fryser så jag skakar!


aaaah, nu har jag vräkt i mig en glassbåt som mellanmål! gott, energirikt och nyttigt!

hejdå poosausages! ja orkante med er nu :))



orm-hans




image61

inte så oskyldig som han ser ut...


jag gick min efter-skolan-dagliga-runda med hans och moltas för en stund sen.
mitt uppe i höstlöven märker jag plötsligt att limpan (hans) saknas. eftersom han är praktiskt taget döv så kan man inte ropa på honom, så jag fick istället springa tillbaka för att kolla vad han sysslade med som var så viktigt.
då hittar jag honom ute på ett fält, och där låg han, lyckligt som en nykär och rullar sig i en uppfläkt orm! efter att jag stampat ilsket några gånger i marken fattar han att det inte är tillåtet och springer skuttandes därifrån. sen fortsätter vi lugnt och inget särskilt händer.

några hunder meter senare, på väg ut ur skogen saknas hasse igen! jag måste springa tillbaka och se vad han håller på med. denna gång står han och rotar i marken och äter något som antagligen är mer än äckligt. för att snabbt få honom med mig börjar jag ta tag i hans limprygg (HAHA jag skrev limpkorv först!) och fösa honom med mig. kommer jag på att det är hans äckliga uppfläkta ormrygg jag håller på och föser runt......!

sen när jag ska sätta på honom kopplet när vägen närmar sig, måste jag återigen grabba tag i hans uppfläkta ormkropp, denna gång hans ormnacke.

usch, hundar är bra äckliga ibland!

duschning a la berit


jag har just avslutat den nervösaste duschningen i mitt liv. jag var länge tveksam till om jag verkligen skulle göra det, men tillslut tog jag modet till mig och duschade. 
det är nämligen så att klara ska ringa mig från feist-konserten! på 1234, så vi kan dansa tillsammans trots att så många mil nu skiljer oss åt. jag var tvungen att sätta mobilen på högsta ringvolymen så min mobil tillochmed kände sig tvungen att varna mig för att mina små öron kan skadas vid detta ofantliga ljud. sen la jag den precis utanför duschdörren så jag kunde kasta mig ut och svara, jag hängde en handduk en milimeter utanför dörren så jag skulle kunna torka av örat först, och sen var det bara torkning av duschglaset (vilket jag fick göra var tredje sekund) kvar att tänka på! jag stirrade blint på mobilen hela tiden utom dom små panikartade stunder då jag var tvungen att stänga dom pga av schampoot. 

men, jag hann duscha klart! shit... jag skållade mig själv till på köpet i rena paniken så jag typ svettades när jag var klar. lika bra det med tanke på att man får frysa så man skakar hela dagarna i min iglooskola :J
           image58           +            image60  = jag


nu sitter jag här lugn som en filbunke
och väntar på att min silversyster ska ringa mig från hufvudstaden så jag kan få skaka mina lurviga i takt med musiken! kanske tar och kör en runda svenska och int.rel medans jag väntar, det är ju så roligt! :' ) eller så börjar jag kolla på lords of dogtown... hmm svårt val...


god bajs!


ss


ps.
min nya bild där uppe är en hyllning till silver sisters! ds.



JOBB?



ärligt, har ingen ett jobb att ge till mig?! kom igen nuuu! ja har letat som en gris men det finns inga?!
så skulle ni ha ett litet jobb som ligger och skrotar någonstans, vad som helst, konktakta mig omedelbart för bövelen!


image55













gör en insats och hjälp en stackars, desperat flicka som behöver tjäna sitt levebröd
















wilma, I'm homeee!


hemma från skolaaaaaaaaan! det bästa med måndagar är att när dom är klara har man tisdagen och onsdagen framför sig och då slutar jag ap-tidigt. uthållbara lektioner har jag också, wihoooow!
så skoldagen idag har varit ganska kalasig. + att jag fick våran ozonhåls-bild på jorden av emilie och den är på sånt där overhead-papper, så man kan skrapa på den med stiftpennan så det blir märken och då man kan göra koola mönster på lektionerna när det är tråkigt. skittilfredsställande!

jag har dock lite att pyssla med idag, lite skolgrejs. men det känns ganska överkomligt ändå. svenskan är så gott som klar tror jag, int.rellen skiter jag lite i och matten med :))

för övrigt är jag lite avis på klara som antagligen kommer ha det süper i stockholm idag. jag hoppas hon får det fanatiskt kurl! hon läääär ju ringa mig på konserten...



jag fick en ölandbild av ed häromdagen, från logdansen. verkligen fager... men hursomhaver, det var en rolig kväll :' )


hablabáis


jag ändrade min stilmall till den här som också är väldigt tråkig och neutral vliket passar mig maraviglioso. den andra hade trollat bort mitt kort och min kalender till skitlångt ner på sidan? jag byter kanske tillbaka snart igen.
aja, ja orkante ta tag i mig själv och göra värsta snygga designen iallafall...

1. jag är för lat
2. jag vet ändå inte hur man gör
3. eftersom jag är för lat orkar jag inte heller lista ut hur man gör.





meeeh?! jag vill ha tillbaka min gamla stilmall! med kortet och kalendern där uppe! varför har dom hoppat ner helt plötsligt?!




buhuuu nu bytte jag tillbaka igen. min grandma försvann till på köpet och jag orkar inte ta tillbaka henne även om det var lätt... så nu är den ännu fulare än förut.
haha en vacker dag ska jag be någon hjälpa mig med mina små problem :))






mimåsa


image52

fagra åsa, önskad av emilie

:J


20.26

 
wej! min dator är kvar här hemma :' ) fläkten är fortfarande störd, men vi skulle fixa det imorron eller nått. 

jag har precis avslutat en halv gråt-film. tyvärr är jag inte så värst gråtig idag men jaja, det värsta har inte börjat än.. heheheh. vet inte om jag orkar kolla klart.. eller jo, kanske gör det nu så jag slipper ha slutet kvar imorron utan kan börja direkt på lords of dogtown då. jag får plöja en film om dagen helt enkelt.

nu ska jag kanske ta mig en té.. om jag vågar visa mig på nedervåningen, då kanske felix vaknar till liv, kommer på att datorn finns och snor den från mig..


ps. philip, du är en hagga. ds.



mitt namn


hej,

jag heter mimmi i förnamn och winterquist i efternamn. inget annat! inte winterqvist, inte winterkvist och absolut inte vintervkist!

detta är något jag alltid får påminna folk om. och bli nu inte rädda eller ledsna om ni nu sitter där och just kom på er själva med att kalla mig winterqvist, jag tycker om er minst lika mycket ändå. och faktum är att ni har på ett sätt rätt. för enligt alla bokföringsgrejer eller vart det är alla namn står, så heter vi winterqvist. men det var nån liten tönt som skrev det fel, för hela min släkt skriver med Q och det är så det ska vara. det hemska i dramat är dock att det kostar typ cirkus 1000kr per person att ändra den där lilla, ynka puttefnutt bokstaven... och det känns kanske lite onödigt. men jag ska nog göra det ändå när jag blir stor och rik.

jag kommer ihåg i min ungdomsdager, typ i ettan, när vi fick som uppgift i skolan att skriva vårat namn, efternamn och personnummer. jag kunde mitt namn och mitt personnummer, det var inga problem... men sen kom det pinsamma!

jag visste inte vad jag hette i efternamn!

det var nästan lika jobbigt som den där gången i badhuset när jag glömde bort att jag hette mimmi i förnamn.
det var pinsamt men jag gick iallafall fram till min fröken och sa att tyvärr fröken, men jag vet inte vad jag heter, för alla skriver det olika! som tur var så hade jag en sån snäll fröken som inte gjorde narr av mig, utan bara talade om för mig hur det låg till. phew!
tur att jag den där gången i ettan åtminstone kunde säga vad jag hette i efternamn, till skillnad mot den där andra gången i badhuset... men det är en annan historia...

mehmehemhemehem


vaaaaaa?! vad är det här för stil? här kommer man hem skitsent efter en hård skoldag och tänkte njuta av ett gott och långt mellanmål innan en lång, seg datorstund för att slutligen om några timmar sjunka ner framför teven med en film. och då får man höra så fort man kommer innanför dörren:
"om du ska kolla något på datorn får du göra det nu, sen ska jag lämna in den! jag blir gaaalen på fläkten!"
meeeh?! jag blir också lite galen på fläkten, men jag vill inte lämna in den! det kan ta evigheter innan jag kan få hem den igen (visserligen sa pappa att vi kanske skulle få den imorgon, men man vet aldrig.....) och tänkt om alla mina bilder försvinner! gör dom det? och all min musik? jag som har en sån underbart full och maffig iTunes-lista som jag jobbat på så otroligt jättelänge! jag litar inte på dom där datapersonerna...åååååh!

så nu sitter jag här, hungrig som en varg! för något mellanmål hann jag naturligtvis inte äta!  direkt när pappa sa det fylldes mina ögon av panik, min mun blev större än någonsin och jag funderade på om jag ens hade tid att gå på toa som jag inte gjort sen 7 imorse. och nu har jag inte ätit sen halv tolv.. åååh jag dööör!

jag som tom hade lite blogginspiration, dvs det hade kunnat bli en del inlägg idag. jag som haft en sån blogg-down dom senaste dagarna. jaja, nu får jag väl sitta i min ensamhet i mitt stenåldershus.

nej, nu tror jag allt att jag överdriver lite... det kan vara nyttigt med en datorfri-kväll! dessutom har jag fortfarande 14filmer att ta mig igenom. och ingen läxa till imorron, + att mitt filosofiprov blev uppskjutet en vecka. vilket betyder att jag borde njuta av min ledighet och titta på lite bra filmer istället. ja, så ska jag göra! inga sura miner här inte. dessutom har jag alltid min mobil. så skulle jag känna ett väldigt enormt sug efter teknikens under kan jag alltid skicka iväg ett mass-sms till alla i min telefonbok och se svaren flöda tillbaka :' ) eller inte.... beroende på hur älskvärda vänner jag har :J

nu får jag tid att umgås med min kära familj istället för en datorskärm. jag skulle kunna ta och baka något gott också! typ negerbollar mmmMmmMMMmmmmmMMmMmMmm! åh synd att jag bor så bushigt bara, annars skulle jag kunna bjuda in några och ha en fik-&filmkväll i vardagsyran. jag får väl ta min lillebror istället. varför skriver jag ens lillebror? alla här vet väl om att han heter felix? han får duga.

btw så skulle jag vissla sådär sexigt på honom idag när jag kom hem nivet. eller alltså sådär först upp och sen ner.
jag sög, ingen av tonerna prickade jag... när jag blir pensionär ska jag lära mig vissla på riktigt, jag har blivit hånad för min visselton tillräckligt många gånger nu.



so long suckers!