torsdag


Idag tog jag bussen ut till Birsta (stort köpcenter 4 mil mot Sundsvall) och sökte jobb på en massa ställen, det kändes ändå relativt hoppfullt! Sen hade Hemtex dessutom rea på en fin filt som jag ville ha i Lulä men som var för dyr där. Så den fick mitt presentkort ta hand om. Tack farmor och farfar! Och apropå farmor och farfar, jag saknar dom som ett djur. Åker antagligen hem och hälsar på bl a dem nästa vecka.

Föressten, jag blir så himla sugen på att typ se om Skilda Världar eller nått när jag ser tv-reklamen om boxen som kommit ut nu haha. Jag var såå himla fast i den där crappiga serien där varje avsnitt slutade med att bilden stelnade och blev grå samtidigt som det i bakgrunden hördes dramatisk musik. Jag drömde om att Lukas var min storebror och jag kommer faktiskt ihåg att jag och Sarah brukade leka det ibland, Daniel var hennes storebror. Och Nora var typ snyggast och coolast i världen. Herregud alltså..


make over


Ååååh, vad skönt att slippa allt det vita i bloggen! Önskar jag var grym på dedär med bloggdesigner så jag kunde göra något snyggt på riktgit. Sålänge får jag nöja mig med det här, lite mer färg, lite mer afrika, liiite roligare. Nu ska jag dricka te, äntligen har vi köpt mjölk!


nakupenda africa




Jag hade inte haft något emot att åka dit nu...


Luleå


Nu är vi tillbaka i Härnösand efter en helg hos Hanna och Zack i Luleå. I denna stund vräker snön ner utanför fönstret. Jag fattar inte hur alla meterhöga snöhögar någonsin ska kunna försvinna?

Det var kul att komma iväg några dagar! Jag har saknat min lilla familj och nu fick jag träffa halva iallafall. Vi käkade gott, asmycket godis, firade Hanna, gick på bio, på stan och hade det bra. 4 pers + 1 hund på 28 kvadrat funkade faktiskt riktigt bra. Men nu är vi back home och det är åter dags att fortsätta jobbsökandet. Halleluja...


lulää


Jag och Ed kände inte riktigt att vi befann oss tillräckligt långt norrut, så idag tog vi bilen upp till Luleå! Där väntade Hanna, Zack och pappa på oss! Mysigt att träffa halva familjen igen och mysigt att träffa en hund igen. Hundar fattas mig i mitt liv.

Hanna fyller år på söndag så vi ska spendera några dagar här och fira henne lite.


run forest, run

I söndags skulle Ed och jag ut och springa. Vi skulle ta en 5-6 km runda, vilket kändes mycket bara det eftersom jag knappt sprungit alls den senaste tiden. Men.. vi hittar ju inte riktigt i den här stan, så vi sprang fel och råkade springa ungefär en mil... (okej, gick lite också, jag ville dö några gånger där) Det är det längsta jag sprungit någonsin!
Och de följande 2 dagarna kunde jag knappt gå, stelopererad hej! Menmen det kändes ju duktigt efteråt iallafall.
--
haha vidrig bild på hurtigaste bullarna

det blåserrr

Tjena vad det blåser i Härnösand idag. Jag gick en sväng längs vattnet och det var seriöst svårt att gå rakt. Det blåste helt sjukt mycket. Näästan så man blev sugen på att bada i vågorna.
--
Annars är jag rätt trött på isen just nu. På vägen ut var jag en sekund från att halka, och på vägen in efter prommisen tänkte jag att nu ska jag gå extra försiktigt här så jag inte halkar. Tre sekunder senare halkade jag och ramlade på riktigt den här gången, som en idiot såg jag ut. Till på köpet parkerade en gubbe självklart två meter framför mig och såg alltihop också.
--
Nej jag skulle gärna vinna lite på lotto nu, och ta en sväng till Thailand för att fixa det där dyk-certifikatet. Åååh, vad najs det hade varit! För ett år sedan var jag i Kambodja och glassade...
Ps. Nu kom snön också, så nu är det snöstorm istället.. heja våren...

Lördag

Pretty awsome lördag ändå idag. Den började med bordsköp i Sundsvall, äntligen har vi ett köksbord! Tyvärr hade tjejen ljugit lite om hur slitet det var bara... Sen åkte vi tillbaka till lilla Härnösand och mötte Eds gamla Viktoriagatan-killar för att se Eds ex-roomie spela fotboll. Efteråt åkte vi alla hem till oss, så najs att få lite folk hit också.
--
Nu åkte boysen precis hem till Kramfors igen, och Ed är helt inne i "From dusk till dawn" - världens sämsta film? Och jag ska kolla in 140-sängen vi också köpte idag. Vi körde hem den på taket på vår minibil, kändes som man var med i en Mr. Bean-film ungefär. Men nu slipper vi iallafall trängas i en 105-säng! Även om det inte varit så värst jobbigt.
Pusss.

Lemon Curd

Det har sugit i min bak-nerv på sistone, så igår bestämde jag mig för att mjukstarta. Lemon curd är asgott. Speciellt till nybakade scones eller i typ citronmarängpaj. Jag älskart! Och nu när jag längtar efter att åka utomlands passar det också bra eftersom det påminner mig om när vi åt det hos Morgan och Marie-Louise i Tanzania i höstas.

Fågelarmar no more


Jag hade ju då tänkt att jag skulle bli fit till i sommar. Alltså på riktigt för första gången i mitt liv (typ) få känna på hur det är att ha lite muskler, som omväxling mot mina vanliga fågelarmar. Men det går lite segt med det, som alltid. Och jag har äntligen tillsammans med Ed kommit på varför! Jag är en quitter. Så himla segt. Jag har noll tävlingsinstinkt och så fort jag känner lite mjölksyra eller att det blir lite flåsigt så tänker jag bara näe, fy nu skiter jag i det här. Det blir liksom bara tråkigt och drygt.
Men, jag har ändå lite bättre förutsättningar att lyckas den här våren. Jag har nämligen Ed som driver på mig. Han tränar i princip varje dag, ibland 2 ggr om dagen och dessutom har vi tydligen infört att bara äta onyttiga grejer på helgen (fattar inte att jag gick med på det?!). Plus att han med jämna mellanrum peppar mig att följa med honom till gymmet i Kramfors. Så i måndags följde jag faktiskt med. Det var typ jag och 20 brandmän.. hehe. Var kvinnas dröm, eller? Trodde jag skulle få ångest för mina darrande fågelarmar, men det kändes helt okej ändå. Och nu är jag sådär härligt öm i hela mig.
Fit beach 2011 here I cooooome!

Livet

 

Okeeej. hej.

Vi har det rätt bra här uppe. Jag gillar verkligen lägenheten, jättemysig är den. Det enda som är dåligt med den är att den är för långt ifrån alla jag tycker om, speciellt mami och papi. Eftersom jag egentligen är en sucker för min familj och mitt fina, röda hus där hemma i Dingtuna. Och Moltas!! Hur ska jag klara mig utan honom? Och även Zeb förstås. Till och med Felix lilla suransikte känns lite för långt borta :') Tur att jag iallafall är van vid att Hanna är långt bort redan..

 

Men Härnösand är också mysigt, precis vid vattnet, mysiga hus och det är rätt mysigt att det är så litet trots allt. Det mesta finns ändå, och det som inte gör det finns i Sundsvall 30 min bort. Men vad ensam man kan känna sig i en helt ny stad. Man känner absolut ingen och kan knappt något om staden, hittar knappt hem liksom. Men jag börjar vänja mig.

 

Ed hänger mycket i Kramfors där hans skola och brandmannakompisar finns. Jag hänger också med dem en del på helgerna, men jag saknar verkligen lite kvinnlig fägring i mitt liv. Och det skulle vara trevligt med någon som känner mig, som jag kan bara vara med och slippa hela lära-känna-biten med. Ungefär som när jag återupptäckte Sarah, så sjukt skönt att slippa alla tråkiga vadgördupåfritiden-frågor. Men jag vet ju att jag måste gå igenom det där för att få någon som till slut känner mig här.

 

Just nu siktar jag främst på att få ett jobb. Förhoppningsvis ett med lite sköna människor som jag kan lära känna. Och blä vad det är tråkigt, jobbigt och hemskt att söka jobb. Jag får ångest av det. Men man måste ju. Men än så länge har jag bara varit här 2 veckor, knappt någonting ju. Förhoppningsvis hoppar det upp ett finfint jobb till mig snart och då kommer jag säkert istället drömmande tänka tillbaka till tiden då jag var ledig hela dagarna och kunde göra preciiis vad jag ville! Typiskt, va.

 

Råttan



Härnösand

 

Men oj, vad hände? Jag bloggar!

 

När jag bara hade några dagar kvar till min Härnösandsflytt krävde min kära vän Sarah bestämt att jag skulle blogga om hur det gick och visa hur lägenheten såg ut. Eftersom vi kommit i ordning nu, och jag fortfarande ”väntar” på att mitt liv ska börja ordentligt här uppe, så har jag en del tid över. Och därför kan jag göra Sarah glad och kanske skriva lite då och då i min gamla bortglömda blogg om hur vi har det.

 

 

Lite såhäär ser min nya stad ut, sedd in mot stan och den sidan vi bor på: