ReseresuméSomliga av er kanske redan sett de här bilderna och läst om vår resa på resdagboken. Men här kommer ändå en ultrasnabb resumé av Mimmi & Reine i Thailand:

Första veckan var Ed och jag själva så vi hyrde moppe och utforskade Koh Chang. Såg lite fisiga vattenfall och
hängde bokstavligt talat i lianer i djungeln.
Andra veckan kom Ellen, Calle och Robin och höll oss sällskap. De bodde t om grannar med oss ett tag. Vi chillade på stranden hela dagarna och hängde på mysiga barer och spelade massa biljard på kvällarna.
Tredje veckan hade Ellen & co åkt. Då kom Eds gamla klasskompis Martin och hans tjej Sandra till Koh Chang. Vi trivdes finfint med dom. En kväll åkte vi ut och fiskade. Det gick värdelöst dåligt. Allt vi fick var en squid och en aborrstor fisk. Grym besvikelse då vi pratat med en thaifamilj dagen innan som visade filmer när de varit ute och hur mycket stora fiskar de fått. Plus att mamman i familjen sa att vi skulle komma dit om vi fick något så skulle hon laga mat till oss. Men, men.
Det här är en fin bild. Jag ser galet glad ut, Martin vänder sig om och stelnar till i en supersnabb pose innan han vänder sig om igen för att "trösta" Sandra som sitter där bak och mår superduperilla (vilket verkligen syns), för båten gungade massor, och det var helt bäcksvart ute.
En morgon åkte vi moppe till en fiskeby som heter Bang Bao. Den ligger uppbyggd på bryggor i vattnet. Där finns flera olika hut-"resorts", massa affärer och restauranger som alla är ihopbundna med bryggor. Ganska flashigt!
En annan dag åkte vi ut och snorklade med en båt som anordnade såna turer. Vi stannade till på en paradisö för att bada. Ed kastade frisbee med en Thailändare som var sjukt kunglig. Kunde trix man inte ens visste man kunde göra med en frisbee.
Efter en månad på Koh Chang behövde vi förnya vårat thaivisum, så vi åkte till Kambodja. Martin och Sandra följde med oss dit, och vi åkte till kuststaden Sihanoukville. På stranden där kommer massa tiggare och små kvinnor och barn fram till en seriöst var 4:e minut och frågar om man vill ha massage/manikyr/pedikyr/hårborttagning/köpa armband/frukt/kräftor osv. Många av dom tar inte ett nej. Riktigt jobbigt. Obs! läs deras underbara engelska på skylten! :')
Så några dagar tog vi moppe till en (nästan) öde strand längre bort. Där fanns inte en enda försäljare (förutom en gång när det kom en ensam kvinna gående på den öde stranden från absolut ingenstans med en manikyrkorg på armen och frågade om vi ville ha manikyr. Ingen fattade var hon kom ifrån?!), och knappt några restauranger. Sanden var ännu vitare och vattnet ännu blåare.
När Ed fyllde 25 år lyxade vi till det med kräftor på stranden.
Ed fick välja mat på sin födelsedag. Han valde grillad kyckling med pommes och sviiingod pepparsås. Självklart med Liverpool-matchen på i bakgrunden.
Till slut åkte vi vidare till Kambodjas huvudstad Phnom Phen. Vi gick till en superduperstod inomhusmarknad där ALLT fanns. Här var matdelen. I Phnom Phen lämnade vi M & S också.
Jag och Ed flög in till Bangkok, tog bussen ner till Koh Tao och blev bestulna på våra jeans på vägen. Värt. Efter någon dag träffade vi Sara, Andy och Rebecca! Vi åkte och spelade old school bowling med en snubbe som satt och välte upp käglorna och rullade tillbaka kloten. Riktigt party!
Efter nån vecka åkte tjejerna vidare. Jag och Ed stannade kvar och firade Thailands nyår. Såå himla kul!
På nyårsnatten var det världens fest på stranden.
Koh Tao hade de finaste solnedgångarna av alla ställen vi var på.
Posing på trädgungan på stället där vi bodde.
Flera gånger i veckan gick vi till en av våra favoritrestauranger som hade världens största och godaste chicken burgers med ost. Bilden gör dem verkligen inte rättvisa.
Hejdå Koh Tao.
På vägen hem blev vi fast i Ukraina pga askmolnet. Ukraina verkar vara ett surbulle-land med livströtta människor som inte vet vad det är att vara trevlig.
Sen kom vi heeem! Det här var ju förståss bara ett litet urval av händelser/bilder, men ändå. Sjukt najs. Sjukt bra. Nu är vill jag bara åka iväg nånstans igen!

Kommentarer
Postat av: klaris

åh du är så vacker mimmi! verkar ha haft det kalas dessutom. yumyum!

2010-05-27 @ 10:47:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback